۶ مانع در راه رسیدن به اهداف امسال و راه غلبه بر آنها

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
۶ مانع در راه رسیدن به اهداف امسال و راه غلبه بر آنها

در این پست مهم می خواهم نکات مهمی را با شما قسمت کنم که می تواند شما را ضد-ضربه و ضد-شکست سازد. این یعنی اینکه از این پس قادر خواهید بود تا تغییر جدیدی را در زندگی شروع کنید و عملا آن را به نتیجه هم برسانید!

از آنجا که این مقاله رایگان در اختیار شما قرار می گیرد، بسیاری از افراد ممکن است که آن را جدی نگیرند و فکر کنند که این سطور برای پر کردن صفحه نوشته شده است!
ولی این چنین نیست! به همین خاطر توصیه می کنم که از این مقاله پرینت بگیرید و هر از گاهی آن را مرور کنید.

اما چرا این نوشته می تواند اینقدر اهمیت داشته باشد؟

برای پاسخ به این سوال می خواهم برای چند لحظه روی سوالات زیر فکر کنید:


۱- در سالی که گذشت چه اهدافی را برای خود تعیین کرده بودید که در عمل به آنها رسیدید؟ چند هدف خود را محقق کردید؟

۲- در سالی که گذشت چند رویداد خوب برایتان اتفاق افتاد که برای رسیدن به آنها هیچ برنامه ریزی قبلی نداشتید… فقط آنقدر خوش شانس بودید که خود به خود اتفاق افتادند؟

۳- در سالی که گذشت چه اهدافی را برای خود تعیین کردید که در راه رسیدن به آن ناکام ماندید یا ناامید شدید؟


اگر روی سوالات بالا خوب فکر کنید می بینید که خیلی از اتفاقات خوب خود به خود در زندگی شما رخ می دهند. اما در مجموع خواهید دید که تعداد اهدافی که به آنها نرسیده اید بیشتر از آنهایی است که واقعا به آنها رسیده اید.

و این چیزی کاملا طبیعی است. اکثر افراد وقتی تصمیم به کاری می گیرند و هدفی را مشخص می کنند، خیلی زود در انجام آن ناکام می مانند.

به طور مثال در سال ۲۰۰۶ مجله ی معروف Men’s Health گزارش داد که ۷۱% کسانی که هدف خود را ورزش کردن بیشتر و سالمتر شدن قرار داده بودند، در این مسیر شکست خورند. یعنی بعد از چند روز برنامه ی ورزشی خود را رها کردند. توجه داشته باشید که ما در مورد اهداف بزرگی مثل خریدن ماشین یا خانه و یا قهرمانی المپیک صحبت نمی کنیم! ورزش کردن روزانه یک کار سبک و مفرح است که همه قادر به انجام آن هستند!

چه برسد به اهداف بزرگتری مثل یادگیری یک زبان جدید، موفقیت در تحصیلات یا تجارت و…

در نتیجه می خواهم این خبر را بدهم که اگر برای امسال هدف جدیدی تعیین کرده اید، ۷۱% احتمال دارد که هرگز به آنها نرسید!!



اما نکته جالبتر این است که بدانید چرا افراد در راه بوجود آوردن تغییرات جدید ناکام می مانند؟


۶ مانع مهم که در بین تمام انواع بشر دوپا که از مغزشان استفاده می کنند یکسان است. این یعنی آنکه شامل حال من و شما نیز می شود.


در ادامه، من هر ۶ مورد را برایتان شرح خواهم داد. در حین خواندن آنها شما لحظاتی را در گذشته به خاطر خواهید آورد که با یکی از این موانع ذهنی روبرو شده اید و به خاطر قضاوت اشتباه در مورد خود یا دیگران دست از کار کشیده اید. اما لازم نیست که امسال مثل پارسال باشد. امسال شما مجهز به یک عینک حقیقت-بین خواهید شد که در لحظات ناامیدی به دادتان خواهد رسید. اجازه دهید این ۶ عامل را به دقت بررسی کنیم:


۱- بیش از آنچه فکر می کردیم طول می کشد:
ما نیاز داریم که خیلی سریع به نتیجه برسیم. به این خصوصیت در روانشناسی “ارضای فوری” می گویند. به خاطر همین نیاز است که ما انضباط و صبوری در راه رسیدن به هدفمان را کنار می گذاریم و بیخیال می شویم، یا راه مخربی را در پیش می گیریم که در کوتاه مدت نیازهای ما را ارضا می کند اما در بلند مدت بیچاره مان می کند!

مثلا کسی شما را برای یک میهمانی در ۲ هفته ی آتی دعوت می کند و شما تصمیم می گیرید که خودتان را لاغر کنید! اما با ورزش کردن نمی توانید تمام آن چربی ها را در عرض ۲ هفته از بین ببرید. در نتیجه رژیم می گیرید یا قرص مصرف می کنید و یا کلا بیخیال می شوید.

در سال جدید ذکر مداوم شما این باشد “من می توانم همیشه صبر کنم!”

تحملتان را بالا نگه دارید چرا که تمام افراد موفق در ابتدا فقط به موفقیت های کوچک رسیده اند. اما چون صبور بودند توانستند انضباط خود را حفظ کنند و جلو روند و نهایتا میوه های بزرگ را بچینند. اگر شما این خصلت اخلاقی را مثل آنان در خود ایجاد نکنید، نباید انتظار داشته باشید که به جایی برسید. رسیدن به موفقیت های بزرگ “شایستگی” می خواهد و شما اول باید خود را “شایسته” آن حس کنید. زمانیکه مدت بیشتری را صرف رسیدن به هدفی می کنید، شیرینی رسیدن به آن نیز بیشتر می شود.

