یک خوراکی خوشمزه مثل بستنی

bahar10

عضو جدید
آیا تا به حال سردرد پس از خوردن بستنی را تجربه کرده اید؟ محققان به این نوع سردرد، «فریز مغزی» می گویند. وقتی خوراکی های سردی مانند بستنی یا آب بسیار سرد می خوریم، دمای سقف دهانمان که در حالت عادی گرم است به سرعت پایین می آید و باعث ایجاد اختلال در خونرسانی به این ناحیه و تحریک اعصابی می شود که باید خون را به مغز برسانند... با ایجاد اختلال در خونرسانی به مغز هم به وسیله تورم عروق اتفاق می افتد و به این ترتیب، اعصاب مغزی تحریک می شوند و سردرد به سراغمان می آید. اگر طرفدار بستنی هستید و نمی توانید سردردهای پس از آن را تحمل کنید، نگران نباشید. متخصصان دانشگاه میشیگان می گویند اگر خوراکی های سرد را آهسته بخورید و اجازه دهید بدنتان خود را با دمای آنها وفق دهد، از اینگونه سردردها خلاص خواهیدشد. اگر دوست دارید اطلاعات کامل تر و جدیدتری در مورد بستنی به دست بیاورید، بد نیست این پرسش و پاسخ ها را با دقت بخوانید. ۱.چرا روی بعضی از بستنی ها یخ می بندد؟ گاهی وقتی بستنی را از فریزر و بسته بندی خارج می کنیم، بلورهای ریز یخ بر سطح آن می بینیم و نمی دانیم دلیل یخ زدن روی بستنی چیست. این مساله نه ربطی به کیفیت پایین بستنی دارد و نه به زیاد ماندن آن داخل فریزر. تنها دلیل یخ زدن سطح بستنی این است که شما آن را مدتی بیرون از فریزر نگهداری کرده اید و پس از نرم و باز شدن یخ، دوباره آن را داخل فریزر گذاشته اید. برای پیشگیری از ایجاد چنین مشکلی باید بستنی را تا پیش از مصرف همواره در دمای بین ۰ تا منفی ۵ درجه سانتی گراد داخل فریزر نگه دارید. ۲. چرا برای تهیه بستنی های خانگی به نمک نیاز داریم؟ اگر اهل درست کردن دسرهای خانگی باشید، شاید این سوال برایتان پیش بیاید. نمک، ماده ای سخت است و ترکیب آن با خامه باعث می شود مواد بستنی راحت تر سرما را جذب کند و داخل فریزر یخ ببندد. ۳. آیا کالری یک اسکوپ بستنی یخی میوه ای از یک اسکوپ بستنی خامه ای کمتر است؟ یک اسکوپ بستنی یخی یا بستنی ماستی حدود ۱۲۰ کیلوکالری انرژی دارد و فاقد چربی های اشباع است، اما یک اسکوپ بستنی خامه ای دارای حداقل ۱۴۵ کیلوکالری انرژی است که این انرژی با افزودن شکلات یا انواع مغزها به بستنی های خامه ای به مراتب بالاتر هم می رود. از سوی دیگر یک اسکوپ بستنی خامه ای حدود ۶ گرم چربی اشباع دارد، بنابراین مصرف اینگونه بستنی ها به افراد دچار اضافه وزن یا کلسترول بالای خون توصیه نمی شود. ۴. چرا خوردن بستنی اعتیادآور است؟ بستنی خورهای حرفه ای می دانند مرتب و روزانه بستنی خوردن می تواند پس از مدتی برای فرد اعتیاد به بستنی ایجاد کند. محققان معتقدند شیرینی و چربی بستنی باعث جذب ذائقه های مختلف به آن می شود، حالا اگر فردی مدام بستنی بخورد، ذائقه اش به دریافت شیرینی و چربی بیشتر متمایل می شود و به این ترتیب، میل و حرص او به خوردن بستنی بیشتر و بیشتر خواهد شد. تنها راه رهایی از اعتیاد به بستنی، محدود کردن مصرف آن به ۲ بار در هفته است. ۵. آیا بستنی های لایت از بستنی های معمولی سالم ترند؟ به تازگی بستنی هایی با عنوان «لایت» به بازار آمده اند و ادعامی شود از سایر بستنی ها سالم تر هستند. بد نیست بدانید چربی این بستنی ها حدود ۵۰ درصد و کالری آنها حدود ۳۳ درصد کمتر از سایر بستنی هاست اما این دلیلی بر سالم تر بودن آنها نیست. به هر حال در تهیه بستنی های لایت هم از خامه استفاده شده است و خامه، هم انرژی دارد و هم چربی اشباع. متاسفانه بسیاری از افراد به دلیل اینکه فکر می کنند بستنی های لایت سالم تر هستند، تعداد یا حجم بیشتری از آنها را در برنامه غذایی شان می گنجانند و به این ترتیب سالم تر که نمی مانند هیچ؛ دچار اضافه وزن و چربی بالای خون هم می شوند. ۶. بستنی ماستی چیست؟ بستنی ماستی به انواعی از بستنی ها گفته می شود که ویژگی های ماستی دارند. بیشتر بستنی هایی که ما در حال حاضر آنها را مصرف می کنیم، تخمیری نیستند بلکه بلافاصله فرموله و سپس منجمد می شوند، اما بستنی می تواند تخمیری هم باشد. در بستنی تخمیری، پایه فرآورده تخمیر می شود. حالا اگر در مخلوط این بستنی های تخمیری، از ماست که خودش شیر تخمیرشده با استارترهاست هم استفاده شود، به آن می گوییم بستنی ماستی! در واقع، پایه اولیه بستنی های ماستی همان شیر است که در روند تولید به آن استارترهایی که ماست تولید می کنند، می افزایند و دیگر مواد لازم برای مخلوط بستنی مانند شکر، چربی، مواد پایدارکننده و طعم دهنده ها را هم به آن اضافه می کنند. بستنی ماستی جزو گروه لبنیات، البته با کمی تغییرات شیمیایی است که خواص بسیار مفید و فراوانی هم دارد. این بستنی، علاوه بر اینکه ترکیب های شیر را دارد، طی فرآیند تولید، غلیظ تر هم شده است و شاید بتوان تنها اشکال آن را کالری بالایش دانست.
 
بالا