MS علائم و درمان

samira.bas

عضو جدید
کاربر ممتاز
خستگی

انواع مختلفی از خستگی در ام اس وجود دارد، ممکن است که فردی هیچ یک این انواع را نداشته باشد یا اینکه در یک زمان به همه انواع مبتلا باشد.

بدیهی است که ام اس شخص را در برابر خستگی طبیعی که در افراد عادی نیز رخ میدهد محافظت نمی کند. ولی با وجود این، افراد مبتلا به ام اس ممکن است گاهی اوقات نوعی از خستگی به نام مدار کوتاه (Short- circuit Fatigue) را تجربه کنند. این نوع خستگی زمانی اتفاق می افتد که اندام ضعیف شده باشد و در صورتی که این اندام خسته شود میزان ضعف اندام افزایش می یابد و به دنبال استراحت دست یا پا این خستگی بهبود می باید، ولی امکان دارد با ادامه استفاده از آن اندام برای فرد به وجود آید استفاده درست از ورزش های آیروبیک میتواند تحمل و پایداری عضلانی را افزایش دهد و در صورتی که این ورزش شدید نباشد، باعث از بین رفتن این نوع خستگی می شود، اما ورزش شدید با وزنه، هم خستگی و هم ضعف عضلانی را افزایش می دهد، پس باید با دقت زیاد، وضعیت متعادل را پیدا کرد.

در صورتی که فرد فعالیتی نداشته باشد دچار آتروفی عضلانی و از دست رفتن عملکرد عضلانی می‌شود.
که این خود عامل دیگری برای ایجاد خستگی است. بنابراین تحرک و فعالیت ضروری است و روش مناسب برای کنترل این نوع خستگی ورزش کردن و حفظ فعالیت و تحرک است.

افسردگی (که در مورد اون هم مطلب نوشته شده) ممکن است عاملی برای خستگی باشد. این خستگی ممکن است در نتیجه غذا نخوردن، خوب نخوابیدن یا در ارتباط با احساس عمومی ضعف باشد و در صورتی که خستگی در اثر افسردگی باشد باید درمان چه به صورت دارویی و چه به صورت مشاوره ای انجام شود.

شایع ترین خستگی که در ام اس دیده می شود سستی و رخوت (Lassitude) است. حالت سستی و رخوت عمدتا به صورت خواب آلودگی شدید و ناگهانی است که در هر زمان ممکن است پدیدار شود. این نوع خستگی احتمالا منشاء بیو شیمیایی دارد و داروهایی که واسطه های شیمیایی مغز را تغییر می دهند میتوانند مفید باشد. آمانتادین نمونه ای از دارو هایی است که بر سیستم عصبی اثر میکند و اثر ضد ویروسی هم دارد . ضد افسردگی های جدید شامل: فلوکستین، پاروکستین و سرترالین می توانند در این نوع خستگی، حتی در کسانیکه افسردگی ندارند، مفید باشند. این دارو ها مترادف و قابل تعویض با هم نیستند و یکی از آنها در فردی دیگر بهتر عمل می کند و داروی دیگر در فرد دیگر موثرتر است.
رخوت فرم پر دردسر و مزاحم خستگی است زیرا ممکن است فرد کاملا خوب بنظر برسد در حالی که قادر به فعالیت نباشد. گاهی دارو های محرک شامل پمولین، متیل فنیدیت و گاهی دکستروآمفتامین لازم است. این دارو ها باید با احتیاط مصرف شوند زیرا ممکن است اعتیاد آور باشند :)-X) و باعث آشفتگی و اضطراب شوند.
گاهی بهترین راه برای کنترل رخوت و سستی، خواب نیمروز در زمانی مناسب است.

گرچه خستگی شایع است و به طور بالقوه باعث ناتوانی می شود، ولی باید دانست که فرد مبتلا به ام اس ضعیف و شکننده نیست.، هر چند استراحت مفید است و اما این فرضیه که خستگی منجر به افزایش از دست رفتن میلین می شود هنوز اثبات نشده است و این فرضیه هم که اگر فرد استراحت نکند ام اس او پیشرفت می کند به میزان زیادی فاقد اعتبار است.

