آشپـزخـانه نرگس313 و مبـارک

sahar-mir

عضو جدید
کاربر ممتاز
ماكاروني سوسيس

ماكاروني سوسيس

مواد لازم:
پياز= يك عدد متوسط
سوسيس=250 گرم
لوبيا چشم بلبلي=100 گرم
رب گوجه فرنگي=به مقدار دلخواه
فلفل=به مقداردلخواه
جعفزي خشك= يك قاشق مرباخوري
پودر سير= يك قاشق چايخوري
طرز تهیه:
پياز را سرخ مي كنيم و سوسيس را رنده كرده با پياز حرارت مي دهيم .در قابلمه اي ديگر لوبيا چشم بلبلي را مپزيم و لوبيا پخته شده را با رب گوجه فرنگي همراه با مقداري نمك، فلفل و جعفري و مقداركمي پودر سير به سوسيس اضافه مي كنيم و كمي حرارت مي دهيم. از طرف ديگر ماكاروني رادر آبي كه مقداري زردچوبه و نمك به آن اضافه مجوشانيم و پس از 8 دقيقه آبكش كرده با مواد بالا مخلوط مي كنيم و ميگذاريم به مدت 20 دقيقه با حرارت كم دم بكشد . پس از آن ماكاروني سوسيس را توي ديس ريخته و كمي كره روي آن ميريزيم. غذا آماده سرو است نوش جانتان
 

sahar-mir

عضو جدید
کاربر ممتاز
دسر توت فرنگي

دسر توت فرنگي

مواد لازم:
توت فرنگی=1 پیمانه
بستنی=1 پیمانه
پودر ژله توت فرنگی=1 قاشق غذاخوری
پودر قند=1 قاشق غذاخوری
خامه فرم گرفته=1 قاشق سوپخوری
خلال پسته=1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
توت فرنگی را پس از تمیز کردن و شستن،چرخ کرده آب آن را گرفته و گرم کنید. پودر قند و پودر ژله را در آن بریزید و خوب هم زده تا کاملا حل شود. بستنی را از یخچال بیرون گذاشته تا کمی نرم شود. سپس مایه توت فرنگی را با بستنی مخلوط کرده و خوب هم بزنید تا صاف و یکدست شود. سپس در جام های مورد نظر ریخته و در فریزر بگذارید تا ببندد. در پایان با توپی خامه و قاچ هایی از میوه جات مانند پرتقال،سیب،گیلاس و توت فرنگی و همچنین پسته تزئین کنید.
 

sahar-mir

عضو جدید
کاربر ممتاز
بستني قهوه

بستني قهوه

مواد لازم:
قهوه=2 قاشق سوپخوری
شکر=200 گرم(1 لیوان)
زرده تخم مرغ=8 عدد
خامه=500 گرم
شیر=2/1 لیوان
بادام ورقه شده یا خلال بادام بوداده=50 گرم
طرز تهیه:
قهوه را در شیر حل کرده،می گذاریم بجوشد.زرده تخم مرغ را با شکر مخلوط می کنیم و هم می زنیم تا کاملا سفت و کشدار شود. قهوه جوشیده را کم کم داخل زرده می ریزیم و هم می زنیم.
ظرف خامه را روی یخ گذاشته،می زنیم تا سفت شده،فرم بگیرد. وقتی قهوه و زرده تخم مرغ کاملا سرد شد،کم کم آنها را داخل خامه ریخته و هم می زنیم. با یک ورقه کاغذ روغنی کف قالب را که گرد و گود باشد می پوشانیم،مایه خامه و زرده را در قالب می ریزیم و در فریزیر یا جایخی یخچال قرار می دهیم که 5 تا 6 ساعت بماند. بهتر است قبلا این بستنی را آماده کنیم. بستنی باید کاملا سفت شود. بعد قالب را بیرون آورده،با کارد اطراف مایه را از قالب جدا می کنیم. ظرف قشنگی را روی دهانه قالب می گذاریم و بستنی را در ظرف برمی گردانیم. کاغذ را از روی بستنی برمی داریم.
در صورتی که کاغذ روغنی در اختیار نداشته باشیم،می توانیم یک لحظه قالب را در آب نیم گرم گذاشته،بعد در ظرف برگردانیم.
بادام بوداده در در سطح و اطراف بستنی می پاشیم.
 

sahar-mir

عضو جدید
کاربر ممتاز
بستني وانيلي با خامه

بستني وانيلي با خامه

مواد لازم:
شیر=1 لیتر(4 لیوان معمولی)
زرده تخم مرغ=8 عدد
وانیل=1 قاشق چایخوری
خامه=200 گرم(1 لیوان معمولی)
شکر=200 گرم
شربت آلبالو و کارامل=به مقدار کم برای تزئین
طرز تهیه:
زرده تخم مرغ را با شکر و وانیل مخلوط کرده،هم می زنیم تا کاملا سفید و سفت و کشدار شود.شیر را می جوشانیم و کم کم روی زرده ریخته،هم می زنیم.دوباره شیر و زرده را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و مرتب هم می زنیم.کافی است فقط داغ شود،ولی نجوشد؛بعد مایه را می گذاریم سرد شود.خامه را با آن مخلوط می کنیم و در ظرف فلزیی مناسبی ریخته،در جایخی یا فریزر قرار می دهیم.در مدت 4 تا 5 ساعت،دو سه بار آن را هم می زنیم تا بستنی بسته شود ولی یخ نزند.با قاشق مخصوص گرد و مدور گلوله هایی از بستنی را در ظرف بستنی خوری قرار می دهیم و کمی شربت کارامل یا شربت آلبالو روی آن می ریزیم.می توانیم 50 گرم از خامه را با 2 قاشق پودر قند مخلوط کرده،هم بزنیم تا سفت شده،فرم بگیرد و خامه را در قیف ریخته،اطراف بستنی را با خامه تزئین می نماییم.
 

