پایتخت طبیعت ایران کجاست؟

Seti.Star

عضو جدید
کاربر ممتاز

این روزها وقت خوبی برای سفر به لرستان و گشت و گذار در طبیعت سبز و خنک این استان است. سفر به جایی که بهشت آبشارهای ایران لقب گرفته است.

اگر گذارتان به لرستان افتاد، این بار سری هم به درود بزنید. دورود كه در گذشته بین النهرین و بحرین نامیده می شد، در محل تلاقی دو رودخانه تیره و ماربره كه به ترتیب از كوه های گرو (گری) بروجرد و اشترانكوه الیگودرز سرچشمه می گیرند، واقع شده است. هسته اولیه شهر در حقیقت چند روستا با فعالیت كشاورزی بود كه به سرعت چهره روستایی خود را از دست داده و به یك شهر صنعتی تبدیل شدند.
شهرستان دورود از شمال به سربند (استان مركزی) از شرق به شهرستان ازنا، از جنوب به الیگودرز، از غرب به خرم آباد و از شمال غربی به بروجرد محدود است. دورود در مسیر راه‌های اصلی بروجرد ـ الیگودرز و خرم آباد ـ الیگودرز قرار دارد. فاصله آن از خرم آباد 77 كیلومتر، از بروجرد 61 كیلومتر و از الیگودرز 60 كیلومتر است.


دام‌داری از مشاغل اصلی مردم این شهرستان است و محصولات و فرآورده های دامی از عمده صادرات این ناحیه به شمار می آید. یکی از کارخانه‌های مهم دورود، كارخانه سیمان است كه تولیدات آن به سایر شهرستان ها صادر می شود. سیمان، فرآورده های دامی و انواع میوه از جمله صادرات دورود به شمار می‌آیند.
دورود محصولات کشاورزی متعددی دارد، از جمله گندم، جو، تره بار، بنشن، گیاهان علوفه ای، سیب، انار، انگور، گلابی، زردآلو، آلبالو و گیلاس. آب مورد نیاز برای کشت این گیاهان‌از رودخانه های اطراف تامین می‌شوند. اقتصاد دورود بر پایه دام‌داری، كشاورزی و صنایع است و صادرات آن شامل هر سه گروه فوق است.

دورود از نظر جاذبه‌های طبیعی و گردشگری دارای مراکز فراوانی می‌باشد که از جمله آن دریاچه‌های گهر بزرگ و گهر کوچک در اشترانکوه، دره نگار، چشمه اسرار آمیز وقت ساعت، منطقه رنگیه، غار مرده‌ها و بسیاری از مناطق مختلف را می‌توان نام برد​

[h=2]طبیعت درود[/h]طبیعت این شهرستان زیباست و به همین دلیل عنوان آن را پایتخت طبیعت ایران می‌دانند، دورود از نظر جاذبه‌های طبیعی و گردشگری دارای مراکز فراوانی می‌باشد که از جمله آن دریاچه‌های گهر بزرگ و گهر کوچک در اشترانکوه، دره نگار، چشمه اسرار آمیز وقت ساعت، منطقه رنگیه، غار مرده‌ها و بسیاری از مناطق مختلف را می‌توان نام برد.
در سفر به درود از دریاچه گهر، آبشار بیشه پوران، آبشار بیشه تیری، آبشار دوش خرسان، آبشارهای اشترانکوه، آبشاردره اسپر، آبشار وقت و ساعت، آبشار سفیدآب، دره نی گاه(نگار)، چشمه ساعت، بیشه پیرتو، بیشه آبگرم، سراب و چشمه راکن باید دیدن کنید.

[h=2]اشترانکوه[/h]اشترانکوه که به آلپ ایران نیز معروف است. این رشته کوه بلندترن رشته کوه در منطقه می‌باشد. البته این نام گذاری تنها به دلیل بلند بودن آن نیست بلکه به دلیل شیب تند کوه‌ها و دره‌های جوان و v شکل و یخچال‌های طبیعی و دائمی آن است. بلندای بلندترین قله آن که سنبران است 4150 متر و قله گل گل 4050 متر است.