شما باید به توانایی جسمانی خود تکیه کنید ولی همیشه زمان هایی وجود دارد که قدری تلاش و فشار اضافی لازم است و این نباید دلیلی برای ترس شما از فعالیت بیشتر باشد.


دکتر سعید مسعود نبوی : ( متخصص مغز و اعصاب - فلوشیپ ام اس ) عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد - عضو کمیته علمی انجمن ام اس ایران و ...
دکتر افشین ایران پور : عضو کمیته علمی انجمن ام اس ایران و ...







ام اس : تلنگری برای بهتر زیستن
( شعار منتخب ام اس سنتر برای روز جهانی ام اس )



منبع :
http://mscenter.ir/index.php
 
آخرین ویرایش:

salizadeniri

عضو جدید
کاربر ممتاز
حالا چی شده یاد ام اس کردین.
یک ازمونی رو دارم مدام رد میشم
امروز حس کردم چقدر دیگه باید صبر کنم
حس کردم دیگه نمیتونم

بعد فکر کردم اگر یک روز ام اس بگیرم چی؟
میتونم صبر کنم یا با خدا خواهم جنگید و اعتراض خواهم کرد؟
خیلی سخته ادم چیزی نگه و صبر کنه.
خدا به همه بیماران صبر و شکر گذاری در بلا بده.
 

samira.bas

عضو جدید
کاربر ممتاز
حالا چی شده یاد ام اس کردین.
یک ازمونی رو دارم مدام رد میشم
امروز حس کردم چقدر دیگه باید صبر کنم
حس کردم دیگه نمیتونم

بعد فکر کردم اگر یک روز ام اس بگیرم چی؟
میتونم صبر کنم یا با خدا خواهم جنگید و اعتراض خواهم کرد؟
خیلی سخته ادم چیزی نگه و صبر کنه.
خدا به همه بیماران صبر و شکر گذاری در بلا بده.



خب در ادامه همون تایپیک که زدمه این تایپیک.........پست اول اون رو هم بخونین متوجه میشین که چی شده که یاد ام اس مردم.
 

samira.bas

عضو جدید
کاربر ممتاز
سردی پاها

سردی پاها

سردی پاها سردی پاها در MS به خصوص در انواع خفیف بیماری عارضه ای شایع است. تنظیم حرارت بدن یک فرآیند غیر ارادی است که تحت کنترل قسمتی از سیستم عصبی بنام سیستم خودکار قرار دارد. این سیستم اعمالی مثل ضربان قلب، تعریق، و اتساع مردمک چشم را نیز کنترل می کند.

ایجاد اتصال کوتاه در بین ارتباطات اعصابی که مسئول کنترل قطر عروق خونی اند و اعصابی که حس حرارت را انتقال می دهند مسئول ایجاد پای سرد است. این علامت (پای سرد) ممکن است آزار دهنده باشد ولی معمولا بی ضرر است. عروق پا اشکال ندارند و حس کم دما که باعث حس سردی می شود خطر ندارد. باید به بیمار تاکید شود که در پاهای سرد، مشکل سیستم عروقی وجود ندارد.


اغلب افرادی که این علامت را دارند جوان هستند و عروق خونی نرمال دارند. MS از بیماری های عروقی پیشگیری نمی کند و آنها را تشدید هم نمی کند. اختلال پاهای سرد در اثر بیماری عروقی با سایر افراد در سن مشابه تفاوتی ندارد پس باید آنها را در نظر داشت.


بهترین روش درمان پاهای سرد پوشیدن
جوراب گرم، استفاده از پتو های خاص و سایر درمان های موضعی است.

وقتی که مشکل بسیار آزاردهنده شود برای کاهش علایم از
نیاسین یا دارو های گشاد کننده عروق مانند پنتوکسی فیلین استفاده می شود.