sahar-mir

عضو جدید
کاربر ممتاز
نان خامه اي

نان خامه اي

مواد لازم:
آرد=200 گرم
تخم مرغ=4-5 عدد
روغن=2 قاشق سوپخوری
آب=یک و یک دوم فنجان
شكر=یک قاشق سوپخوری
وانيل=2/1 قاشق چایخوری
نمك=2/1 قاشق چایخوری
پودر قند=3/2 فنجان
خامه=250 گرم
طرز تهيه:


آب، نمك، شكر و روغن را در قابلمه كوچكي ريخته و آن را روي حرارت ملايم اجاق قرار مي دهيم تا جوش بيايد. سپس آرد را يكدفعه در آب در حال جوش مي ريزيم و با قاشق چوبي مرتب به هم مي زنيم تا خمير به صورت توپي در وسط ظرف قرار گيرد. بعد آن را از روي حرارت بر مي داريم و خمير را به ديواره ظرف مي چسبانيم تا كمي خنك شود . خمير را در ظرف بزرگتري ريخته و تخم مرغ ها را به تدريج اضافه مي كنيم و خوب به هم مي زنيم تا خمير نرم و لطيفي به دست آيد. سيني فر را چرب كرده و خمير را در قيف ماسوره دار نسبتاً بزرگي مي ريزيم و خمير را به شكل گرد بزرگ يا كوچك در سيني قرار مي دهيم و آن را در طبقه بالاي پنجره فر با درجه حرارت 400 درجه به مدت 30- 25 دقيقه قرار مي دهيم تا نان ها پف كرده و طلايي شوند. خامه را با وانيل و پودر قند آماده مي كنيم و پس از خنك شدن نانها درون آنها را به وسيله قيف پر مي كنيم.
 

sahar-mir

عضو جدید
کاربر ممتاز
دسر ژله ليواني

دسر ژله ليواني

مواد لازم:
پودر ژله توت فرنگي=1 و 2/1 پاكت
دريم ويپ=2 پاكت
پنير خامه اي=6عدد(kiri)
سرشير=1 قوطي
طرز تهيه:
1. ابتدا پودر ژله را در ظرفي ريخته 1 ليوان آب داغ را روي آن ريخته ژله را با قاشق هم بزنيد سپس يك ليوان آب سرد را به آن اضافه كنيد.
2. ليوان هاي پايه دار را تا نصف از ژله بريزيد و طبق شكل ليوان ها را به صورت كج در يخچال بگذاريد تا ژله ببندد.










3. براي تهيه كرم پنيرخامه اي+دريم ويپ+سرشير+2/1 از پودر ژله را به هم مخلوط كرد خوب با مخلوط كن بزنيد.
4. كرم بدست آمده را روي ژله كه در يخچال سفت شده بريزيد و بگذاريد ليوان ها به مدت 2 ساعت در يخچال بماند تا خوب ببندد.










5. روي دسرها را مي توانيد با كمي خامه زده شده تزئين كنيد.
 

sahar-mir

عضو جدید
کاربر ممتاز
پيتزا كوچك

پيتزا كوچك

مواد لازم برای 5 تا 6 نفر:
گوشت چرخ کرده=300 گرم
فلفل دلمه سبز=4 عدد
زیتون=10 عدد
کنسرو قارچ=1 قوطی
پیاز=2 عدد بزرگ
رب گوج فرنگی=2 قاشق سوپخوری
روغن زیتون=بقدر کافی
پنیر پیتزا رنده شده=بقدر کافی
نان ساندویچی گرد و متوسط=به مقدار لازم
نمک و فلفل=به مقدار لازم
مواد لازم برای سس پیتزا:
سس گوجه فرنگی=نصف لیوان
سیر=6 حبه
روغن زیتون=4 قاشق سوپخوری
پور آویشن=2 قاشق سوپخوری
نمک و فلفل=بقدر کافی
طرز تهیه:
ابتدا پیازها را ریز می کنیم و سپس با روغن در ماهیتابه کمی تفت می دهیم.گوشت چرخ کرده را به آن اضافه نموده کمی تفت می دهیم تا رنگ آن تغییر کند.
رب گوجه فرنگی را با دو لیوان آب مخلوط کرده و روی گوشت می ریزیم و می گذاریم گوشت با حرارت ملایم به مدت 1 ساعت بپزد.(در صورتی که آب آن بخار شود و گوشت نپخته باشد کمی آب به آن اضافه می کنیم.ولی در آخر نباید گوشت آب داشته باشد)فلفل دلمه را به صورت خلال ریز خرد می کنیم و با قارچ قطعه شده و زیتون ریز شده در ماهیتابه با روغن زیتون کمی تفت می دهیم و سپس گوشت را به مواد اضافه کرده با هم کمی تفت می دهیم تا مواد خوب مخلوط شود.و نمک و فلفل را هم به آن اضافه می کنیم.
نان های ساندویچ را از وسط می بریم.سپس روی هر کدام از نان ها را کمی سس می ریزیم و با قاشق روی نان می کشیم تا تمام سطح نان را بپوشاند.سپس از مخلوط بدست آمده روی نان ها می ریزیم و در آخر روی مواد را پنیر رنده شده می ریزیم و در فر به مدت 10 الی 15 دقیقه می گذاریم تا روی پنیر طلایی رنگ شود.
طرز تهیه سس:
سیر را پوست کنده می شوئیم و رنده می کنیم.سپس آن را با روغن زیتون کمی تفت می دهیم و سس گوجه فرنگی و پور آویشن و نمک و فلفل را به آن اضافه می کنیم و مواد را به مدت 1 دقیقه هم می زنیم تا آماده شود.

