شهر حشرات...!

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
فکر کنم قبلا درباره مورچه پشمالو با نام Dasymutilla gloriosa یه چیزایی گفته باشم! اینم چنتا عکس دیگه از این حشره عجیب:















ایشون هم یک نر بالدار از همین گونه:




Arthropods (Arthropoda »
Insects (Insecta »
Ants, Bees, Wasps and Sawflies (Hymenoptera »
Aculeata - Bees, Ants, and Stinging Wasps »
Ants, Stinging Wasps, and Hornets (Vespoidea »
Velvet Ants (Mutillidae »
Dasymutilla »
Thistledown Velvet Ant _ Dasymutilla gloriosa



 
آخرین ویرایش:

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار


محققان یک دانشگاه آمریکایی موفق شدند با استفاده از انرژی بال حشرات، برق تولید کنند.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ماجرا از آنجا آغاز شد که محققان موسسه‌ای سال‌ها در تلاش بودند تا روبات‌های کوچکی مانند حشرات پرنده را تولید کنند، اما همیشه برای تامین برق آنها به مشکل بر می‌خوردند.
همچنین محققان به این فکر افتادند که به حشرات واقعی ابزاری متصل کنند که ایجاد تغییر در حرکات آنها به وسیله کنترل از راه دور امکان داشته باشد.
با وجود این، بازهم برق مورد نیاز کنترل حسگرهای حشرات باید به وسیله‌ای تامین می‌شد؛ اما اکنون گروه دیگری از محققان توانسته‌اند با اختراع ابزاری از انرژی حرکت بال های یک سوسک پرنده حدود 45 میکرووات برق تولید کنند.
این میزان انرژی برای فعال کردن وسیله کنترل کننده حسگرهای حشره کافی خواهد بود.
 

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
كشف مولکول‌ ضد يخ در گونه‌اي سوسک!

ايسنا: مولکول جديد که به
xylomannan موسوم است برخلاف ديگرمولکول‌هاي ضد يخي که قبلا کشف شده و از پروتئين تشکيل شده بودند، متشکلاز اسيدهاي چرب و قند است.


دانشمندان معتقدند درحشرات ممکن است بلورهاي يخ بر روي سلول نشسته و آنقدر آب از سلول‌ها بکشندتا آن سلول بميرد، اما مولکول‌هاي ضد يخ اين بلورهاي يخي را کوچک کرده ويا اينکه به طور کلي مانع از شکل‌گيري آنها و يخ زدگي داخل سلول مي شوند وهمين ساز و کار راز بقا اين گونه حشرات در هواي بسيار سرد مي باشد.

سوسک‌هاي آلاسکايي با استفاده از همين خصوصيت قادرند دماي کمتر از منفي 104 درجه فارنهايت را تحمل کرده و به بقا خود ادامه دهند.

مولکول ضد يخ در اينگونه از سوسک‌ها داراي همان اسيد چربي است که غشاء سلولي سوسک دارد که اينمشابهت ممکن است به مولکول اجازه دهد تا بخشي از ديواره سلول شود و در اينصورت مانع از شکل گيري بلورهاي يخ در داخل سلول ‌شود.
 

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
دانشمندان آمریکایی و هلندی کشف کردند که مورچه ها و موریانه ها قادرند برای تامین غذای خود کود گیاهی بسازند و در باغ سبزیجات لانه خود قارچ بکارند.



مورچه ها و موریانه ها می توانند محیط زندگی خود را برای کسب غذا تغییر دهند. اکنون نتایج دو تحقیق مجزا نشان می دهد که استراتژیهای همزیستی که این حشرات برای کاشت قارچها استفاده می کنند همزمان می تواند عملکرد خوبی را برای خاک محل زندگی آنها به همراه داشته باشد.
در تحقیق اول که به دست دانشمندان دانشگاه ویسکونسین- مدیسون انجام شد نشان می دهد که مورچه های نوع Acromyrmex و Atta باکتریهای تثبیت کننده نیتروژن را برای کاشت قارچهایی که از آنها به عنوان غذا استفاده می کنند استخدام می کنند.