[h=2]پریز کوه[/h]کوه پرز از کوه‌های اطراف دورود می‌‎باشد که قله این کوه به ارتفاع 3070 متر است.[نیازمند منبع] در راه صعود به این قله چشمه راکن قرار گرفته است. در مسیرصعود به این قله، غاری به اسم غار پریز نیز وجود دارد که محلی برای استراحت کوهنوردان می‌باشد.

[h=2]دریاچه گهر[/h]دریاچه گهر در میان رشته‌کوه اشترانکوه در استان لرستان واقع است. این دریاچه در منطقه حفاظت شده اشترانکوه بین بخش مرکزی شهرستان ازنا بین بخش زز و ماهرو الیگودرز و بخش مرکزی دورود قرار دارد. این دریاچه که به «نگین اشترانکوه» معروف است یکی از زیباترین دریاچه‌های طبیعی ایران به شمار می‌رود و با ارتفاع 2360 متر از سطح دریا در میان منطقه حفاظت شده اشترانکوه واقع شده‌است. این دریاچه به سبب نداشتن راه ماشین‌رو تا حد زیادی از خرابی و آلودگی به دست انسان به دور مانده‌است.

[h=2]آبشارها[/h]آبشار ازنادر یا دره اسپر آبشاری فصلی است که در 7 کیلومتری جنوب خاوری دورود در دره اسپر قرار دارد.
آبشار آبگرم در فاصله 23 کیلومتری جنوب شهرستان دورود به طرف بیشه پوران در امتداد جاده راه آهن قرار دارد.
آبشار پوران در جنوب شهرستان دورود در فاصله 35 کیلومتری قرار دارد. این آبشار یکی از جاذبه‌های استان لرستان است.


فراوری: الهام مرادی
 

Seti.Star

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1]نقشه های استان لرستان برای گردشگران نوروزی[/h]اگر به استان لرستان سفر می کنید نقشه این استان می تواند در طول مسیر راهنمای خوبی برایتان باشد.
برای دانلود نقشه روی تصویر زیر کلیک کرده و عکس را در اندازه واقعی آن روی سیستم خود ذخیره کنید.


نقشه استان لرستان​

نقشه خرم آباد​

نقشه بروجرد

نقشه الیگودرز​

نقشه ازنا گروه گردشگری تبیان - آرزو رستم زاد​
 

Seti.Star

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1]سفر به دل آبشار![/h]لرستان نزديک به 20 آبشار دارد! آبشارهايي که هر کدام از ما دست کم يکبار تصوير آنها را روي کارت پستال ها و پوسترهاي تزئيناتي ديده ايم! شايد به همين دليل است که آبشارهاي چند شاخه اين استان مهم ترين بخش جاذبه هاي طبيعي لرستان محسوب مي شوند.


[h=2]آبشار وارک[/h]آبشار وارک در غرب گردنه نوژيان قرار گرفته است. درست در بخش جنوب شرقي لرستان و در ?? كيلومتري شهر خرم آباد. اطراف اين آبشار پر از درختان بلوط، گلابي و زالزالک است که حتي در فصل کم آبي هم از رطوبت اين آبشار هميشه خروشان بهره مي برند.

[h=2]آبشار شوي يا تله زنگ[/h]آبشار شوي يا تله زنگ در جنوب شهرستان دورود قرار گرفته است. اگر قصد ديدن اين آبشار چندپاره را داريد بايد به ميانه كوه هاي سر تنگ شوي در حوالي روستاي شوي و در 10 كيلومتري ايستگاه راه آهن آبشار شوي سري بزنيد تا بتوانيد زيباترين آبشار ايران را از لا به لاي کوه هاي سرسبز لرستان ببينيد. اين آبشار از غاري بيرون مي ريزد و از گردنه اي به بلندي 100متر به پايين سرازير مي شود. اطراف آبشار تله زنگ پر از درختان بلوط و بادام است.

