طرز تهیه ماهی شکم پر

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

۳ طرز تهیه ماهی شکم پر مجلسی در توستر و فر یا ماهیتابه​



طرز تهیه ماهی شکم پر مجلسی در توستر و فر یا ماهیتابه


ماهی شکم پر از آن دسته غذاهای خوشمزه با ماهی است که خوردن آن زمستان و تابستان و عید نمی‌شناسد و برای برنامه غذایی یک ماهه رمضان هم مناسب است. پخت ماهی شکم پر برای لیست شام روزانه و شام شب سال تحویل عید نوروز و همچنین برای غذای مهمانی یک گزینه هیجان‌انگیز و وسوسه کننده است. اما بهترین ماهی برای شکم پر کدام است؟ ترکیبات داخل ماهی شکم پر چیست؟


طرز تهیه مرحله به مرحله ماهی شکم پر مجلسی​

طرز تهیه مرحله به مرحله ماهی شکم پر مجلسی

مدت زمان پخت و آماده سازی: ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه​

میزان کالری در ۱۰۰ گرم ماهی شکم پر: ۲۹۸ کالری​


مواد لازم برای یک عدد ماهی شکم‌پر​


ماهی قزل‌آلا (هر ماهی که دوست دارید می‌توانید استفاده کنید اما باید درسته و گوشتی باشد): ۱ عدد
گردو آسیاب شده: ½ لیوان فرانسوی دسته‌دار (اختیاری است)
سبزی ماهی شکم پر شامل گشنیز، جعفری و شنبلیله: ۶ قاشق غذاخوری سر پر و ساطوری خرد شده
رب انار: ۲ قاشق غذاخوری
پیاز: ۱ عدد متوسط
سیر: ۳ حبه متوسط
ادویه شامل: نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
ادویه ماهی اگر در دسترس بود: ۱ قاشق چایخوری
زعفران دم کره غلیظ: ۱ قاشق غذاخوری
آب نارنج یا آب لیموترش: ۲ قاشق غذاخوری


مراحل طرز تهیه ماهی شکم پر​



طرز تهیه ماهی شکم پر


ماهی شکم پر یک گزینه خوشمزه برای انواع غذا برای ناهار مهمانی و ناهار خودمانی است. برای طرز تهیه ماهی شکم پر مجلسی هم می‌توانید از ماهیتابه استفاده کنید هم از توستر و فر. اگر هم موقعیتش فراهم بود می‌توانید ماهی شکم پر را روی آتش کبابی کنید یعنی همان کاری که جنوبی‌ها برای درست کردن ماهی شکم پر جنوبی با انواع ماهی جنوبی به خصوص ماهی صبور روی آتش انجام می‌دهند و به ترکیب سبزی آن «حشو» می‌گویند.


مرحله اول: مزه‌دار کردن ماهی


برای آماده کردن ماهی شکم پر ساده ابتدا آن اگر ماهی پولک دارد پولک‌های آن را جدا کنید، شکم ماهی را تمیز کنید و ماهی را خوب بشورید. سپس اجازه دهید ماهی در آبکش خشک شود. وقتی ماهی خشک شد تمام قسمت‌های بیرون و داخل شکم آن را با نمک، فلفل، زردچوبه، زعفران آب کرده و مقداری آب نارنج یا آب لیموترش مزه‌دار کنید. ۲ ساعت صبر کنید تا ماهی خوب مرینیت شود.


مرحله دوم: آماده کردن سبزی ماهی شکم پر​


در طرز درست کردن ماهی شکم پر، در این فاصله پیازها را ریز و نگینی خرد کنید و تفت دهید. وقتی پیازها سبک شدند حبه‌های سیر رنده شده را اضافه کنید. همین که بوی سیر بلند شد سبزی‌های ساطوری خرد شده را اضافه کنید.

شمالی‌ها برای ترکیب سبزی ماهی شکم‌پر کمی خالواش و چوچاق و نعناع خشک هم به ترکیب این سبزی اضافه می‌کنند که اگر در دسترس داشته باشید طعم لذیذ ماهی را دوچندان می‌کند. آب سبزی که گرفته شد و سبزی سرخ شد، گردو را اضافه کنید تا کمی تفت بخورد. حالا رب انار را اضافه کنید و تمام مواد را خوب با هم مخلوط کنید. نمکف فلفل و زردچوبه را هم اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید.