این حشرات اجتماعی نقش بسیار مهمی در اکوسیستم مناطق حاره ای قاره آمریکا ایفا می کنند و می توانند به رشد بهتر گیاهان و بازیافت مواد غذایی کمک کنند.
این دو گروه مورچه ها از قارچهای خانواده Lepiotaceae تغذیه می کنند و این قارچها را در لانه های خود و با استفاده از کود گیاهی حاصل از برگهای درختان می کارند. برای تولید این کود گیاهی مورچه ها به میزان زیادی نیتروژن نیاز دارند.
این دانشمندان برای کشف چگونگی جمع آوری این میزان زیاد نیتروژن، ۸۰ کلونی مورچه ها را از آرژانتین، کاستاریکا و پاناما به لابراتوار آورده و آنها را پرورش دادند. سپس مکانیزم باغبانی مورچه ها را کشف کردند.
در این مطالعات مشخص شد که در زیرلایه برگهایی که تازه جمع شده بودند مورچه ها حجم بالایی از باکتریهای تثبیت کننده نیتروژن را به کار گماشتند و این باکتریها نیتروژن را از هوا جمع آوری کرده و به کود گیاهی تزریق کردند.
به این ترتیب مورچه ها با استفاده از این کود غنی از نیتروژن قارچهای خوراکی خود را کشت دادند.


در تحقیق دوم که محققان دانشگاه هلند انجام دادند دریافتند که موریانه های آفریقایی از زیرخانواده Macrotermitinae از ۳۰ میلیون سال قبل تنها یک نوع قارچ را برای مصرف غذایی خود می کارند. این نشان می دهد که از ۳۰ میلیون سال قبل تا کنون میراث ژنتیکی این حشرات تغییر نکرده است.
 

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
دانشمندان موسسه جانورشناسی دانشگاه کیل آلمان با الهام گرفتن از حشرات موفق به ابداع نوعی نوار چسب شده‌اند که می‌توان آنرا هزاران بار مورد استفاده قرار داد، بدون اینکه خاصیت چسبندگی خود را از دست بدهد.به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،‌ این محققان با مطالعه شیوه بالا رفتن حشرات از دیوار با استفاده از موهای ریز پاهایشان موفق به ساخت چسبی بر این اساس شده‌اند.
آنها یک چسب سیلیکونی با طرحی شبیه موهای ریز ساخته‌اند که از قدرت زیادی برخوردار بوده و حتی یکی از محققان خود را با آن از سقف آویزان کرد.
کلید این توانایی منحصر به فرد حشرات در بالا رفتن از دیوار این حقیقت است که موهای بسیار آنها از نوک‌های مسطحی برخوردار بوده که می‌توانند برای تماس حداکثر با سطح خود را گسترش دهند.
به گفته استانیسلاو گورب، محقق ارشد این پروژه، مورد اصلی برای چسبندگی خوب، داشتن تماس کامل با سطح بوده که حشرات به دلیل داشتن چندین نقطه تماس می‌توانند با هرسطحی خود را مرتبط کنند.
جدا کردن نوار چسب ساخت این تیم از سطح حداقل دو برابر سخت‌تر از یک نوار چسب صاف با همین مواد است. همچنین از این چسب می‌توان در زیر آب استفاده کرد و این ماده هیچ چسبندگی از خود بر روی سطح باقی نخواهد گذاشت.
چسب‌های الهام گرفته زیستی از کاربری‌های تجاری بالقوه زیادی از روباتهای جستجوگر بالارو تا دستگاه‌های جدا و سوار کن صنعتی برخوردار هستند.
این تیم هنوز در حال بهره‌گیری از طبیعت برای الهامات بیشتر در دنیای علم هستند. آنها اکنون در حال بررسی تعدادی از سطوح طبیعی مانند بال پوششی سوسک، پوست مار و گیاهان دارای خاصیت ضدجذب هستند.



منبع: aent.persianblog.ir
 

MehD1979

متخصص زراعت و اگرواکولوژی
کاربر ممتاز
شناسايي بزرگترين حشره جهان

شناسايي بزرگترين حشره جهان

به گزارش ايسنا ، اين جانور عجيب سنگين‌ترين حشره‌اي است كه تاكنون در جهان شناسايي شده است.
مارك موفيت، حشره‌شناس دانشگاه كلورادو كه اين حشره را پيدا كرده مي‌گويد: دو روز متوالي اين حشره غول‌پيكر را در يك جزيره دوردست در نيوزلند تعقيب كردم تا توانستم آن را در حالي كه هويج مي‌خورد در دست‌هاي خود نگه دارم.
به گزارش روزنامه تلگراف، موفيت مي‌گويد: از نظر وزني اين حشره سنگين‌ترين گونه‌اي است كه تاكنون در طبيعت شناسايي شده است و وزن آن حدود سه برابر وزن يك موش معمولي است. اين حشره عجيب شبيه به جيرجيرك بوده و بال‌هاي آن حدود 17 سانتيمتر است. حشره غول‌پيكر فقط در جزيره دورافتاده
«ليتل بارير» در نيوزلند مشاهده شده است.
 