پس مرتب به خود یادآوری کنید “من می توانم همیشه صبر کنم!”


۲- از آنچه فکرش را می کردیم سختتر بود:
پیشرفت و تکامل دشوار است. اگر آسان بود ما تا همین الان شق القمر کرده بودیم. چند وقت پیش به چند کشور اروپایی سفر کردم. بعضی از آنها از نظر اقتصادی وضعیت بهتری داشتند. دلیل این تفاوت از دیدگاه من مشخص بود: در بعضی از کشورها مردم ذاتا سخت کوش بودند و هر روز با انضباط و برنامه دقیق کار می کردند حتی با اینکه وضع مالی خوبی داشتند و نیاز به تلاش بیشتر نداشتند! اما در کشور های دیگر مردم بیشتر وقت خود را در رستوران ها سپری می کردند و پیش از غروب آفتاب کرکره ها را پایین می کشیدند تا به میهمانی برسند!

در سال جدید، اگر در راه رسیدن به هدفتان احساس سختی و دشواری کردید خوشحال باشید، این یعنی اینکه چیز مثبتی در حال روی دادن است و دارید تغییر می کنید. اما اگر تغییرات به سادگی و سهولت برایتان رخ می دهند… در موفقیت خود شک کنید!


۳- ما گرفتاری های دیگری داریم:
آنقدر مشغولیتهای بی معنی و زائد دور خود بوجود آورده ایم که به راحتی حواسمان پرت می شود. در کامپیوتر شخصی خود صدها برنامه سرگرم کننده داریم که می تواند توجه ما را به خود جذب کرده و مانع از درس خواندنمان شود. اگر می توانید پای تلوزیون بنشینید و حال کنید، چرا باید بیرون رفته و ورزش کنید؟ حیف نیست که این بدنتان تکانی بخورد؟

در سال جدید تعداد اهداف خود را بسیار کم کنید. به خیلی از آرزوهایتان نه بگویید و فقط روی ۲ مورد تمرکز کنید که از هر چیز دیگر مهمتر هستند. و بعد تمام انرژی خود را معطوف آنها کنید. اجازه ندهید که گرفتاریهای روزمره شما را دچار فراموشی کاذب کنند!


۴- ما آن پاداشی که منتظرش بودیم را نگرفتیم:
شما وزن کم می کنید، اما هنوز کسی به خواستگاریتان نمی آید. بازدهی کاری خود را بیشتر می کنید اما رییستان در محل کار متوجه تغییرات شما نمی شود. این می تواند موجب دلشکستگی و یاس شود.

اگر این اتفاق برای شما زیاد می افتد، دلیلش آن است که شما پاداش رسیدن به اهداف را درست تعیین نکرده اید. پاداش باید همیشه یک چیز درونی باشد: یک احساس رضایت درونی. مثلا اگر شما همیشه زود ناامید می شدید اما این بار توانسته اید برنامه لاغری خود را تا انتها ادامه دهید، این یک دستاورد عظیم است.

اگر شما پاداش را چیزی خارجی تعریف کرده اید، خود را وابسته به عواملی کرده اید که خارج از کنترل خود شماست.

پس در سال جدید بزرگترین پاداش را “حس رضایت درونی” و “حال کردن شخصی” تعریف کنید! پاداش های خارجی خودشان به دنبال شما خواهند آمد!


۵- ما خیلی زود خود را برنده اعلام می کنیم:
مثلا چند کیلو کم می کنیم و فکر می کنیم که دیگه تموم شد، پرخوری را از شب مهمانی شروع می کنیم.


۶- باید تا ابد ادامه دهیم:
از بین بردن بعضی از چربی ها کافی نیست، ما باید تا مدتی با برنامه لاغری خود باقی بمانیم تا نتایج دائمی گردد. یا اگر ازدواج کردیم و هدفمان راضی نگه داشتن شریک زندگیمان است، در می یابیم که این یک هدف موقت نیست و باید تا یک عمر ادامه دهیم.


در سال جدید پیش از تعیین کردن یک هدف جدید، از خود بپرسید که آیا منافع رسیدن به آن در بلند مدت به صرفه هست یا نه؟ مثلا آیا ارزشش را دارد که مرتب ورزش کنید و سالها عمر کنید تا نوه و نتیجه خود را ببینید؟ یا ترجیح می دهید که تا قبل از ۵۰ سالگی در اثر چربیهای زیاد دچار بیماری های صعب العلاج شده و بقیه عمر خود را در تخت بیماری سپری کنید؟


بسیاری از ما از این ۶ مانع ذهنی بی خبریم و مرتبا از خودمان شکست می خوریم. در مسیر ایجاد تغییرات جدید ناکام می مانیم و به خودمان قول می دهیم که سال بعد جبران کنیم!!


اما آن سال بعد که همه چیز آسان شود هرگز فرا نخواهد رسید مگر آنکه شما تغییر کنید، از این ۶ مانع آگاه باشید و اجازه ندهید که مانعی در سر راه پیشرفتتان باشد.


همیشه خوشبین باشید. اگر خوشبین نیستید، تظاهر کنید! در مواجهه با این ۶ مانع همیشه خوشبینی خود را حفظ کنید. معمولا بعد از تجربه ی موج اول احساسات مثبت، زمانیکه سراغ تغییرات اساسیتر می روید، نتایج با سرعت کندتری روی می دهند. در چنین مواقعی خوشبین باقی بمانید و بدانید که اینبار نباید اجازه دهید این مانع شما را گمراه کند.
 

Similar threads

بالا