مرحله سوم: پخت ماهی در فر یا ماهیتابه​


پخت ماهی در فر یا ماهیتابه


در آخرین مرحله از طرز تهیه ماهی شکم پر، فر را روشن کنید و در دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید تا گرم شود. شکم ماهی را که تمیز کرده بودید و مزه‌دار شده بود را باز کنید و مایه سبزی را داخل آن بگذارید. شکم ماهی را با نخ و سوزن تمیز خوب بدوزید تا وا نرود. می‌توانید روی ماهی را با برس کمی کره آب شده یا روغن بمالید.


برای طرز تهیه ماهی شکم پر در فر یا توستر کف سینی فر را چرب کنید. یک پیاز را حلقه حلقه کنید و کف سینی فر بچینید. ماهی را به مدت ۴۵ دقیقه در فر بپزید. اگر فر ندارید می‌توانید ماهی شکم پر را در ماهیتابه روی شعله ملایم گاز سرخ کنید.

مدت زمان پخت ماهی در توستر هم به اندازه پخت ماهی در فر و حدود همان ۴۵ دقیقه است. در طرز تهیه ماهی در توستر، همه مراحل را باید به روش و با ترتیب بالا انجام شود.


سوالات متداول​


ترکیبات سبزی ماهی شکم پر چیست؟​


ترکیب سبزی برای پر کردن داخل شکم ماهی شامل گشنیز، جعفری و شنبلیله می‌شود.


بهترین ماهی برای شکم پر کردن کدام است؟​


ماهی قزل آلا، ماهی سفید و در میان جنوبی‌ها، ماهی صبور از جمله ماهی‌های محبوب برای ماهی شکم پر شب عید است. در میان شمالی‌ها طرز تهیه ماهی شکم پر شمالی یا ماهی سفید شکم پر مرسوم است و در شهرهای دیگر معمولا ماهی شکم پر قزل آلا پخته می‌شود.


طرز تهیه ماهی قزل آلا شکم پر با دیگر ماهی‌های شکم پر چه فرقی دارد؟​


روش درست کردن و مواد داخل ماهی شکم پر یکسان است و تنها ممکن است در برخی شهرها از ادویه‌ها یا سبزیجات مخصوص یک شهر در درست کردن ماهی شکم پر استفاده شود. بنابراین ترکیبات سبزی ماهی شکم پر برخی اوقات متفاوت است.


مواد داخل ماهی شکم پر شامل چه مواردی می‌شود؟​


برای پر کردن شکم ماهی، دستتان باز است که از سبزیجات و چاشنی‌های مختلف برای طعم دار کردن ماهی استفاده کنید. ولی متداول‌ترین مواد مورد استفاده در طرز تهیه ماهی شکم در شامل گردو، رب انار، سبزی ماهی شکم پر، زعفران، آب لیمو یا نارنج می‌شود.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

۲ طرز تهیه ماهی سفید شکم پر مجلسی در فر و ماهیتابه​


طرز تهیه ماهی سفید شکم پر مجلسی به روش گیلانی و فوت و فن مزه‌دار کردن آن


برای درست کردن ماهی سفید شکم پر خوشمزه از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود. ماهی سفید شکم پر معمولا در لیست شام مهمانی و شام شب عید گیلانی است. برای تهیه این غذای مناسب مهمانی داخل شکم ماهی سفید را با مخلفات و رب انار و سبزی پر می‌کنند.



طرز تهیه ماهی سفید شکم پر به روش گیلانی​


طرز تهیه ماهی سفید شکم پر در فر و ماهیتابه به روش اصیل گیلانی


مدت زمان آماده سازی: ۴۵ دقیقه​

مدت زمان پخت: ۱ ساعت​

میزان کالری در ۱۰۰ گرم ماهی شکم پر: ۲۹۸ کالری​



مواد لازم برای درست کردن ماهی شکم پر در فر​


  • ماهی سفید درسته: ۱ عدد
  • گردو: ۲۰۰ گرم
  • رب انار ملس: نصف لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • سبزیجات معطر (گشنیز، نعناع، چوچاق): ۳ قاشق غذاخوری
  • پیاز: ۱ عدد
  • نمک، فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • روغن سرخ کردنی: به مقدار لازم
  • سیر: ۵ حبه
  • گلپر: به مقدار لازم
  • لیمو ترش تازه: ۱ عدد

