معجزه ای برای زندگی...

MEMOL...

عضو جدید
کاربر ممتاز
هوش هیجانی (1)

آیا رفتن به یک میهمانی پر از افراد غریبه و جورواجور برای شما سخت و آزاردهنده است؟

آیا صحبت کردن با کسانی که قرار است با خانواده ی شما وصلت کنند، برایتان دشوار است؟

آیا اتفاق افتاده که شما را به کسانی معرفی کنند و بلافاصله بعد از آشنایی، اسامی آن ها را فراموش کنید و ندانید که آن ها را با چه نامی صدا کنید؟ آیا می خواهید در یک مصاحبه ی شغلی اثر خوبی را از خود به جا بگذارید یا آن قدر عصبی هستید که به زحمت می توانید صحبت کنید؟

اگر پاسخ شما به همه ی سوالات بالا مثبت است، یا کاملاً هم مثبت نیست ولی میل دارید که در مرحله بالاتری قرار بگیرید، ظرفیت هوش هیجانی خود را ارتقا دهید.

هوش هیجانی چیست؟
هوش هیجانی یعنی قدرت کنار آمدن و ارتباط برقرار کردن با دیگران. به عبارتی دیگر، هوش هیجانی مجموعه ای از قابلیت ها و مهارت هایی است که فرد را برای سازگاری موثر با محیط و کسب موفقیت در زندگی تجهیز می کند.

روش های زیر به شما کمک می کند تا هوش هیجانی خود را تقویت کنید.

1- به زبان آوردن احساسات به جای نادیده گرفتن آن. کسانی که نسبت به عواطف و احساسات خود از اطمینان بیشتری برخوردارند، کشتی زندگی را با مهارت بهتری هدایت می کنند و شناخت واقعی تر و عمیق تری نسبت به شغلی که می خواهند انتخاب کنند یا کسی که در نظر دارند با او ازدواج کنند، دارند.

سقراط هنگامی که می گوید : "خودت را بشناس" به این نکته کلیدی در هوشیاری عاطفی اشاره دارد که باید به احساس خود در همان زمانی که در حال وقوع است، آگاهی داشته باشیم.

2- براحساسات خود کنترل داشته و آن را اداره کنید. زیرا کسانی که از اداره و کنترل احساسات خود عاجزند، دایم در اضطراب و افسردگی دست و پا می زنند، در حالی که آن هایی که از این لحاظ قوی هستند خیلی سریع خود را از چنگال غم و اندوه بیرون می کشند.

3- به مردم لبخند بزنید. یک رمز بسیار ساده در هوش اجتماعی وجود دارد و آن لبخند زدن است.

لبخند انسان، منعکس کننده ی گرما، اعتماد، رفتار مثبت و خوشحالی است و ضمناً باعث می شود دیگران هم جذب شما شوند.
یک ضرب المثل چینی می گوید: کسی که چهره خندان ندارد، نباید کسب و کار راه بیندازد "از طرفی دیگر لبخند، باعث تولید آندروفین می شود که خود یک ماده انرژی زا و ضد درد است.

4- قانون زبان غیرکلامی را بشناسید. تحقیقات نشان داده که 55 درصد از ارتباطات با دیگران از طریق بدن مان صورت می گیرد. بدن شما بدون ادای حتی یک کلمه با مردم و محیط پیرامون ارتباط برقرار می کند. بدن شما ابزار فوق العاده ای است که دایماً در حال اجرای موسیقی ارتباط است. اگر نواختن این ساز را یاد بگیرید، پاداش اجتماعی بزرگی را دریافت می کنید. بدن در هر حالتی که باشد شاد یا غمگین، خوش هیکل یا بدهیکل، در حالت تدافعی یا منفعل یا در موضع قدرت، به هر حال حرف می زند. مسلماً دیگران هم با همین زبان با شما ارتباط برقرار می کنند. اگر قانون زبان غیرکلامی را بشناسید می توانید افکار و اعمال دیگران را نسبتاً دقیق پیش بینی کنید و هوش اجتماعی تان را ارتقا بخشید.

در تحقیقات مشخص شده که حرکات بدنی می توانند اطلاعات زیادی را منتقل کنند، مردمی که به قصه گوش می کنند، اگر همراه با گوش کردن به قصه، حرکات بدنی قصه گو را هم ببینند، دقت دریافته هایشان ده برابر کسانی است که فقط صدای قصه گو را گوش می دهند.