نوش جان
 

sahar-mir

عضو جدید
کاربر ممتاز
سالاد ماكاروني

سالاد ماكاروني

مواد لازم:
زیتون خرد شده= یک پیمانه
کالباس ژامبون خرد شده= یک پیمانه
خیار شور= یک پیمانه
هویج خرد شده و پخته شده =یک پیمانه
نخود فرنگی و ذرت پخته شده= یک پیمانه
ماکارونی پیچ= به میزان دلخواه
سرکه و روغن زیتون و آب لیمو= به میزان دلخواه
سس مایونز= به مقدار مورد نیاز
کاهوی سالادی خرد شده =یک عدد
طرز تهیه:
قلقل سیاه بطور دلخواه ماکارونی ها رو میپزی و آبکش میکنی تا آبشون بره و توی ظرف میریزی و بعد کاهو ها رو که ریز خرد کردی بهش اضافه میکنی و هم میزنی و حالاباقی مواد رو بهش اضاقه میکنی و بعد هم سس و در آخر سرکه و آب لیمو و فلفل و روغن زیتون
 

sahar-mir

عضو جدید
کاربر ممتاز
همبرگر مرغ با سبزيجات در فر

همبرگر مرغ با سبزيجات در فر

مواد لازم:
سينه مرغ چرخ شده=1 عدد
تخم مرغ=1 عدد
پياز=1 عدد كوچك
سير نرم شده=2 حبه
جعفري و گشنيز نرم شده=2/1 ليوان
سس باربكيو=1 قاشق غذاخوري
ادويه(نمك،فلفل،زردچوبه،فلفل قرمز،دارچين)=به مقدار لازم
نان تست نرم شده=2 عدد
طرز تهيه:
1. در ظرفي تمام مواد را با هم مخلوط كنيد.













2. از مواد به اندازه يك همبرگر برداشته و با دست به صورت همبرگرد درآوريد.
3. سيني فر را با روغن زيتون چرب كرده همبرگرها را در آن با فاصله از هم بچينيد.













4. روي همبرگرها را با كمي روغن زيتون چرب كنيد.
5. سيني را در فري كه از قبل گرم كرده ايد قرار دهيد بگذاريد همبرگرها به مدت نيم ساعت با حرارت 170 درجه سانتيگراد بپزند يا تا زمانيكه از پخت آن اطمينان داشته باشيد.













6. همبرگرها را همراه با نان ،گوجه فرنگي،كمي كاهو و سس مايونز ميل كنيد.
 

sahar-mir

عضو جدید
کاربر ممتاز
ساندویچ مرغ(شاورما)

ساندویچ مرغ(شاورما)

مواد لازم:
مرغ پخته شده خرد شده=1 عدد
پیاز قرمز=2 عدد
سیب زمینی سرخ شده=2 عدد
خیار شور=به مقدار کافی
گوجه فرنگی=1 عدد
نان ساندویچی=به مقدار لازم
مواد لازم برای سس ساندویچ:
ارده سفید=4 قاشق غذاخوری
ماست=1 لیوان
آب=2/1 لیوان
سیر=5 حبه
نمک=1 قاشق غذاخوری
سس مایونز=4 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
ابتدا مرغ را با دو لیوان آب و 1 حبه سیر و 1 عدد پیاز در قابلمه روی حرارت ملایم می گذاریم تا به مدت 1 ساعت بپزد. پیازها را به صورت خلال ریز می کنیم و با کمی روغن در ماهیتابه سرخ می کنیم تا رنگ آن طلایی شود. مرغ پخته شده را خلال می کنیم و با پیاز در ماهیتابه کمی تفت می دهیم تا کمی طلایی شود. مخلوط را در ظرف دیگری می ریزیم و سس را روی آن می ریزیم و خوب با هم مخلوط می کنیم. اضافه های نان ساندیچی را دور می ریزیم و داخل آن را با مخلوط پر می کنیم و خیار شور با گوجه فرنگی خلال شده و سیب زمینی سرخ شده را روی مرغ می گذاریم.
طرز تهیه سس:
تمام مواد لازم برای سس را با هم در مخلوط کن با هم مخلوط می کنیم به طوریکه سس صاف و یکدستی بدست بیاید سپس سس مایونز را در آخر به آن اضافه می کنیم و خوب بهم می زنیم.
 