طرز تهیه ماهی شکم پر شمالی​

مرحله اول؛ تفت دادن پیاز و سبزیجات​


در اولین مرحله از طرز تهیه ماهی سفید شکم پر به روش گیلانی در فر یا ماهیتابه باید ماهی را خوب بشویید و تمیز کنید. سپس مقداری نمک، فلفل سیاه، آب لیمو ترش تازه به ماهی بزنید تا مزه‌دار شود. برای نیم ساعت ماهی را به حال خود رها کنید. حالا پیاز را رنده کنید و مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و بعد از داغ شدن روغن، پیاز را به آن اضافه کنید.

برای چند دقیقه پیاز را تفت دهید تا طلایی شود. سپس سبزیجات را به آن اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید تا کمی سرخ شوند. سیرها را با رنده ریز کنید و به سبزی و پیاز اضافه کنید. کمی نمک، فلفل و زردچوبه به مواد اضافه کنید و بعد از اینکه مواد را کمی تفت دادید، شعله گاز را خاموش کنید.


مرحله دوم؛ مزه دار کردن مواد داخل شکم ماهی با گردو و رب​


بهترین طرز تهیه ماهی سفید شکم پر و تمام فوت و فن های پخت آن


در مرحله دوم طرز تهیه ماهی سفید شکم پر یا همان ماهی دیگی باید گردوها را داخل غذاساز یا میکسر بریزید و کاملاً خرد کنید. سپس گردوی خرد شده را به مخلوط سبزی و پیاز اضافه کنید. نصف لیوان رب انار ملس را به این ترکیب اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید. مقدار کمی گلپر هم به مواد اضافه کنید و باز ترکیب را هم بزنید.

طعم مایه آماده شده برای داخل شکم ماهی بچشید. اگر دوست دارید مواد داخل شکم ماهی شما ترش‌تر باشد، می‌توانید مقدار رب انار را دو برابر کنید.


مرحله سوم؛ ریختن مواد داخل شکم ماهی​


بهترین طرز تهیه ماهی سفید شکم پر مجلسی و فوت و فن مزه‌دار کردن ماهی


در این مرحله از طرز تهیه ماهی سفید موادی را که برای داخل شکم ماهی تهیه کرده‌اید را داخل شکم ماهی جای دهید. برای بسته شدن شکم ماهی می‌توانید به کمک نخ و سوزن تمیز و استریل شده شکم ماهی را بدوزید و یا از چند خلال دندان استفاده کنید.

حال برای درست کردن این ماهی دو راه پیش رو دارید؛ می‌توانید ماهی را در ماهیتابه و داخل روغن سرخ کنید و یا آن را در فر قرار دهید تا پخته شود. معمولاً ماهی سفید به هر دو روش بسیار لذیذ و خوشمزه می‌شود.


سرخ کردن ماهی سفید شکم پر در ماهیتابه​


در این مرحله از طرز پخت ماهی سفید مجلسی برای سرخ کردن ماهی شکم پر می‌توانید در یک ماهیتابه بزرگ و مناسب به اندازه یک لیوان فرانسوی دسته‌دار روغن بریزید و اجازه دهید روغن کاملاً داغ شود. سپس ماهی را به آرامی داخل روغن قرار دهید.

برای سرخ کردن ماهی سفید شکم پر شعله گاز نباید خیلی کم و یا بیش از اندازه زیاد باشد. شعله را روی حرارت متوسط رو به زیاد تنظیم کنید. زمانی که یک سمت ماهی کاملاً طلایی شد، آن را با کمک دو کفگیر به آرامی برگردانید تا طرف دیگر ماهی هم سرخ شود.


پخت ماهی سفید شکم پر شمال در فر​


پخت ماهی شکم پر در فر


در این مرحله از پخت ماهی سفید شمال اگر دوست دارید ماهی شکم پر شما با روغن کمتر و در فر آماده شود، ابتدا باید فر را روشن کنید تا برای ۱۵ دقیقه خوب گرم شود. سپس یک ظرف مناسب فر انتخاب کنید و سطح آن را به خوبی با چند قاشق روغن چرب کنید.

