گزارش کارتهیه نرم کننده حوله ولباس و بدست اوردن درصد اکتیو آن

sima.niki

عضو جدید
بسم الله الرحمن الرحیم
استاد: سرکار خانم مهندس تیموری
دانشجویان :سیما قنبری . شهره اکبریان . رویا موسوی.
موضوع : تهیه نرم کننده حوله ولباس و بدست اوردن درصد اکتیو آن
تهیه کننده : سیما قنبری


ازجمله شویندهای اصلی البسه در اشکال پودر و مایع و قرص و بصورت قالبی و .... وجود داردکه ازجمله مهمترین این شوینده ها, شوینده های که بصورت پودر هستند وشوینده ای که به صورت مایع هستند. شوینده های که بصورت پودر هستند میتوان انواع پودرهای انزیم دار و پودرهای مخصوص لباس های رنگی و پودر های لباس های ظریف و.... را نام برد.
اما در اینجا مایعات لباسشویی بر پودر ها ارجعیت پیدا میکنند:
1-حافظ محیط زیست می باشند.
2-برای لباسهای ظریف مناسبند.
3-تکنولوژی راحتی دارند.
4-و.....
اما در اینجا ما از مایعات لباسشویی هم صحبت کردیم که این مایعات شامل مایع لباسشویی مخصوص البسه تیره(که در انزیمی استفاده میشود که موجب میشود مواد داخل تار و پود نمانند.) .مخصوص البسه رنگی(که برای تثبیت رنگ لباسهای رنگی استفاده میشود و از ایجاد پس دادن رنگ و مختلط شدن رنگها جلوگیری میکند.) و... میباشد اما مایع مورد بحث امروز ما مایع نرم کننده حوله و لباس می باشد.

نرم کننده البسه خود به 3صورت وجود دارد:
1-مایع
-2ورقه ای
-3 اسپری
که در کشور ما از رایجترین ان مایعات نرم کننده البسه است.
مواد تشکیل دهنده در نرم کننده ها مواد سطح فعال کاتیونی می باشد.
نقش اصلی نرم کنندها :
- اتوکشی اسان
- خاصیت ضد چروک شدن
- ضد الکتریسیته
- مراقبت از رنگ پارچه
- مراقبت از الیاف
- و.....میباشد.
-
در اینجا دو نکته قابل ذکر است:
1-مواد نرم کننده در ph=3-5قرار میگیرند و قلیایی نیستند.

2-مواد نرم کننده مانند پودر ها ودیگر مواد در اب حل نمیشوند بلکه در اب پخش میشوند وهرچه مواد نرم کننده ویسکوزتر باشند راحتر در اب پخش میشوند.

خواص موادسطح فعال در نرم کننده ها:
- در فرمالاسیون پایدار باشند.
- -در اب براحتی پخش شوند.
- در زمان نگه داری بوی خوشایندی داشته باشند
- و.....
روش تهیه مایع نرم کننده:

ابتدا برای تهیه 500grماده نرم کننده دارای 6%اکتیو با خلوص 90% با استفاده از روابط ریاضی مقدار متوجه شدیم که مقدار 33.3 grاکتیو راوزن کرده وداخل یک بشر میریزم وانرا داخل یک حمام اب گرم قرار میدهیم تا ذوب شود و دمای ان به دمای 60 cبرسد . سپس در یک بشر دیگر 467 mlاب میگذاریم گرم شود تا دمای اب به حدود60- 70 درجه سانتی گراد برسد سپس ماده اکتیو را به اب اضافه میکنیم انرا به صورت یکنواخت هم میزنیم.
نکته:اگر سریع هم بزنیم موجب میشود درون مایع حباب های تشکیل شود و ویسکزیته انرا بالا ببرد.
سپس انقدر هم میزنیم تا کمی سرد شود سپس بشر حاوی ماده نرم کننده داخل یک حمام اب سرد میگذاریم تا به دمای محیط برسد.
90 100
در اینجا اب به عنوان پرکننده یا فیلر میباشد.

X= 33.3 6
اب 500 – 33.3 =467ml
روش بدست اوردن درصد اکتیو:

ابتدا10cc ازمایع نرم کننده را برمیداریم و داخل یک بالن ژوژه میریزیم وتوسط اب به حجم 100cc می رسانیم.سپس 10ccاز داخل بالن برمیداریم وداخل ارلن میرزیم و سپس به ان 10cc H2SO4 و 10cc mixer و 10ccکلروفرم اضافه میکنیم سپس ان را توسط SLE تیتر میکنیم. که در اینجا V مصرفی ما V=17cc شد.

تست حلالیت:

ابتدا 3نمونه مایع نرم کننده با تاریخ تولید های مختلف را بر میداریم و هر کدام را داخل 100ccاب میریزیم ومشاهدات خود را یادادشت میکنیم . به عنوان مثال:
1- مایع نرم کننده سافتلن با تاریخ تولید1388/1:این مایع نرم کننده به صورت دلمه بالا امد.
2- مایع نرم کننده سافتلن با تاریخ تولید1388/6: این مایع در اب پخش شد و به صورت دلمه ای نشد.
3- مایع نرم کننده ای که خودمان در ازمایشگاه تهیه کردیم به طور سریع و به راحتی در اب پخش شد.
نکته 1:
در اینجا دوباره لازم به ذکر است که مایعات نرم کننده در اب حل نمی شودن بلکه در اب پخش می شوند.
نکته 2:
در اینجا لازم به ذکر است که هر چه از مدت تاریخ تولید ان بگذرد انی مایع ویسکوز تر شد و به سختی در اب پخش میشود ولی هیچ تاثیری در کارایی ان ندارد

نتیجه گیری:
هر چه مایع نرم کننده ویسکوزتر باشد براحتی در اب پخش میشود.

http://up.iranblog.ir/4/1260223181.doc
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:
بالا