sahar-mir

عضو جدید
کاربر ممتاز
جوجه چيني

جوجه چيني

مواد لازم :
آرد گندم =یک لیوان
آرد برنج= نصف لیوان
آرد ذرت= نصف لیوان
بیکینگ پودر= یک قاشق مرباخوری سرصاف
ماء الشعیر بدون طعم= یک شیشه
سیب زمینی آب پز= 2 عدد
پیاز= 2 عدد
سینه مرغ= یک عدد کامل
نمک= به مقدار لازم
طرز تهیه :
1.آرد گندم، آرد برنج ، آرد ذرت ، بیکینگ پودر و نمک را با هم مخلوط می کنیم. سپس کم کم ماء الشعیر را به مخلوط اضافه می کنیم تا جایی که غلظت خمیر مانند غلظت حلیم شود. سپس بگذارید خمیر تا 2 ساعت بماند.
2. سینه مرغ را به شکل فیله درمی آوریم. سپس فیله ها را در خمیری که تهیه کرده ایم، کاملاً می غلتانیم تا هر دو طرف آنها خمیری شود. فیله ها را در روغن سرخ می کنیم. فقط باید مراقب باشید که فیله ها نسوزند، چون زود سرخ می شوند.
3. سیب زمینی های آب پز و پیاز را به شکل حلقه حلقه برش می دهیم. سپس در خمیر فوق می غلتانیم و در روغن سرخ می کنیم. البته بایستی توجه داشته باشید که سیب زمینی ها را جدا سرخ کنید و پیازها را جدا، یعنی با هم سرخ نکنید.
نكته 1: استفاده از پیاز و سیب زمینی بستگی به ذائقه شما دارد و در صورت دلخواه می توانید از آنها استفاده کنید.
نكته 2: این غذا، یک غذای بسیار خوشمزه و لذیذ است که می توانید با سس گوجه فرنگی یا سس هزار جزیزه آن را میل کنید.
نكته 3: مزیت این غذا این است که علی رغم اینکه در روغن سرخ می شود، روغن زیادی به خود جذب نمی کند. با این همه اگر کسی بخواهد که فیله ی سرخ شده همان مقدار کم روغن را هم نداشته باشد، می تواند فیله ها را بعد از سرخ شدن، روی یک پارچه سفید تمیز قرار دهد تا روغن داخل آنها کاملاً خارج شود .
 

sahar-mir

عضو جدید
کاربر ممتاز
پيتزا رول

پيتزا رول

مواد لازم برای خمیر:
آرد=2 لیوان
آب=3 لیوان
شیرخشک=4 قاشق سوپخوری
تخم مرغ=2 عدد
نمک=کمی
طرز تهیه خمیر:
1. شیرخشک+تخم مرغ+نمک را خوب با هم مخلوط کرده آب را به آن اضافه کنید.
2. در آخر آرد را به مواد اضافه کرده مواد را خوب با هم مخلوط کرده و به مدت نیم ساعت مواد را کنار بگذارید.(غلظت خمیر تقریبا مثل ماست است)
3. ماهیتابه کوچکی را روی حرارت گذاشته و کمی آنرا با کره چرب کنید.(می توانید از یک قاشق غذخوری روغن زیتون نیز استفاده کنید)
4. به اندازه 3 قاشق غذاخوری از مواد برداشته آن را در کف ماهیتابه پهن کنید(مثل خمیر پنکیک) تا یک طرف آن طلایی رنگ شود سپس طرف دیگر آن را برگردانده تا طلایی شود.
5. بقیه نانها را به همین ترتیب آماده کنید و کنار بگذارید.
مواد میانی پیتزا:
سوسیس رنده شده و سرخ شده،سس پیتزا،پیاز خلال شده،فلفل دلمه سبز،قارچ خرد شده و سرخ شده،زیتون خرد شده،پنیر پیتزا رنده شده.
طرز رول کردن پیتزا:
1. یکی از نانها را برداشته و قسمت بالای آن را به سس آغشته کنید.
2. بقیه مواد را بجز پنیر با هم مخلوط کرده، کمی از مواد برداشته روی سس بریزید سپس روی مواد را کمی پنیر رنده شده بپاشید.










3. اطراف نانها را بر روی آن برگردانده و آن را به صورت استوانه ای بپیچید.













بقیه نانها را نیز به همین طریق آماده کنید.
4. رول های آماده شده را ابتدا در تخم مرغ زده شده و سپس در آرد سوخاری بزنید و آنها را در روغن سرخ کنید.
 

sahar-mir

عضو جدید
کاربر ممتاز
همبرگر با قارچ از طريق پخت در ماكروفر

همبرگر با قارچ از طريق پخت در ماكروفر

مواد لازم:
گوشت چرخ کرده= 200گرم
قارچ رند شده= نصف پیمانه
رب گوجه فرنگی= نصف قاشق شربت خوری
نمک و فلفل= به میزان لازم
مغز نان باگت= نصف پیمانه
طرز تهیه:
تمام مواد را با هم مخلوط کرده و خوب ورز می دهیم. سپس تمام مواد را به 3 قسمت تقسیم کرده و کمی آرد به دستان خود بزنید و گلوله ها را به شکل همبرگر در می آورید. سپس آنها را روی ظرف سه پایه استیل کوتاه مایکروفر قرار دهید و به مدت 7-6 دقیقه با درجه بالا به صورت پخت ترکیبی با گریل بپزید. دراین مدت یک بار آنها را پشت و رو کنید. سپس 3 دقیقه صبر کنید. بعد دوباره به مدت 5 دقیقه آنها را با درجه بالا درون مایکرو فر قرار دهید. باز هم در این مدت یک بار آنها را پشت و رو کنید.دوباره 3 دقیقه دیگر صبر کنید. اکنون غذا آماده می باشد. می توانید آنها را همراه با نان ساندویچ یا لواش همراه با سس و کاهو میل کنید.
 

