رییس سازمان فضایی ایران: برنامه اعزام انسان به فضا پیگیری می شود

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
» سرویس: علمي و فناوري - علم و فناوري ايران

کد خبر: 94012408508
دوشنبه ۲۴ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۹



به رغم انتقاداتی که در ماه های اخیر نسبت به برنامه‌های گذشته سازمان فضایی به خصوص طرح اعزام انسان به فضا مطرح شده بود رییس جدید سازمان فضایی ایران در مراسم معارفه خود با تاکید بر این که هیچ پروژ‌ه‌ای در این سازمان متوقف نخواهد شد، گفت: پروژه فضاپیمای ملی و اعزام انسان به فضا از برنامه‌های این سازمان است که گام‌های اولیه برای توسعه فناوری‌های این طرح‌ها برداشته شده است.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دکتر محسن بهرامی در حاشیه مراسم معارفه خود با اشاره به سیاستهای جدید این سازمان افزود: بررسی وضع موجود از اولویتهای فعالیت این سازمان خواهد بود و علاوه بر آن اقدام به تدوین برنامه یک ساله و چهار ساله برای این سازمان خواهیم کرد.

وی با اشاره به رونمایی ماکت فضاپیمای ملی یادآور شد: فعالیتهای این سازمان بر اساس بودجه‌هایی است که به این سازمان اختصاص داده می‌شود است و از این رو پروژه‌های فضایی که از جمله آنها ساخت فضاپیمای ملی است جزو برنامه‌های این سازمان قرار دارد. علاوه بر آن اولویتهایی برای فعالیت این سازمان در نظر گرفته می‌شود.
بهرامی با بیان این که طراحی و ساخت این فضاپیما طرحی پرهزینه است، اعزام فضانورد را از برنامه‌های کشور در حوزه فضا خواند که باید الزامات آن فراهم شود.
رییس جدید سازمان فضایی تصریح کرد: هدف کشورهایی که موفق به اعزام انسان به فضا شده اند صرفا اعزام انسان نبوده است بلکه تولید فناوری‌های آن نیز در دستور کار بوده است و در این راستا نیز سیاستهایی را مد نظر دارد.
وی با تاکید بر این که در این سازمان هیچ پروژه‌ای متوقف نمی‌شود اضافه کرد:‌ گام‌های اولیه برای اعزام فضانورد با اعزام موجود زنده به فضا برداشته شده است.
بهرامی در پاسخ به سوالی مبنی بر سقوط ماهواره فجر توضیح داد: در این زمینه لازم است تا عمر ماهواره‌ها نیز مد نظر قرار گیرد. سقوط این ماهواره نیز به دلیل عمری بوده که برای این ماهواره در نظر گرفته شده است.
 

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
[h=1] لزوم افزایش حضور ایران در عرصه بین‌المللی فضا

[/h]
» سرویس: علمي و فناوري - علم و فناوري ايران
کد خبر: 94012408545
دوشنبه ۲۴ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۲



رییس سازمان فضایی با تأکید بر این که فناوری اطلاعات، فناوری فضایی و هوش مصنوعی در آینده فناوری‌های غالب در دنیا خواهد شد، گفت: با تدوین سیاست‌های کلی برای این سازمان درصدد حمایت از شرکتهای دانش بنیان و همکاری با کشورها به ویژه کشورهای اسلامی در حوزه فضا هستیم.
به گزارش خبرنگار فناوری ایسنا دکتر محسن بهرامی در مراسم معارفه خود به عنوان رییس جدید سازمان فضایی ایران با اشاره به اقدامات انجام شده در کشور در خصوص فناوری‌هایی فضایی افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و با تدبیر رهبر فرزانه انقلاب، توجه خاصی به علوم و فناوری‌های فضایی شد که این امر موجب رشد قابل توجه در این زمینه شده است؛ به گونه‌ای که در این حوزه بیشترین همدلی‌ها و هم‌افزایی‌ها میان دانشگاه و صنایع برای توسعه فناوری‌های فضایی انجام شد.
وی با اشاره به تدبیر دولت در خصوص بازگرداندن سازمان فضایی به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ابراز امیدواری کرد که این امر سکوی پروازی برای توسعه این فناوری در کشور باشد .
بهرامی با اشاره به برخی از دستاوردهای کشور در زمینه فناوری‌های فضایی اظهار داشت: پرتاب مجموعه راکت‌های کاوش و بازیابی محموله ، طراحی و ساخت ماهواره‌هایی چون امید و فجر، پرتاب موجود زنده به فضا و بازیابی آن، طراحی و ساخت ایستگاه‌های زمینی و ایجاد توان پرتاب از مهمترین دستاوردهای فعالیتهای فضایی در کشور بوده است.
وی با تاکید بر این که افزایش توان پرتاب در کشور به معنای عدم حضور ایران در صحنه‌های بین‌المللی نیست، خاطرنشان کرد:‌ایران باید در این عرصه در سطح بین‌الملل نیز حضور داشته باشد.
رییس جدید سازمان فضایی این سازمان را درگاه کشور برای تعاملات بین‌المللی در فناوری‌های فضایی توصیف کرد و یادآور شد: این سازمان یک سازمان توسعه‌ای است که وظیفه آن توسعه فناوری‌های فضایی برای برآورده کردن نیازهای کشور است، از این رو سازمان برنامه‌هایی را برای تعاملات بین‌المللی در دستور کار دارد.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از تدوین سیاستها و اصول کلی برای سازمان فضایی خبر داد و با اشاره به جزئیات این سیاستها گفت:‌ چابک‌سازی و کارآمدی این سازمان از جمله برنامه‌های ما است که در این راستا سازمان فضایی از همه ظرفیتهای موجود در کشور اعم از دانشگاه‌ها و صنایع حداکثر بهره‌برداری را خواهد کرد.
بهرامی تعامل بین‌المللی و منطقه‌ای به ویژه با کشورهای اسلامی را از دیگر برنامه‌های این سازمان نام برد و افزود: علاوه بر آن تشویق و هدایت شرکتهای دانش بنیان و حمایت از دانشمندان در دستور کار این سازمان قرار می‌گیرد؛ همچنین توجه ویژه‌ای نسبت به گسترش کاربرد فناوری‌های فضایی در بخشهای مختلف چون کشاورزی، جنگل‌بانی، بلایای طبیعی، پزشکی از راه دور و کویرزدایی صورت خواهد گرفت.
وی با تاکید بر این که در آینده چند فناوری در دنیا رشد قابل توجهی می‌کنند، افزود: در آینده فناوری‌هایی چون ریز فناوری‌ها، بایوتکنولوژی، فناوری اطلاعات، فناوری فضایی و هوش مصنوعی و رباتیک از جمله فناوری‌هایی هستند که در آینده در دنیا حرف اول را می‌زند و ما نیز در این زمینه باید فعالیتهای چشمگیری داشته باشیم.
 

Similar threads

بالا