ماهی را داخل ظرف قرار دهید. دمای فر را روی ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. برای حدود ۴۵ دقیقه ماهی را در فر قرار دهید تا کاملاً مغز پخت و طلایی شود. در نهایت ماهی سفید شکم پر را با برش‌های لیمو و سبزی تازه تزئین کنید و همراه با برنج شمالی و زیتون پرورده نوش جان کنید و لذت ببرید.


فوت و فن‌های طرز تهیه ماهی سفید شکم پر​


بهترین طرز تهیه ماهی سفید شکم پر و تمام فوت و فن های پخت آن


*سرخ کردن مواد داخل شکم ماهی سفید و سبزی‌ها موجب خوش طعم‌تر شدن ماهی شکم پر شمالی می‌شود.

*برای اینکه ماهی شکم پر شما معطر و خوشمزه شود، می‌توانید زمانی که ماهی را در فر قرار می‌دهید، داخل سینی ماهی، هویج، کرفس، پیاز، سیر و فلفل دلمه‌ای بگذارید.

*در طرز تهیه ماهی سفید شمالی برای این که روی ماهی شکم پر شما هم مثل زیر آن برشته شود، بهتر است بعد از پخت زیر ماهی، شعله گریل فر را روشن کنید.

*برای درست کردن ماهی شکم پر شمالی در فر بهتر است کف سینی فر را با پیاز پر کنید و ماهی را روی پیازها قرار دهید و مقداری آب به ظرف ماهی اضافه کنید. این کار موجب می‌شود پوست ماهی شما در فر نسوزد.

*برای اینکه ماهی شکم پر شما در فر رنگ طلایی و زیبایی بگیرد، بهتر است در حین پخت چند بار از ترکیب روغن با کمی زردچوبه روی آن استفاده کنید.

*این طرز تهیه ماهی شکم پر برای انواع ماهی شمالی و جنوبی توصیه می‌شود. ماهی سفید شمالی و ماهی شوریده جنوبی از جمله بهترین نوع ماهی برای طرز تهیه ماهی شکم پر محسوب می‌شوند. جنوبی‌ها از ماهی صبور با حشو برای طرز تهیه این سبک ماهی هم استفاده می‌کنند.

*از ماهی سفید برای طرز تهیه سبزی پلو ماهی شب عید یا به صورت ماهی کبابی هم می‌توانید استفاده کنید.

* برای پخت ماهی سفید در فر سعی کنید از ظروف نچسب استفاده کنید و ظرف را چرب کنید تا ماهی به ظروف نچسبد.

*برای طرز تهیه ماهی کفال در فر نیز می‌توانید درست به همین روشی که پیش تر اشاره شد عمل کنید و بعد از مزه دار کردن ماهی و قرار دادن مواد داخل شکم ماهی آن را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد در فر قرار دهید.

*در طرز تهیه ماهی کفال شکم پر می‌توانید برای شکم ماهی از ترکیب سیر و پیاز رنده شده، گشنیز سطوری، کشمش و رب انار یا چاشنی دلال نیز استفاده کنید.

*در طرز پخت ماهی سفید در توستر ابتدا باید توستر را برای چند دقیقه گرم کنید. سپس می‌توانید ماهی را برای حدود ۳۰ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد در توستر قرار دهید.

*طرز تهیه ماهی آزاد شکم پر درست مثل روش پخت ماهی سفید است. شما می‌توانید این ماهی را هم روی گاز سرخ کنید و هم داخل فر قرار دهید. ماهی آزاد شکم پر طعم بسیار لذیذی دارد و بسیاری افراد ترجیح می‌دهند برای درست کردن ماهی شکم پر از این نوع ماهی استفاده کنند.


سوالات متداول​



در طرز پخت ماهی سفید در فر دمای فر باید روی چند درجه تنظیم شود؟​


برای پخت ماهی سفید شکم پر در فر دمای فر باید روی ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم شود.


برای درست کردن ماهی شکم پر گیلانی از چه موادی استفاده می‌شود؟​


در طرز تهیه ماهی شکم پر شمالی از ترکیب گردو، رب انار، سبزی‌های معطر، پیاز، سیر و گلپر استفاده می‌شود.
 

Similar threads

بالا