از کتاب درمان های علامتی ام اس - دکتر سید مسعود نبوی​
 

samira.bas

عضو جدید
کاربر ممتاز
تاری چشم

تاری چشم

یك متخصص مغز و اعصاب سه راه را برای فهمیدن علت تاری چشم و راهكار پیش روی بیماران برشمرد.

دكتر سید عبدالرضا طبسی در گفتگو با ستاد خبری نوزدهمین كنگره سراسری چشم پزشكی ایران اظهار كرد: برخی مواقع به علت اختلال در هماهنگی دو چشم، فرد دو بینی دارد اما فكر می‌كند كه تار می‌بیند.

در این حالت، بیمار با بستن یك چشم و دیدن با چشم دیگر می‌تواند متوجه این مشكل بشود. اگر با دو چشم تار می‌بیند و با یك چشم درست می‌بیند مشخص می‌شود كه دو چشم وی هماهنگی دید ندارد و باید به متخصص مغز و اعصاب مراجعه كند.
وی افزود: مورد دوم مربوط به عیوب انكساری چشم است. وقتی بیمار چشمش تار می‌بیند اگر چشمانش را تنگ كرد و نقطه‌ای كه تار می‌دید شفاف شد او مشكل عیوب انكساری دارد و با تجویز عینك یا اعمال جراحی مشكل او حل می‌شود كه صد البته تشخیص قطعی با چشم‌پزشك است.
عضو هیات علمی كنگره چشم‌ پزشكی گفت: دسته سوم كسانی هستند كه در عصب بینایی‌شان مشكل دارند. این مشكل ممكن است ناشی از ضربه، التهاب، مسائل تغذیه‌ای و یا فشار باشد. مهم‌ترین نكته این است كه این افراد بدانند به صورت ناگهانی دچار مشكل تاری چشم شده‌اند یا بتدریج؟
دكتر طبسی اظهار كرد: در این مواقع فرد بیمار باید به متخصص نوروافتالمولوژیست یا متخصص مغز و اعصاب مراجعه كند تا مشكلش بررسی و حل شود.
وی گفت: بر اساس تحقیقی كه به مدت 15 سال روی بیمارانی كه التهاب عصب بینایی داشته‌اند، انجام گردیده، مشخص شده در 75 درصد موارد، این افراد به بیماری MS دچار شده‌اند كه درمان خاص خود را دارد. اما در 25 درصد موارد هم، طول درمان فرد كوتاه است. اما نكته مهم آن‌كه باید بدانیم كه هر التهاب عصب بینایی نشانه MS نیست.
وی همچنین گفت: آمار دقیقی در ایران وجود ندارد كه چند درصد از افرادی كه تاری چشم دارند با عینك مشكل‌شان حل می‌شود و چه تعدادی مشكل التهاب بینایی دارند.
این‌قدر نزدیك تلویزیون ننشین؛ چشمت ضعیف می‌شود! آیا این توصیه ها صحیح است ؟

* آیا نزدیک تلویزیون نشستن دید را کاهش می دهد؟
حتما شما هم وقتی كم‌سن ‌و سال بوده‌اید،این توصیه را شنیده‌اید ولی انجمن چشم‌ پزشكان آمریكا می‌گوید این توصیه،پایه علمی ندارد. چشم اغلب بچه‌ها قادر است نگاه از فاصله نزدیك را بدون هیچ مشكلی تحمل كند.البته بعضی بچه‌ها هم هستند كه چشمشان نزدیك ‌بین است و به همین دلیل،خیلی نزدیك به تلویزیون می‌نشینند.این دو را نباید با هم اشتباه كرد.


* كامپیوتر به خستگی چشم ربطی دارد؟
وقتی که زیاد جلوی مونیتور می‌نشینید،كمتر پلك می‌زنید.وقتی كمتر پلك می‌زنید،خشكی چشم‌ به سراغتان می‌آید و عضلات چشمتان خسته می‌شود.چاره‌اش این است كه هر 20 دقیقه یك ‌بار به چشمتان استراحت بدهید و به یك نقطه دور خیره شوید.