[h=2]آب سفيد[/h]

آبشار آب‌سفيد يکي از همان آبشارهايي است که حتما تصوير آن را روي کارت پستال ها ديده ايد. اين آبشار در جنوب شرقي استان و در دامنه کوه هاي زاگرس قرار گرفته است. يعني درست در کنار کوه بلند قالي کوه و در بخش بشارت زلقي از شهرستان اليگودرز. براي ديدن اين آبشار بلند مي توانيد از جاده شهر اليگودرز گذر کنيد. آب سفيد از دل تونلي در دل يک کوه سنگي بيرون مي‌آيد حدود 69 متري ارتفاع دارد. اين ابشار به رود رودبار لرستان مي‌پيوندد و در نهايت به دز مي ريزد. آبشار در دره هاي تاريکي که يادگار فرسايش آب در چند هزار سال گذشته است قرار دارد و محلي ها به دليل آنکه آب سفيد با فشار از دل کوه بيرون مي جهد و سفيد رنگ به نطر مي رسد اين نام را روي آبشار گذاشته اند.


[h=2]آبشار بيشه[/h]در حوالي ايستگاه راه آهن بيشه در شهرستان دورود، آبشار بيشه خودنمايي مي کند. درست 35 كيلومتر مانده به درود و 64 كيلومتر مانده تا خرم آباد. آبشار بيشه با 20 متر عرض يکي از عريض ترين آبشارهاي کشور است و همانطور که از نام آن پيداست در ميان بيشه اي قرار گرفته که هر سال گردشگران زيادي را به خود جذب مي کند. اگر قصد بازديد از اين آبشار را داريد مي توانيد مطمئن باشيد که امکانات اقامتي هم برايتان فراهم است و مي توانيد چند روزي را در کنار اين آبشار سر کنيد. 17 پلاژ، 7 چادر و حتي بازارچه محلي و خانه بهداشت و پاسگاه انتظامي هم امکاناتي هستند که در مدت سفر مي توانيد از آنها استفاده کنيد!

[h=2]درياچه گهر

[/h]حالا که سري به طبيعت لرستان زده ايد، بد نيست بازديدي هم از درياچه گهر داشته باشيد. درياچه اي که لا به لاي رشته کوه اشترانکوه قرار دارد و گوشه امني براي گونه هاي جانوري فراهم کرده است. گهر حدود يک و نيم کيلومتر درازا و ??? تا ??? متر پهنا و ? تا ?? متر عمق دارد. زمين شناسان احنمال مي دهند که درياچه گهر نتيجه وقوع زمين لرزه‌اي بزرگ در اين منطقه باشد. اطراف اين درياچه را جنگل هايي پر کرده اند که جانوران وحشي کميابي در آن زندگي مي کنند. اما در ضلعي ديگر از اين درياچه دره ني‌گاه قرار دارد که فرصت تماشاي دشتي پوشيده از شقايق‌هاي رنگي و لاله هاي واژگون را به شما مي دهد.
درياچه گهر که به «نگين اشترانکوه» معروف است يکي از زيباترين درياچه‌هاي طبيعي ايران به شمار مي‌رود. شايد بزرگترين مزيت درياچه گهر اين باشد که به دليل اينکه در اطراف آن راه ماشين رو وجود ندارد، درياچه تا حد زيادي از خرابي و آلودگي انساني دور مانده است. راحت‌ترين راه رسيدن به اين درياچه از طريق اليگودرز و از مسير اليگودرز به خان آباد است. کافي است بعد از تنگ تاپله کمي پياده روي کنيد تا بعد از چند متر، تلالوي اين درياچه به چشمتان بخورد. اما اگر طرفدار مسيرهاي کوتاه و سرراست هستيد مي توانيد از مسير دورود به سمت کوه هاي اشترانکوه حرکت کنيد. در عوض راه جنگلي و زيباي اليگودرز را از دست خواهيد داد و به جاي آن جاده سنگلاخي و مشکل دورود را خواهيد ديد.
 

