نتایج بزرگترین توفان خورشیدی/ تغییر مسیر خطوط هواپیمایی و شفقهای قطبی

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
نتایج بزرگترین توفان خورشیدی/ تغییر مسیر خطوط هواپیمایی و شفقهای قطبی
فوران خورشیدی عظیمی که قدرتمندترین آنها طی هفت سال گذشته شناسایی شده است، با برخورد با اتمسفر زمین پیامدهای متعددی داشته است.
به گزارش خبرگزاری مهر، سازمان ملی اقیانوس شناسی و اتمسفری آمریکا روز 23 ژانویه اخطار داد که شعله ای خورشیدی از دسته شعله های M 8.7 از سطح خورشید فوران کرده است. در پی آن رصدخانه دینامیک خورشیدی موفق شد شعله عظیم فرابنفشی را در حال فوران از خورشید به ثبت برساند.


این توفان خورشیدی توسط رصدخانه سوهو و ماهواره های استریو نیز رصد شد. بر اساس اطلاعات به دست آمده از این رصدگرهای خورشیدی، انفجاری از ذرات به شدت پر انرژی که به فوران کرونالی خورشیدی شهرت دارند، با سرعتی برابر دو هزار و 240 کیلومتر بر ثانیه در حال حرکت به سوی زمین بود.


بر اساس گزارش پاپ ساینس، از پیامدهای برخورد چنین شعله ای با زمین وقوع شفقهای شمالی زیبا در ارتفاعات کم و احتمال بروز اختلالات ماهواره ای و رادیویی در ارتفاعات بالا بر روی زمین بود.
تغییر مسیر هواپیماها
تشعشعات ناشی از شعله قدرتمند خورشیدی که روز 24 ژانویه با میدان مغناطیسی زمین برخورد کرده است باعث شد تا خطوط هوایی دلتا مسیر تعدادی از هواپیماهای خود را بر فراز قطب شمال تغییر دهد.
در پی اخطار سازمان ملی اقیانوس شناسی و اتمسفری یا NOAA درباره توفان الکترومغناطیسی قدرتمند خورشیدی این شرکت برای جلوگیری از بروز اختلالات ارتباطات ماهواره ای هواپیماهایش، و همچنین ممانعت از قرار گیری خلبانان و مسافران در معرض خطرات احتمالی این توفان الکترومغناطیسی، مسیر تعدادی از پروازهای خود را از فراز قطب شمال تغییر داد.
تصویر شعله جدید خورشیدی
"داگ بیسکر" از مسئولان NOAA اعلام کرد که این توفان برای ساکنین زمین هیچ خطری در پی ندارد. وی همچنین از عدم پرواز هواپیماهای بعضی از خطوط هوایی از جمله خطوط هوایی دلتا بر فراز قطب شمال خبر داد. این شرکت مسیر پروازهای میان هنگ کنگ-آمریکای خود را که معمولا از بالای قطب شمال می گذشت، به سمت مسیرهایی جنوبی تر تغییر داد.
این تغییرات به منظور جلوگیری از دست رفتن ارتباطات رادیویی با هواپیماها انجام گرفته است، زیرا دست کم 6 هواپیما در روز 24 ژآنویه تحت تاثیر این رویداد قرار گرفته و دچار اختلالات رادیویی شدند.
بر اساس گزارش فاکس نیوز، شعله خورشیدی جدید که منجر به ایجاد بزرگترین تشعشعات خورشیدی بر روی زمین، از سال 2005 تا به امروز شده است، در دسته توفانهای مغناطیسی G3 قرار دارند. توفانهای مغناطیسی از دیدگاه NOAA از نظر شدت به پنج دسته تقسیم می شوند که توفان اخیر از نظر شدت به عنوان توفان G3 معرفی شده است. جنبه زیبایی شناسانه این رویداد نیز شفقهای رنگارنگ و زیبایی است که در قطب شمال زمین به وجود آمده اند.
شفقهای قطبی در کشورهای شمالی
در پی وقوع یکی از قدرتمندترین توفانهای مغناطیسی طی هفت سال گذشته، شفقهای قطبی آسمان کشورهای اسکاتلند، کانادا و نروژ را درخشان ساختند. بر اساس گزارش میل آنلاین، این نورها در پی تعامل ذرات پرانرژی خورشیدی با اتمسفر زمین ایجاد شده و نورهای سبز و آبی رنگی را در الگوهای زیبا و در هم پیچیده در آسمان به وجود می آورد.
شفق قطبی در نروژ، شاید وقوع شفقهای قطبی پدیده ای رایج باشد اما ایجاد طرح پرنده مانندی که در اثر وقوع این شفق در آسمان نروژ نقش بسته است، پدیده ای بسیار نادر است
شفقهای قطبی در پی تعامل ذرات پر انرژی خورشیدی با اتمسفر زمین به وجود آمده و مناظر خیره کننده ای را در آسمان زمین به وجود می آورند
توفان الکترومغناطیسی اخیر یکی از قدرتمند ترین توفانها طی هفت سال گذشته بوده است
شفقهای قطبی در آسمان نروژ
آسمان سبز شهر لاکسلف در نروژ
نورهای شمالی در "دونگال" ایرلند
ساکنان کانادا و نروژ شاهد بیشترین شفقهای قطبی در آسمان کشورهای خود بوده اند
شفق قطبی بر فراز شهر "لاپلند" در فنلاند
 

Similar threads

بالا