* اگر می‌خواهی چشمت پرنور شود،تا می‌توانی هویج بخور؟!
هیچ لزومی به این هویج‌ درمانی نیست.هر چیزی كه ویتامین «آ» داشته باشد،به درد چشم می‌خورد؛ چه هویج باشد،چه هر میوه و سبزی دیگر.با یك رژیم غذایی متعادل براحتی می‌توانید ویتامین «آ» مورد نیاز چشمتان را تامین كنید.


* شب‌كوری مختص پسر بچه‌هاست؟
البته شب‌كوری در پسربچه‌ها شایع‌تر است (8 برابر دختربچه‌ها)؛ ولی در دختربچه‌ها هم دیده می‌شود.

* آیا ضعف چشم ارثی است!
اگر پدر و مادری چشمشان ضعیف باشد،معمولا فرزندشان هم چشمش ضعیف می‌شود.حتی عینكی شدن هم در بچه ‌هایی كه پدر یا مادرشان عینكی است،شیوع بیشتری دارد.


* آیا ممكن است پدر و مادری چشم ‌آبی داشته باشند و فرزندی با چشم قهوه‌ای به دنیا بیاورند ؟
اگر چه خیلی نادر است،‌ولی كاملا ممكن است؛چون ژن‌های متعددی در تعیین رنگ چشم دخالت دارند.هر فرد دو الگو از هر ژن دارد كه هر كدامش را از یكی از والدینش به ارث می‌برد.در واقع،به جای آن كه دو ژن اصلی در این مورد دخالت داشته باشند،یك ژن وجود دارد كه رنگ قهوه‌ای یا آبی را كنترل می‌كند و یكی رنگ سبز یا رنگ فندقی را.پس این امكان وجود دارد كه پدر و مادری چشم‌آبی، كودكی با چشم‌های قهوه‌ای داشته باشند (یا برعكس).


* چشم انسان از چشم همه جانوران قوی ‌تر است؟
اصلا این‌ طور نیست.برای مثال گربه‌ها را حتما دیده‌‌اید که چشمشان در تاریكی می‌درخشد.پشت شبكیه چشم گربه‌ها لایه‌ آینه ‌مانندی از سلول‌های منعكس ‌كننده نور وجود دارد كه نورِ تابیده ‌شده به شبكیه را منعكس می‌كند و موجب می‌شود سلول‌های چشم گربه،دوبار در معرض نور قرار بگیرند و در نتیجه،در تاریكی خیلی بهتر از ما انسان‌ها ببینند.وجود این لایه به علاوه مردمك بیضی ‌شكل گربه‌ها باعث می‌شود كه آنها فقط با یك‌ ششم نوری كه ما برای دیدن نیاز داریم، به وضوح همه چیز را ببینند.
 

samira.bas

عضو جدید
کاربر ممتاز
مشکلات بینایی وچشمی (یه سری توضیحات دیگه)

مشکلات بینایی وچشمی (یه سری توضیحات دیگه)

تا اونجایی که برداشت کردم مشکلات بینایی عبارتند از : کاهش حاد قدرت بینایی - تیرگی بینایی - دوبینی - پرش چشم - آب مروارید که در مورد همشون توضیح داده شده ...

دو جزء موثر در بینایی عبارتند از :

۱- توانایی ایجاد تصویر
۲- هماهنگی و قدرت عضلات اطراف کاسه چشم در کنترل حرکات چشم
هر دو مورد می‌ تواند در سیر بیماری ام اس تحت تاثیر قرار گرفته و سبب بروز اختلالات بینایی گردد.