Seti.Star

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1]سفر به دوران کوروش
[/h]اگر از آن عده مسافرانی هستید که در هر سفر دنبال رگ و ریشه تاریخی یک منطقه می گردند، ما استان لرستان را به شما پیشنهاد می کنیم. به هر حال استان چهل هزار ساله ای که سه دوره مهم ماقبل تاریخ، ایران باستان و دوران اسلامی را پشت سر گذاشته، نمی تواند جاذبه های گردشگری کمی برای شما داشته باشد.

[h=2]یادگار هخامنشیان[/h]شاید برایتان عجیب باشد اگر بشنوید که لرستان نه تنها یکی از قدیمی ترین مناطق ایران، بلکه یکی از سرزمین های بسیار قدیمی روی زمین است که قبل از کوچ مادها به غرب فلات ایران، میزبان اقوامی مثل کاسی‌ها، لولوبیان و عیلامی ها بوده است! به همین خاطر بافت کوهستانی این استان پر از سنگ نوشته ها، نقاشی‌ها، کنده‌کاری‌ها و سفالینه هایی است که انسان های ماقبل تاریخ از خود به یادگار گذاشته اند. کافی است سری به غارهای مومیان، هومیان، میر ملاس كوهدشت، گرارجنه و کلماکره پلدختر بزنید تا دست نوشته های مردمان پیش از تاریخ را از نزدیک ببینید.
با این حال استان لرستان از دوران هخامنشیان و ساسانیان هم پل ها و دژهای زیادی به یادگار دارد که البته بیشتر آنها در گذر تاریخ و حوادث تا حدودی آسیب دیده اند. پل دختر، پل کشکان، پل شاپوری، پل كلهر، پل معمولان و قلعه معروف فلک الافلاک همان بناهای کهنی هستند که بازدید از آنها شما را به دوران ایران باستان و حکومت مردان کهن تاریخ ایران خواهد برد. اما این ها فقط بخشی از میراث به جا مانده در لرستان است! استان لرستان گورستان‌ها و تپه‌های تاریخی بکری هم دارد که حتی پای باستان شناسان هم به آنها نرسیده است!

شاید برایتان عجیب باشد اگر بدانید که لرستان نه تنها یکی از قدیمی ترین مناطق ایران، بلکه یکی از سرزمین های قدیمی روی زمین است که قبل از کوچ مادها به فلات ایران، میزبان اقوامی مثل کاسی‌ها، لولوبیان و عیلامی ها بوده است​


[h=2]زیر طاق آسمان[/h]برای تماشای مشهورترین اثر باستانی لرستان، کافی است به خرم آباد سفر کنید. قلعه تو در توی فلک‌الافلاک با تمام هیبت و شکوهی که از دوره ساسانیان به همراه دارد، در مرکز شهر خرم‌آباد قرار گرفته است. درست روی تپه‌ای که از آن می توانید تمام خرم آباد را زیر پای تان ببینید. ظاهرا در زمان ساخت فلک الافلاک ساسانیان شهری با نام شاپورخواست در منطقه‌ خرم آباد امروز ساخته بودند که پیش از سده هفتم هجری ویران شد و جایش را به خرم آباد داد. به همین دلیل است که فلک الافلاک را با نام دژ شاپورخواست هم می شناسند. از آنجایی که این قلعه نماد نزدیکی به آسمان و 12 برج فلکی هم به حساب می آمده نام قلعه دوازده برجی را هم به آن نسبت داده اند.