5- هنر گوش کردن را یاد بگیرید. افرادی که هوش اجتماعی دارند، زیاد حرف نمی زنند، بلکه زیاد گوش می کنند. باید همواره به یاد داشته باشیم که ما یک دهان داریم و دو گوش. در واقع گوش کردن به حرف های طرف مقابل یکی از بهترین و مؤثرترین راه هایی است که نشان می دهد او برای ما جالب است وقتی چنین رفتاری را بروز دهیم، آن شخص هم نسبت به ما واکنش نشان می دهد.

6- به خاطر داشته باشید که مغز شما همواره اولین ارتباط را مورد توجه ویژه قرار می دهد. در واقع مغز به طور طبیعی چیزهایی را که بعد از اولین بار می بیند یاد می گیرد و به مراتب بهتر به خاطر می آورد تا چیزهایی را که بعد از اولین بار می بیند. افرادی که هوش اجتماعی خوبی دارند، همیشه در اولین برخورد و آشنایی در میهمانی ها و محافل، تأثیری گرم و مثبت روی دیگران می گذارند. در مقاله ی بعد به مواردی که در ملاقات اول تاثیر مثبتی بر روی افراد می گذارند، اشاره می کنیم.


 

MEMOL...

عضو جدید
کاربر ممتاز
مهم ترین ملاقات!

مهم ترین ملاقات!

هوش هیجانی (2)

در مقاله ی قبل راجع به هوش هیجانی گفتیم و اینکه قدرت کنار آمدن و ارتباط بر قرار کردن با دیگران تحت تأثیر آن است . همچنین راه هایی را برای افزایش هوش هیجانی بیان کردیم.

برای اینکه در ملاقات اول تأثیر مثبتی بر دیگران بگذارید ، به موارد توجه کنید :

از حرکات بدنی مثبت استفاده کنید. با اعتماد به نفس و پرانرژی بایستید. با مردم مطمئن و محکم دست بدهید و وقتی به دیگران معرفی می شوید، در چشم آن ها نگاه کنید.

وقتی با کسی صحبت می کنید با او ارتباط چشمی منظم برقرار کنید و نشان دهید که برای شخص مقابل احترام قایلید و مطمئناً همین احترام را هم برای خودتان ایجاد خواهید کرد.

رفتارتان مثبت و با اعتماد به نفس باشد، حتی اگر در درون تان چنین احساسی ندارید، وقتی در محیطی که هستید مطمئن و آرام بودید ، دیگران هم این آرامش را حس خواهند کرد و در نتیجه اعتماد به نفس شما بیشتر خواهد شد.

به لباس پوشیدن تان اهمیت بدهید. هنگام شرکت در مصاحبه های شغلی همیشه منظم و تمیز باشید. می توانید در مورد ظاهرتان نظر اطرافیان را هم سوال کنید.

برنامه ریزی کنید و آگاه باشید. قسمت هنری و ورزشی روزنامه ها را بخوانید.

چند داستان کوتاه آماده داشته باشید. بیان یک داستان کوتاه، راه بسیار خوبی برای شروع گفت و گو است. طنز هم نشان دهنده ی هوش اجتماعی است که می توان از آن بهره جست.

از مکالمات مناسب بهره گیرید. یعنی اول در مکالمات برای فرد مقابل احترام قایل شوید. هرگز آمرانه با آن ها صحبت نکنید. همیشه با دیگران به گونه ای صحبت کنید که انتظار دارید با شما صحبت شود. سپس سعی کنید مکالمه ای هدف مند داشته باشید. یعنی بدانید هدف از مکالمه چیست آیا صرفاً یک گپ دوستانه و تبادل اخبار کوتاه روز است یا صحبت درباره ی برنامه ی کاری با همکاران.

لحن صحبت کردن شما باید سازگار با آن موقعیت خارجی باشد. مثلاً لحن صحبت کردن شما با صاحب مغازه میوه فروشی، معمولاً دوستانه است. با رییس تان یا باید مرتبط با مکالمه حرفه ای و جدی در مورد گزارش کار باشد و یا در مورد پیشرفت امور شرکت.

در وقت خداحافظی چیز مثبتی بگویید. در وقت خداحافظی سعی کنید پیام دلپذیری را از خود باقی بگذارید. با هیچ کس به تلخی خداحافظی نکنید. شما نمی دانید که آیا دوباره این شخص را خواهید دید یا نه.

گفت و گو با مردم را تمرین کنید. در هر فرصتی با مردم گفت و گو کنید. روزانه حتی چند کلمه صحبت با مغازه دار به ایجاد اعتماد به نفس در شما کمک می کند. اگر می خواهید از نظر اجتماعی موفق باشید باید معاشرت و ارتباط خود با دیگران را بیشتر کنید. تحقیقات نشان می دهد کسانی که وسعت ارتباطات اجتماعی شان بیشتر است، از سیستم ایمنی بهتری برخوردارند و کمتر دچار سرماخوردگی می شوند.