التهاب و تخریب میلین در عصب بینایی که چشم و مغز را به هم ارتباط می دهد، باعث ایجاد نوریت(Neuritis) میشود که کاهش حاد قدرت بینایی را به دنبال دارد.درمان ایتدایی در موارد خفیف با صبر کردن است تا التهاب خود به خود از بین برود و عملکرد بازگردد. اگر این مشکل ناتوان کننده و شدیدتر باشد، کورتون وریدی با دوز بالا ممکن است برای کاهش التهاب داده شود.

کورتون با دوز بالا ممکن است بهبودی را سرعت بخشد ولی آن را به طور کامل درمان نخواهد کرد.
گفته شد که همه نوریت های بینایی نیاز به درمان ندارند. اگرچه کاهش بینایی نگرانی شدیدی در بیمار و پزشک به وجود می آورد ولی بهتر است رویکردی آرام و دقیق نسبت به آن داشت.
در برخی موارد حتی بعد از کاهش التهاب، نقصان بینایی باقی می ماند و این موضوع به خصوص در شب و زمانی که نور کم است قابل توجه است، گاهی در نور طبیعی نیز، رنگ ها به صورت رنگ پریده ظاهر می شوند. بعلاوه گاهی اوقات سوراخ هایی در میدان بینایی به وجود می آید و قسمتی از میدان دید تیره و تار می شود. این مشکل را با عینک نمی توان درمان کرد و البته به مرور زمان این مشکل رفع خواهد شد و فرد شکایتی نخواهد داشت.

ضعف در هماهنگی و قدرت عضلات چشم باعث دوبینی می شود. این مشکل در حمله حاد ممکن است با کورتون درمان شود، با گذشت زمان نیز، مغز معمولا دو بینی را جبران می کند و در نتیجه تصاویر دریافتی علی رغم ضعف عضلات طبیعی می شود. اگر چشم با پارچه ای بسته شود، این جبران صورت نخواهد گرفت، این عمل را باید در هنگام مطالعه، رانندگی و تماشای تلویزیون انجام داد. راه حل ساده تر استفاده از منشور هایی است که به عنوان عینک استفاده می شوند.


پرش چشم ممکن است در بیماری ام اس اتفاق افتد که به آن نیستاگموس (Nystagmus) می گویند. ام اس ممکن است با انواعی از نیستاگموس همراه باشد در مجموع این مشکل بیش از آن که یک مشکل بزرگ و جدی باشد، آزار دهنده است، کلونازپام، گاباپنیتین و دارو های دیگر گاهی نیستاگموس را کاهش می دهند.


آب مروارید (کدر شدن عدسی چشم) ممکن است در بیماری ام اس دید را کاهش دهد چون کورتون احتمال بروز آب مرواید را زیاد می کند در بین بیماران ام اس، آب مروارید در سنین پایین‌تر نسبت به سایر افراد ایجاد می شود. گرچه پیدایش آب مروارید بندرت دیده می شود.

برداشتن عدسی غیر طبیعی از طریق عمل جراحی باعث بهبود در بینایی می شود. همانند سایر علائم ام اس، نوسانات قابل توجهی در علائم بینایی در افراد مبتلا به ام اس ممکن است اتفاق افتد.
کاهش شدت بینایی و دوبینی ممکن است با خستگی، افزایش درجه حرارت (پدیده اتوف)، استرس و عفونت افزایش یابد.

در شرایط فوق، کنترل و درمان این علایم ممکن است به بهبود بینایی کمک کند و این نوسانات به معنی بروز حمله های جدید و عود بیماری نیستند.
منبع : درمان های علامتی در ام اس (دکتر سید مسعود نبوی - دکتر افشین ایران پور)
 

samira.bas

عضو جدید
کاربر ممتاز
دارو ها

دارو ها

سینووکس...آونکس...... بتافرون.........ربیف

تزریق میشوندد........

همینو بیشتر نمیدونستم.


 
Similar threads
Thread starter عنوان تالار پاسخ ها تاریخ
love.1982 ابداع درمان جدیدی برای میگرن مغز و اعصاب 0
sheyda kashani درمان میگرن مغز و اعصاب 10

Similar threads

بالا