**mobarak**

عضو جدید
سلام خانم sahar-mir عزیز
اولا از همکاریتون ممنون
دوما بعضی از غذاهایی که گذاشتین من قبلا گذاشته بودم گویا تایپیکو کامل نگاه نکردین اگه میشه غذاهای تکراری رو حذف کنید تا آشپزخونه نظمش رو از دست نده
ممنونم از لطفتون
 

venous_20

عضو جدید
کاربر ممتاز
جناب متال واقعا کارخیلی پرزخمتی بود ازجانب خودم یک دنیاتشکرمیکنم:gol::gol:
فقط ای کاش می شد درپست اول قراربگیره
 

نرگس313

عضو جدید
سوپ ساده پیاز

سوپ ساده پیاز

می خوام دستور چند تا سوپ رو به مناسبت نزدیک بودن ماه مبارک بذارم.منتظر دستورای دوستانم برای ماه رمضان هستیم.انشاءالله که عبادات همه مقبول قرار بگیره

سوپ پیاز
از کتاب هنر آشپزی جلد 1 نوشته رزا منتظمی
برای 6 نفر
پیاز نیم کیلو
روغن 100 گرم
آرد 2 قاشق سوپخوری
پنیر پیتزای رنده شده 150 گرم(دلخواه)
نمک و فلفل به مقدار کافی

پیاز را نازک و خلال و با روغن سرخ می کنیم تا کمی طلایی شود.بعد آرد را کم کم روی پیاز می پاشیم و بهم می زنیم تاآرد نیز کمی طلایی شود.آن گاه 4 تا 5 لیوان آب گوشت یا مرغ را به تدریج اضافه می کنیم و هم می زنیم تا آرد گلوله نشود.حرارت را خیلی ملایم می کنیم و میگذاریم سوپ لعاب بیندازد.در آخر در صورت تمایل نیمی از پنیر را در جوش آخر به سوپ اضافه می کنیم و بقیه را برای تزیین روی سوپ می پاشیم.
 

نرگس313

عضو جدید
سوپ سفید
مواد لازم
(برای 6 نفر)
آب گوشت یا مرغ 5 پیمانه
سس سفید غلیظ 2 پیمانه
هویج رنده شده 2 تا 3 عدد
کرفس یا جعفری خرد شده 2 تا 3 قاشق سوپخوری
نمک و فلفل به مقدار کافی

سس سفید و آب گوست را مخلوط می کنیم و بعد کرفس خرد شده و هویج را در آن می ریزیم و می گذاریم چند جوش بزند و سبزی ها که پخته شد کمی نمک و فلفل هم به آن اضافه می کنیم.سوپ که غلیظ شد از روی گاز بر می داریم و روی آن را با جعفری تزیین می کنیم.

سس سفید
آرد 4 قاشق سوپخوری سر خالی
کره 50 گرم
شیز 2 پیمانه
آرد را در ظرفی می ریزیم و شیر را آرام آرام روی آن می ریزیم و مرتب به هم می زنیم تا شیر جوش بیاید . و غلیظ شودودر آخر کره را در سس ریخته و از روی گاز بر می داریم.

از کتاب هنر آشپزی رزا منتظمی
 

نرگس313

عضو جدید
سوپ قارچمواد لازم براي 3 نفر:
قارچ : 4 يا 5 عدد
سيب زميني : يك عدد خرد شده بصورت نگيني
مرغ : به ميزان دلخواه (در صورت تمايل مي توان از دو بال و گردن مرغ استفاده نمود)
هويج : يك عدد
پياز خرد شده : يك عدد
جعفري و نعناع خشك : به ميزان دلخواه
رب گوجه فرنگي ٬ نمك ٬ ادويه و فلفل : به ميزان لازم

طرز تهيه:

ابتدا پياز خرد شده در روغن تفت داده تا كمي نرم شود سپس قارچ ها را كه به صورت عمودي برش داده ايد به پياز اضافه كرده و آنها را نيز تفت دهيد. كمي كه قارچ ها نرم شدند٬ هويج ٬ سيب زميني ٬ مرغ ٬ جعفري ٬ نعناع خشك . رب ٬ نمك ٬ ادويه و فلفل را به قارچ و پياز اضافه كرده مي مي گذاريم خوب به روغن بيفتد. سپس 2 الي 3 ليوان آب به آن اضافه كرده و بعد از اينكه آب به جوش آمد شعله گاز را كم كرده و مي گذاريم كه آب تبخير شده و سوپ غليظ شود.
و در آخر با كمي آبليمو و يا آب نارنج مي توانيد ميل كنيد.
نوش جان
 