یکی از موثرترین راه های تقویت اعتماد به نفس و محبوبیت اجتماعی این است که بتوانیم اسم کسانی را که با آن ها ملاقات می کنیم به خاطر بسپاریم. در واقع اعتماد به نفس کلید هوش اجتماعی و موفقیت است.

طوری رفتار کنید که مردم احساس آرامش کنند. چیزهایی که احساس ناخوشایندی را در دیگران به وجود می آورند، شناسایی کنید. مثلاً گرما، سرما و... این کار نشان می دهد که شما شخص با ملاحظه ای هستید. ایجاد چنین روابطی با دیگران باعث می شود که آن ها راجع به شما مثبت فکر کنند و شما را شخص مبادی آداب بدانند.

از نقاشی فکر بهره گیرید. هر نوع برنامه ای را که در نظر دارید، (جشن، مراسم ازدواج، تولد، میهمانی و...) را به صورت نقاشی فکر پیاده کنید. در این طرح تمام موضوعات بزرگ یا کوچکی را که برای موفقیت در آن مراسم مهم می دانید در نظر بگیرید. چنین طرحی یک تصویر کامل از کل مراسم به شما می دهد و باعث می شود برنامه هایتان از خلاقیت بیشتری برخوردار شود و میهمانی موفق تر برگزار شود و بالاخره این که از نردبان هوش اجتماعی به سرعت صعود کنید.

افکار مثبت را تقویت کنید. افکار منفی، رفتاری منفی تولید می کنند و افکار مثبت، رفتار مثبتی را به وجود می آورد و هر چه بیشتر این رفتار تکرار شود، در ما انعکاس قوی تری را ایجاد می کنند. گفته شکسپیر هم این ایده را تایید می کند:

"هیچ چیز بد یا خوب نیست، طرز فکر ما بد و خوب را به وجود می آورد."

جهت کنار آمدن با دیگران راهکارهای زیر را مورد استفاده قرار دهید:

قبل از شروع، اول بدانید که دقیقا چه می خواهید و بالاخره قیمتی که حاضرید برای آن بپردازید چقدر است. مثلا: شما میل دارید پسرتان تکلیف مدرسه اش تا آخر هفته تمام کند (هدفی که به دنبالش هستید) و در عوض به او قول می دهید که در آخر هفته او را به سینما ببرید (مبلغی که می پردازید).

با دید دوستانه و مثبت وارد معامله شوید. اگر به هر دلیل با تشویش و حالت تدافعی وارد معامله شوید احتمال موفقیت تان زیاد نخواهد بود.

حتی المقدور همه اطلاعات موجود را در اختیار داشته باشید. مثلاً اگر از رییس درخواست افزایش حقوق دارید، دلایل مختلفی برای افزایش حقوق در دست داشته باشید.

هم زمان با داشتن اهداف خودتان، از اهداف طرف مقابل هم مطلع شوید. دانستن هدف طرف مقابل باعث خواهد شد که شما متوجه نقطه نظرهای مشترکی شوید و بسیاری از موانعی را که فکر می کردید وجود دارند، اصلاً وجود نخواهند داشت.

یکی از چیزهایی که در هر معامله به ضرر شما تمام خواهد شد این است که خود را شتابزده نشان دهید. اگر خود را آرام و مطمئن نشان دهید، طرف مقابل بیشتر سعی می کند با شما معامله کند و شما در موضع بهتری قرار خواهید گرفت.

سایر راهکارهای تقویت کننده هوش هیجانی:

اشتباهات خود را بپذیرید: قبول نکردن اشتباهات، نشان دهنده خودخواهی، کمبود اعتماد به نفس و به نوعی نداشتن صداقت با خود و دیگران است. این نشان می دهد شما نسبت به خود و دیگران صداقت دارید، انعطاف پذیرید، میل به یادگیری دارید و سلطه طلب نیستید. هم چنین شخص قابل اعتماد، دوست و راهنمای خوبی هستید.

حتی الامکان از مجادله بپرهیزید و منظور طرف مقابل را هم در نظر گیرید. این عمل نشان می دهد که شما برای طرف مقابل ارزش قایل هستید.

احساسات مرتبط با قدرشناسی تان را ابراز کنید. مثل استفاده از کلماتی همچون متشکرم یا هدیه دادن و...

پايان...

tebyan
 

Similar threads

بالا