[h=2]تاریک و باشکوه!
[/h]می دانستید لرستان یکی از شش گنجینه بزرگ کشف شده در جهان را دارد؟ غار عجیب کلماکره در نزدیکی شهرستان پلدختر، یکی از این گنجینه ها است که تا همین 20 سال قبل کشف نشده بود! وقتی باستان شناسان در سال 68 این گنجینه بزرگ را کشف کردند، متوجه شدند قدمت این غار به 2700 سال قبل برمی گردد. کلماکره خزانه ثروت پادشاهان ساسانی بود و نه تنها جاذبه های طبیعی زیادی را در خود جا داده، بلکه مقدار زیادی از جواهرات، ماسک های طلا، کاسه‌های ماهی های بادامی، شمش های نقره، پیکره‌ها، بشقاب‌ها و تکوک‌های نفیس را هم در خزانه اش دارد.
این اشیا را در موزه ایران باستان تهران و موزه قلعه فلک الافلاک خرم آباد (و اگر گذارتان به خارج از کشور افتاد در موزه لوور و موزه بریتانیا و موزه نیویورک) می توانید ببینید، اما اگر به لرستان سفر کردید می توانید سری هم به این غار بزنید تا آبچال های طبیعی درون غار و ستون‌های رسوبی و سقف آویزهای جالب آن را هم ببینید.
برای دیدن این غار کافی است از مسیر پل‌دختر و از طریق جاده‌ ای که در حاشیه‌ شمالی رودخانه‌ کشکان قرار گرفته 12کیلومتر را به سمت دهکده قشلاقی دره‌باغ بروید و مسیر کوهستانی این آبادی تا دهانه غار را پیاده طی کنید. کوه آهکی مَلِه را که دیدید، می توانید امیدوار باشید که به غار باستانی کلماکره رسیده اید. البته قبل از راه افتادن به سمن این غار مطمئن شوید که تحمل تاریکی طبیعی غار و راه تنگ و تاریک ورود به آن را هم دارید!

[h=2]یادگار اسلام در ایران[/h]
مسجد جامع بروجرد هم یکی از بناهای دیدنی این استان است که قدمتی در حدود 13 قرن دارد. در روزهایی که با ورود اعراب به ایران دین مبین اسلام هم به کشور ما وارد شد، مسجد جامع بروجرد روی بقایای آتشکده ای که در جنگ ویران شده بود، بنا شد. این مسجد که به نام مسجد جمعه هم شناخته می‌شود، در رده اولین مسجدهای ساخته شده در ایران قرار می گیرد که در قرن دوم تا سوم هجری با معماری اصیل ایرانی- اسلامی ساخته شد. برای دیدن این مسجد سری به محله تاریخی دو دانگه بزنید تا اولین نشانه های ورود اسلام به ایران را در تار و پود این مسجد ببینید. البته مسجد جامع بروجرد در جریان جنگ تحمیلی آسیب زیادی دید اما همچنان با معماری منحصر به فردش در شرق استان لرستان پابرجاست. اگر به مسجد جامع بروجرد سر زدید حتما نگاهی هم به منبر چوبی 9 پله آن و حکاکی های زیبای آن بیندازید که یادگار سال هزار و شصت و هشت هجری قمری است. اگر سراغ این منبر رفتید حتما از مردم محلی می شنوید که امام حسن مجتبی (ع) سال ها پیش سفری به بروجرد داشته و بر بالای این منبر سخنرانی کرده اند. یادتان باشد که این اعتقاد با توجه به مستندات موجود درست به نظر نمی رسد، اما به هر حال دیدن این منبر عجیب و بی نظیر خالی از لطف نیست.


گروه گردشگری تبیان- آرزو رستم زاد
 

Ahmad Engineer

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام
تا اسم تایپیک رو دیدم اومدم تا بنویسم دورود
که دیدم خودتون این کارو کردید:smile:
واقعا هم استان لرستان و شهرستان دورود پایتخت طبیعت ایرانه
مرسی واسه تایپیک عالی که گذاشتی
 

Similar threads

بالا