Soheila.G

عضو جدید
کاربر ممتاز
سوسك جواهر نشان ژاپني

سوسك جواهر نشان ژاپني

تجزیه و تحلیلهای جدید بر روی این قطعات کریستالی در بدن این سوسک نشان داده اند این قطعات از ساختار هندسی بسیار دقیقی برخوردار هستند و شباهت زیادی به الماسهای واقعی دارند، با این تفاوت که به جای اتمهای کربنی از ساختاری متشکل از کیتین و هوا ساخته شده اند.
به گزارش مهر، بال "سوسک های پشت الماسی" مملو از قطعات کریستالی جواهر مانند است که در درون حفره هایی در درون پوسته حشره قرار گرفته اند و دانشمندان از یک قرن پیش که این حشره کشف شد، مجذوب این قطعات جواهر مانند شده اند.
این کریستالها پنج تا ده بار بزرگتر از ابعادی هستند که دانشمندان پیش از این برای آنها متصور شده بودند. به گفته محققان دانشگاه گرونینگن ایجاد چنین ساختارهایی فراتر از توانایی های انسان است. محدودیتهای موجود برای ایجاد چنین ساختارهایی در زمینه فناوری برش لیزری خواهد بود زیرا ظرافت و پیچیدگی این کریستالهای کوچک فراتر از تصور و قدرت انسان است.
هنوز مشخص نیست که چرا بدن این حشرات به این شکل تکامل یافته اند از این رو محققان در حال بررسی عملکرد بیولوژیکی این کریستالها هستند. محققان این کریستالها را با استفاده از میکروسکوپهای الکترونی اسکن کرده و تصاویری از آنها به ثبت رسانده اند.
نقاط رنگی بر پشت این حشره کریستالهایی الماس مانند هستند
الماسهای موجود بر روی بالهای این حشره کریستالهایی از جنس کیتین هستند که ساخت آنها در این ابعاد از توانایی انسان خارج است.
گردنبد ساخته شده از سوسك
 

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
دانشمندان، خون را به کام پشه‌ها زهر می‌کنند!

دانشمندان، خون را به کام پشه‌ها زهر می‌کنند!

بیوشیمیدانان دانشگاه آریزونا در تلاش برای کنترل بیماری مالاریا دریافته‌اند که در صورتی که پروتئین‌های خاص در خون مختل شوند، پشه‌ها پس از خوردن خون، خیلی زود می‌میرند. به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دانشمندان از مدت‌ها قبل برای محدود کردن دامنه بیماری مالاریا، از راه‌های مختلف تلاش کرده بودند و این بار توانستند راه‌حلی ژنتیکی پیدا کنند که توانایی پشه‌ها برای هضم خون را متوقف می‌کند. محققان در پژوهش خود یک فرآیند سلولی موسوم به انتقال وزیکول را که پشه‌ها با آن به آزادسازی آنزیم‌های هاضم در روده می‌پردازند، مسدود کردند. این امر باعث شد که این حشره طی دو روز پس از خوردن خون، بمیرد. دانشمندان این دستاورد را فوق‌العاده خوانده‌اند چرا که در این مرحله می‌توان از انتقال بیماری به نفر بعدی جلوگیری کرد. این محققان پیش از این دریافته بودند که فرآیند خونخواری، چالش متابولیکی بزرگی برای پشه‌های ماده محسوب می‌شود. به گفته این دانشمندان، تنها پشه‌های ماده هستند که از خون انسان و حیوان تغذیه می‌کنند چرا که برای فرآیند تولیدمثل به پروتئین فراوان نیاز دارند. بنابر پژوهش‌های پیشین، در صورتی که پشه ماده به میزان لازم منبع غذایی پیدا کرده و در این میان کشته نشود، می‌تواند تا سه هفته زندگی کرده و بیش از 500 تخم تولید کند. این پژوهش مسلما می‌تواند ابزاری موثر برای کمتر کردن جمعیت پشه‌ها باشد. محققان در حال حاضر در حال بررسی راههای انتقال این بمب ژنتیکی به پشه‌های دیگر هستند. در صورتی که این پژوهشگران بتوانند این نسخه را در یک مولکول با قابلیت افشاندن یا به شکل قرص قرار دهند، وعده غذایی پشه‌ها، آخرین وعده آنها خواهد بود.

