rahgozar_0`1
عضو جدید
نقره قادر است 650 نوع بیماری را که ناشی از میکرو ارگانیسمهاست از بین ببرد . خاصیت ضد میکروبی نقره به مقدار نقره و نسبت نقره آزاد شده مربوط است. نقره در حالت فلزی آن بى اثر است، اما با رطوبت موجود در پوست و مایع زخم واکنش نشان داده و یونیزه می شود. نقره یونیزه شده شدیدا فعال است، هنگامیکه به پروتئین بافت متصل شود و باعث تغییرات ساختاری در دیواره سلولی باکتری و غشاء هسته می شود که منجر به تغییر شکل و مرگ سلول می شود.نقره همچنین به DNA و RNA باکتری می چسبد و از طریق تغییر ماهیت آن سبب جالوگیری از تکثیر باکتری می شود.
A : یون های نقره با اتصالشان به لایه فسفولیپیدی غشای سیتوپلاسم باعث جدا شدن غشای سلولی از دیواره سلولی می شود . بنابراین اخلال در نفوذپذیری باکتری ایجاد خواهد شد که نتیجه آن فروپاشی تدریجی اولین دیواره دفاعی باکتری خواهد بود .
B : در مکانیسمی دیگر یون های نقره به نقاط کلیدی مارپیچ DNA متصل شده و از رونویسی آن جلوگیری می کند ، در نتیجه از این طریق از تکثیر بیشتر باکتری جلوگیری خواهد شد .
C : یون های نقره در توانایی رونویسی rRNA توسط ریبوزوم ایجاد اخلال می کنند ، از آنجایی که rRNH ها حامل اطلاعات لازم برای ساخت پروتئین ها هستند ، در نتیجه ساخت پروتئین و رسیدن آن به ساختارهای چهارگانه امکان پذیر نخواهد بود . از سوی دیگر یون های نقره به گروه تیول[1] پروتئین و آنزیم ها متصل شده و باعث دناتوره شدن آنزیم های سلول می شود .
D : در صورت اتصال یون های نقره به گروه تیول cytochrome b ، از سنتز آدنوزین تری فسفات (ATP) و در نتیجه تولید انرژی جلوگیری شده و در نهایت از تنفس سلولی جلوگیری می شود .
در یک مطالعه، نانو ذرات نقره به دست آمده با کاهش کمپلکس کاتیونی Ag (NH[SUB]3[/SUB])[SUB]2[/SUB][SUP]+[/SUP] توسط چهار ساکارید به عنوان عوامل ضد میکروبی مورد آزمایش قرار گرفتند . جدول 1 نشان می دهد که نانو ذرات نقره سنتز شده با استفاده از دی ساکارید های مالتوز و لاکتوز، فعالیت ضد باکتری بالاتری نسبت به نانو ذرات نقره سنتز شده با استفاده از مونوساکاریدهای گلوکز و گالاکتوز دارند . اندازه ذرات کلوئیدی نقره برای دی ساکارید کوچکتر از مونوساکارید بوده پس در نتیجه ممکن است علت فعالیت ضد باکتری مشاهده شده باشد . همان طور که در جدول 1 در نژادها باکتری خاص نشان داده شده ، نانو ذرات نقره سنتز شده با اندازه 25 نانومتر از طریق کاهش مالتوز بیشترین فعالیت را نشان داده در حالی که نانو ذرات نقره سنتز شده با اندازه 50 نانومتر از طریق کاهش گالاکتوز کمترین اثر ضد میکروبی را نشان داد .
[1] -SH
- مطالعات مکانیسم (Studies: mechanism)
A : یون های نقره با اتصالشان به لایه فسفولیپیدی غشای سیتوپلاسم باعث جدا شدن غشای سلولی از دیواره سلولی می شود . بنابراین اخلال در نفوذپذیری باکتری ایجاد خواهد شد که نتیجه آن فروپاشی تدریجی اولین دیواره دفاعی باکتری خواهد بود .
B : در مکانیسمی دیگر یون های نقره به نقاط کلیدی مارپیچ DNA متصل شده و از رونویسی آن جلوگیری می کند ، در نتیجه از این طریق از تکثیر بیشتر باکتری جلوگیری خواهد شد .
C : یون های نقره در توانایی رونویسی rRNA توسط ریبوزوم ایجاد اخلال می کنند ، از آنجایی که rRNH ها حامل اطلاعات لازم برای ساخت پروتئین ها هستند ، در نتیجه ساخت پروتئین و رسیدن آن به ساختارهای چهارگانه امکان پذیر نخواهد بود . از سوی دیگر یون های نقره به گروه تیول[1] پروتئین و آنزیم ها متصل شده و باعث دناتوره شدن آنزیم های سلول می شود .
D : در صورت اتصال یون های نقره به گروه تیول cytochrome b ، از سنتز آدنوزین تری فسفات (ATP) و در نتیجه تولید انرژی جلوگیری شده و در نهایت از تنفس سلولی جلوگیری می شود .
در یک مطالعه، نانو ذرات نقره به دست آمده با کاهش کمپلکس کاتیونی Ag (NH[SUB]3[/SUB])[SUB]2[/SUB][SUP]+[/SUP] توسط چهار ساکارید به عنوان عوامل ضد میکروبی مورد آزمایش قرار گرفتند . جدول 1 نشان می دهد که نانو ذرات نقره سنتز شده با استفاده از دی ساکارید های مالتوز و لاکتوز، فعالیت ضد باکتری بالاتری نسبت به نانو ذرات نقره سنتز شده با استفاده از مونوساکاریدهای گلوکز و گالاکتوز دارند . اندازه ذرات کلوئیدی نقره برای دی ساکارید کوچکتر از مونوساکارید بوده پس در نتیجه ممکن است علت فعالیت ضد باکتری مشاهده شده باشد . همان طور که در جدول 1 در نژادها باکتری خاص نشان داده شده ، نانو ذرات نقره سنتز شده با اندازه 25 نانومتر از طریق کاهش مالتوز بیشترین فعالیت را نشان داده در حالی که نانو ذرات نقره سنتز شده با اندازه 50 نانومتر از طریق کاهش گالاکتوز کمترین اثر ضد میکروبی را نشان داد .
[1] -SH