ادامه 2-
ادامه 2-
هنگامی که نمونه از نوعی باشد که صرفا جهت مصارف دامی از آن استفاده می شود و یا نتیجه آنالیز مورد استفاده صنعت دام وطیور یا دامپزشک باشد بنابر یک قرار داد –احتمالا داخلی- فرض می شود که ضریب تبدیل برای هر نوع نمونه ای اعم از محصولات گوشتی یا با منشا حیوانی ,سبوس,ذرت ,سویا و حتی غذای آماده دام وطیور (که مخلوطی از اینها می تواند باشد) 6.25 است (مرجع 5).دراین صورت عدد بدست آمده را به عنوان پروتیین خام [10] می شناسند.
زیرنویس ها
1. نباید ذرات نمونه به حاشیه کاغذ سر ریز شوند.
2. مقدار واکنشگر وینینگر یا همان کاتالیزور بسته به فرمول و درصد اجزای آن می باشد.
3. سود مصرفی در این مرحله تا هنگامی که pH آن بازی است قابل مصرف می باشد و لزومی ندارد پس از هر بار استفاده دور ریخته شود.
4. زیاد کردن حرارت با کمک پیچ کنترل دما بستگی به نوع و قدرت دستگاه دارد.برای دستگاههای معمولی (اجاقهای کجلدال معمولی) معمولا پیچ باید تا آخر بالا رود.
5. در برخی منابع توصیه شده که پس از شفاف شدن رنگ محلول در حال جوش , محلول یک ساعت دیگر بجوشد.این زمان اضافی جهت اطمینان از هضم کامل نمونه (تبدیل همه نیتروژن آمینی به سولفات آمونیوم) صورت می گیرد.
6. هر چند اصول آزمایش کجلدال مشخص و واحد است اما در منابع مختلف روش انجام این آزمایش در جزییات تفاوتهایی با هم دارند.مثلا در خیلی از منابع در این مرحله توصیه شده 200 تا 300 میلی لیتر آب افزوده شود در مقابل پس از افزایش سود در مرحله 8 هیچ گونه افزایش آبی نخواهیم داشت: اما در این مرحله بالن کجلدال باید از سیستم جدا شده و به طور نسبی به هم بخورد. مهمترین اشکال این روش آن است که سیستم در هنگام انتقال سود و تا دقایقی پس از آن – تا هنگامی که سری تقطیر کاملا نصب شود- بسته نیست و از این نظر که امکان اتلاف آمونیاک تولیدشده است ممکن است خطای زیادی را ایجاد کند. از این گذشته افزایش نیمی از آب پس از انتقال سود این اجازه را می دهد که در حالی که بالن در سیستم نصب است اختلاط نسبی صورت گیرد.
7. هر شناساگری با دامنه تغییر رنگ اسیدی مثل سبز برومو کرزول (3.8 تا 5.5 ) , متیل قرمز (4.8 تا 6.2 )یا مخلوطی از آنها این وظیفه را به خوبی انجام می دهند.(نگا یادداشتهای تکمیلی 6)
8. معولا در این مرحله- اگر آزمایش به روش بالا انجام شود- حدود 130 تا 160 میلی لیتر به محتوی ارلن اضافه می شود یا نصف تا یک سوم محلول اولیه در بالن کجلدال باقی می ماند.
9. افزایش اسید نباید آنقدر باشد که pH به کمتر از 5 کاهش یابد . توجه نماییم که pH این محلول باید مشابه pH آنالیت در نقطه پایانی باشد .بنا بر این افزایش یک تا حداکثر دو قطره از اسید 0.1 نرمال یا هر غلظتی که برای این مرحله استفاده می شود به نیاز ما پاسخ خواهد داد .
10. Crude Protein