نرگس313

عضو جدید
مسقطی (یک دسر خوشمزه برا سفره های افطار)
نشاسته گل خیلی خوب 200 گرم
شکر 400 گرم
آب 6 تا 7 پیمانه
گلاب 1/2 پیمانه
روغن آب کرده جرم گرفته 100گرم
خلال بادام بو داده صد گرم

نشاسته را در 6تا 7 پیمانه آب سرد حل می کنیم و از صافی رد می کنیم
و در ظرف لعابی تمیزی می ریزیم و ظرف را روی حرارت ملایم می گذاریم و مرتب به هم می زنیم تا مایع جوش آید و غلیظ شود در حدی که جای چاقو روی آن از بین نرود .بعد شکر و گلاب را اضافه می کنیم و خلال بادام را می شوییم و داخل مایع می ریزیم سپس روغن را داغ می کنیم و به مایع اضافه می کنیم و مسقطی را بهم می زنیم .درون سینی پهنی ریخته (به قطر 2 سانتی متر)می گذاریم در یخچال تا سرد شده و ببندد.بعد ان را به صورت لوزی برش می دهیم.و روی هر برش را با پودر پسته تزیین می کنیم.
 

archi_arch

مدیر بازنشسته
به درخواست نرگس عزیز پستهای Metal Guard با پستهای اول تاپیک ترکیب شد
فقط شرمنده پستهاشون تو صفحات بعد حذف شد (چون ترکیبش کردم)
 

اكسير

عضو جدید
سلام به همه!:gol:

می خواستم از هردو آشپز گل آشپزخونه که به انتقادات و پیشنهادات اهمیت قائل می شن و

و حتی از اونها در هرچه بهتر شدن کیفیت آشپزخونه استفاده می کنن تشکر کنم .:smile:
 

venous_20

عضو جدید
کاربر ممتاز
جناب متال خدا یک دردنیا هزاردراخرت بهتون اجربده :smile:
دنیال دستورغذای خاصی میگشتم اگرلیست شما نبود باید کلی وقت میگذاشتم پیداش کنم
بازم تشکر:gol:
 

**mobarak**

عضو جدید
كيك راه راه يا زبرا

كيك راه راه يا زبرا


مواد لازم :
تخم مرغ درشت 4 عدد به دماي محيط رسيده
پودر قند ۲۵۰ گرم (1پيمانه)
شير 1 پيمانه به دماي محيط رسيده
روغن مايع 1 پيمانه
وانيل ۳/1 ق چای خوری
آرد 2 پيمانه (300 گرم)
بيكينگ پودر 1 ق سوپ خوری (3 ق چای خوری)( يا 1 ق چایخوری جوش شيرين )
پودر كاكائو 2 ق سوپ خوری
طرز تهيه:
پودر قند و تخم مرغها را با درجه تند همزن مي زنيم تا مثل كرم شده و روشن شود .
شير و روغن را افزوده و در حد مخلوط شدن مي زنيم .
آرد ،وانيل و بيكينگ پودر را با هم مخلوط كرده كم كم به مايه مي افزاييم با همزن ميزنيم تا صاف و يكدست شود . زياد نبايد هم بزنيم
مواد را به 2 قسمت مساوي تقسيم مي كنيم و به 1 قسمت پودر كاكائو اضافه مي كنيم.
فر را با درجه 180 روشن مي كنيم.
كف قالب 23 سانت را چرب كرده و كاغذ روغني مي اندازيم
3 ق سوپ خوری از مايه سفيد را درست در مركز قالب مي ريزيم و بعد 3 ق سوپ خوری از مايه كاكائويي را درست در مركز قالب . دوباره مايه سفيد و....
اين كار را بايد سريع انجام دهيم و مكث نكنيم وهمچنين قالب را نبايد تكان دهيم تا مايه پخش شود چون بتدريج پخش خواهد شد.
به مدت 40 دقيقه در فر قرار ميدهيم . 20 دقيقه اول در فر را باز نمي كنيم
بعد از 40 دقيقه يك خلال دندان را در مركز كيك فرو مي كنيم و خارج ميكنيم اگر تميز بود كيك پخته است.
دور كيك را با يك چاقوي نازك از قالب جدا مي كنيم و روي پنجره سيمي قرار ميدهيم تا خنك شود . مي توانيم روي كيك پودر قند بپاشيم




 

نرگس313

عضو جدید
یک شیرینی دیگه که سفره افطار رو خیلی قشنگ می کنه...


گوشفیل
مواد لازم :
الف ) مواد لازم برای خمیر گوشفیل :
تخم مرغ یک عدد – شیر 50 گرم – روغن مایع 2 قاشق سوپخوری – ماست 125 میلی لیتر – پکینگ پودر 2 قاشق چایخوری – وانیل نیم قاشق چایخوری – آرد 375 گرم .

ب ) مواد لازم برای شربت گوشفیل :
شکر250 گرم – آب 150 میلی لیتر – زعفران حل شده 2 قاشق سوپخوری – آبلیمو 1 قاشق چایخوری

طرز تهیه :
الف ) طرز تهیه شربت گوشفیل :
شکر ، آب ، زعفران حل شده را با هم حرارت می دهیم تا بجوشد و پس از این که حبابهای سطح روی آن شفاف شد آبلیمو را اضافه کرده و از حرارت برمی داریم و خنک می کنیم .

ب ) طرز تهیه خمیر گوشفیل :
ابتدا تخم مرغ و شیر را مخلوط می کنیم . 2 قاشق شربت و کمی روغن اضافه می کنیم و هم می زنیم . سپس ماست و وانیل و پکینگ پودر را اضافه می کنیم و هم می زنیم . مواد که یکدست شد آرد را به تدریج می افزاییم تا خمیر مناسب آماده شود و نچسبد . بعد حدود یک ساعت خمیر را استراحت داده و با حوله ای می پوشانیم . بعد از یک ساعت که خمیر خودش را گرفت ، به قطر نیم سانتیمتر روی سطحی که آرد پاشیده ایم پهن می کنیم و به شکل متوازی الاضلاع های کوچکی برش می دهیم . سپس در روغن سرخ می کنیم . بعد از این که سرخ شدند داخل شربت انداخته و زود خارج می کنیم تا ترد بماند و خمیر نشود . بعد در ظرف مناسب چیده و با دارچین تزیین می کنیم .
 
آخرین ویرایش:

**mobarak**

عضو جدید
حلیم بادنجان

حلیم بادنجان


مواد لازم برای6-5 نفر:
نیم كیلو
گوشت بی استخوان

12-10 عدد
بادنجان قلمی

250 گرم
عدس

3 قاشق غذا خوری
پیاز سرخ شده

2یا 3 فنجان
كشك ساییده غلیظ

2/1 فنجان
گردوی چرخ شده

2/1 فنجان
زعفران ساییده

3 قاشق غذاخوری
سیر داغ

3 قاشق غذا خوری
نعناع داغ

به مقدار كافی
نمك وفلفل
طرز تهیه :
گوشت را چند تكه كرده ، می شوییم وبا كمی روغن تفت می دهیم . سپس همراه سه لیوان آب و پیاز سرخ شده، روی شعله ملایم می گذاریم تا بپزد. بعد از نیم پز شدن گوشت ، عدس خیس خورده را به آن اضافه می كنیم . بعد بادنجان های سرخ شده را به گوشت وعدس پخته اضافه می كنیم تا بادنجان ها هم بپزد و آب آن كشیده شود. سپس با گوشت كوب ، آن را می كوبیم تا كاملا" له شود. حلیم را روی حرارت فر قرار می دهیم وكمی آن را هم می زنیم تا مایع حلیم كشدار شود.

به تدریج كشك را به آن اضافه كرده ومرتبا" آن را هم می زنیم تاحلیم بجوشد وته نگیرد . روی حلیم را با كمی كشك، نعناع داغ وسیرداغ تزئین می كنیم .
 

**mobarak**

عضو جدید
شله زرد نذری

شله زرد نذری


مواد لازم:

برنج:۵/۲ کیلو
شکر :۵/۷کیلو (معمولأ نسبت شک به برنج ۳ به یک است واگه تمایل دارید خیلی شیرین نباشد کمی کمتر استفاده کنید)
گلاب :۵/۱ لیتر
خلال بادام:۷۵۰ گرم
زعفران :نیم مثقال
هل :۲۰ گرم
خلال پسته :برای تزیین
طرز تهیه :
ابتدا برنج را۲۴ ساعت قبل ،پاک وسپس خیس می کنیم .بعد از آن برنج را به مدت یک ساعت ونیم روی حرارت ملایم قرار می دهیم بدون اینکه هم بزنیم.البته باید به اندازه دو بند انگشت آب روی ان باشد ودر دیگ بسته باشد .سپسبه مدت یک ساعت ان را به هم می زنیم تا برنج کاملأ نرم شود
بعد از نرم شدن برنج، شکر را اضافه می کنیم.وباز بهم می زنیم تا شکر حل شود وبعد خلال بادام را اضافه می کنیم
در نهایت هل وگلاب وزعفران را اضافه می کنیم تا خوش رنگ شود
شله زرد ما آماده است به همین راحتی
ظروف رامی توانیم با خلال مغز پسته وخلال بادام ودر صورت تمایل پودر نارگیل تزیین کنید
 

**mobarak**

عضو جدید
آش رشته

آش رشته


مواد لازم :این میزان مواد برای 8 نفره که البته شما می تونید نصفش کنید ولی کمتر از آن دیگه لطفی نداره آخه خیلی کیف داره که همسایه را به یک کاسه آش داغ موقع افطار مهمون کنید .
سبزی آش: یک کیلو نیم پاک نکرده (750 گرم پاک کرده ) شامل یک دوم اسفناج یا برگ چغندر ویک دوم ما بقی به نسبت مساوی تره ،جعفری ،شوید وچند ساقه هم شنبلیله
نخود :نصف لیوان
عدس :نصف لیوان
لوبیا :نصف لیوان
رشته آشی :350 گرم
پیاز :سه عدد بزرگ
نعنا خشک :6 قاشق غذا خوری
زرد چوبه :دو قاشق چای خوری سرپر
آرد :یک چهارم لیوان (که میتوانید کمی کمتر ویا بیشتر بسته به غلظت دلخواه تون استفاده کنید )
روغن :برای پیاز داغ ونعنا داغ به میزان لازم
کشک ساییده حدود نیم کیلو که البته میزان آن هم بسته به ذائقه متغیر هست
نمک :به میزان لازم. بستگی به شوری کشک داره (بهتره آش را همیشه کم نمکتر درست کنیم تا با کشک شور نشه
سیر داغ :در صورت تمایل
طرز تهیه :

هر وقت دوست داشتید آش رشته درست کنید خیلی خوبه که روز قبلش سبزی را پاک وخورد کنیم وحبوبات را هم خیس کنیم ودر یخچال بگذاریم .
ابتدا نخود ولوبیا را با آب وکمی نمک روی حرارت می گذاریم تا به جوش بیاد وبعد درب قابلمه را می گذاریم تا نخود ولوبیا تقریبا نیم ز بشوند .بعد عدس وسبزی را به مواد قبلی اضافه می کنیم ومجددا صبر می کنیم تتا عدس هم پخته بشه .مرتب بهش سر می زنیم تا عدس حالت له شدگی پیدا نکنه وفقط مغز آن پخته بشه .
در این مرحله رشته را در قابلمه میریزیم ومرتب با ملاقه اش را به هم می زنیم تا رشته ها به هم نچسبند ومجددا صبر می کنیم تا رشته ها نرم بشوند .
بعد از نرم شدن رشته ها ،حدود دولیتر آب جوش در آش می ریزیم (آب باید حتما جوش باشه )وبعد ارد را با یک لیوان آب سرد خوب مخلوط می کنیم به طوریکه آرد کاملا حل شود وبه آرومی در حالیکه داریم آش را به هم می زنیم .آن را در قابلمه میریزم تا آرد گلوله گلوله نشود .
در این بین پیاز داغ را درست می کنیم ودر آخر زردچوبه را هم به آن اضافه می کنیم .
همینطور نعنا داغ را هم آماده می کنیم .همینطور که می دونید نعنا زود می سوزه وبعد از اینکه نعنا را در روغن داغ ریختیم نبایدزیاد روی حرارت بمو.نه وسریع از روی حرارت بر می داریم ومرتب با قاشق به هم می زنیم . مقداری از نعنا داغ وپیاز داغ را هم برای تزیین کنار می گذاریم .
نعنا داغ وپیاز داغ را هم به قابلمه اضافه می کنیم ومی گذاریم حدود بیست دقیقه دیگه آش بجوشه تا به اصطلاح آش جا بیفته وپیاز داغ ونعنا داغ به خورد آش بره . و در آخر هم کشک را اضافه میکنیم.آش حاضره .نوش جان
 

**mobarak**

عضو جدید
حلیم

حلیم


موادلازم براى ۶نفر:
گوشت سردست بدون استخوان گوسفند نيم كيلو، گندم پوست گرفته نيم كيلو، پياز متوسط ۲عدد، نخود در صورت تمايل ۱۲۵گرم، نمك و فلفل
طرز تهيه:
گوشت را بدون اين كه خرد كنيد، شسته و با مقدارى آب روى اجاق بگذاريد، بعد از اين كه جوش آمد كف گوشت را بگيريد و پياز را خرد كرده داخل گوشت بريزيد. در ظرف را ببنديد و اجازه بدهيد گوشت با حرارت ملايم بپزد. وقتى گوشت پخت و فقط دو سه ليوان آب در ظرف باقى ماند زيرآن را خاموش كنيد. گندم را كه قبلاً خيس كرده ايد با مقدارى آب و كمى نمك روى آتش بگذاريد تا جوش آيد. در حين جوش آمدن كف روى آن را بگيريد و بعد از اين كه گندم با حرارت ملايم كاملاً پخت آن را بكوبيد ويا چرخ كنيد. گندم چرخ شده را از آبكش رد كنيد تا پوست زيادى آن گرفته شود. داخل يك ظرف چهار تا پنج ليوان آب بريزيد و روى آتش قراردهيد، گندم را به تدريج صاف كنيد و داخل آب بريزيد با اين عمل گندم صاف تر و لطيف تر مى شود. گندم را گاهى هم بزنيد و سپس گوشت پخته شده را بكوبيد و داخل گندم بريزيد. حرارت بايد خيلى ملايم باشد و گاهى حليم را هم بزنيد تا ته نگيرد. هنگامى كه حليم كاملاً جا افتاد نمك بزنيد و حليم را در ظرف مناسب بكشيد. روى حليم كمى دارچين كوبيده و روغن داغ بريزيد. اين غذا را در صورت تمايل با شكر ميل كنيد.
توجه: در صورت استفاده از ديگ زودپز حداكثر زمان طبخ حليم يكساعت تا يكساعت و نيم است.حليم را در زمان طبخ بايد هم بزنيد تاكاملاً كش بيايد. در ضمن مى توانيد به جاى گوشت گوسفند از گوشت مرغ يا بوقلمون براى تهيه اين غذا استفاده كنيد. در اين صورت مقدار گوشت با استخوان شما بايد ۷۵۰گرم باشد. اگر نخود استفاده كرديد بعد از اين كه نخودها را خيس كرده و پوست گرفتيد بپزيد و در اواخر طبخ به حليم اضافه كنيد
 
Similar threads
Thread starter عنوان تالار پاسخ ها تاریخ
**mobarak** منوی آشپزخانه نرگس313 و مبارک گفتگوی آزاد 3
-->ali<-- گوگل، تـولـدت مبـارک گفتگوی آزاد 0

Similar threads

بالا