منبع

 

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
کشف فسیل‌های حشره فرانکن اشتاین

کشف فسیل‌های حشره فرانکن اشتاین

به گزارش مهر، محققان موزه دولتی تاریخ طبیعی آلمان با بررسی سایتهای دیرینه شناسی در برزیل موفق شدند بقایای فسیلی دو نمونه بزرگسال و 30 نوزاد کرمی شکل (لارو) حشره ای که با عنوان "فرانکن اشتاین" را کشف کنند.
"فرانکن اشتاین" حشره ای ماقبل تاریخ است که دارای بال بوده و حلقه های میانی بدن سنجاقکها را داشته است. رگه های روی بالهای این حشره شبیه به بالهای حشره Mayfly (حشره یک روزه) بوده و پاهای جلویی شبیه به پاهای آخوندک داشته است.
در حقیقت به دلیل همین شکل ظاهری عجیب که ترکیبی از چندین حشره است این جانور با عنوان "فرانکن اشتاین" شناخته می شود.
این محققان در این خصوص توضیح دادند: "واقعاً عجیب است که این حشره ترکیبی از ویژگیهای مربوط به گروههایی است که بین خود هیچ رابطه خویشاوندی ندارند."
فرانکن اشتاین با نام علمی Coxoplectoptera طبقه بندی می شود. این حشره میلیونها سال قبل منقرض شده و هیچ حشره مدرنی از آن به وجود نیامده است. این فسیلها مربوط به اوایل دوره کرتاسه در حدود 120 میلیون سال هستند.
براساس گزارش فاکس نیوز، لاروهای Coxoplectoptera شبیه به بچه میگوهای رودخانه هستند. به نظر می رسد که نزدیکترین خویشاوند Coxoplectoptera حشره یک روزه mayfly باشد. این حشره ویژگیهایی شبیه به پشه و سنجاقک دارد و بیشتر چرخه زندگی خود را در آب و به شکل لارو می گذارند و به محض اینکه وارد مرحله بزرگسال شد توانایی پرواز پیدا می کند.

این حشره تنها در طول دوره لاروی غذا می خورد و در دوره بزرگسالی توانایی هضم غذا را از دست می دهد. تنها هدف این حشره از بزرگسال شدن یافتن جفت و تولیدمثل است، به طوریکه زندگی بزرگسالی آن به طور متوسط تنها 12 ساعت به طول می انجامد.
این درحالی است که Coxoplectoptera قادر بوده است در تمام دوره زندگی خود غذا بخورد و به نظر می رسد که حتی یک حشره شکارچی بوده است.

منبع



 

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
عقرب بندپای ایمن در برابر انفجار اتمی !

عقرب بندپای ایمن در برابر انفجار اتمی !

برخی تصور می‌کنند زمانی که عقرب در میان آتش محصور می‌شود یا در شرایط سخت قرار می‌گیرد، نیش خود را درون بدن خودش فرو کرده و خودکشی می‌کند. اما این باوری غلط و فقط یک افسانه‌است و پایه علمی ندارد. در حقیقت عقرب وقتی در میان آتش محصور می‌شود با حرکات نیش زدن به اطراف می‌خواهد از خود دفاع کند . عقرب‌ها همانند جانوران دیگر در برابر هر شرایط سختی تا لحظه مرگ مقاومت می‌کنند و این شرایط بوجود آمده‌است که جان آنها را می‌گیرد. اما این که چرا عقرب‌ها در میان حلقه آتش می‌میرند، به میزان مقاومت عقرب در برابر گرما بستگی دارد و علت آن بالا رفتن درجه حرارت اطراف است. به عبارت دیگر عقرب‌ها دمای بالا را نمی‌توانند تحمل کنند و بیشتر آنها در دمای ۴۰ درجه به بالا می‌میرند ولی در عوض دمای بسیار پایین و در حد صفر درجه را به خوبی تحمل می‌کنند. عقربها تنها موجوداتی هستند که اشعه رادیو اکتیویته تاثیری به آنها ندارد. ضعیفترین عقربها ۴۰۰۰۰ راد (واحد اندازه گیری تشعشعات تولیدکننده یون جذب شونده) را تحمل میکنند این عدد در مورد انسان کمتر از تنها ۶۰۰ راد میباشد و بدین گونه از انفجار اتمی هم جان سالم بدر میبرند

منبع
 

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
غول حفاری دنیای حشرات

غول حفاری دنیای حشرات

سوسری نقب زن غول پیکر با نام علمی (Macropanesthia rhinoceros) که به نام سوسک کرگدنی نیز شناخته می‌شود، از حشرات بومی استرالیا به حساب می‌آید که عمدتا در بخش های استوایی ناحیه کوئینزلند این کشور یافت میشود.
این حشره بدهیبت در میان 22500 گونه عضو خانواده سوسری های دنیای حشرات جزو سنگین ترین گونه سوسک هاست که با وزنی معادل 35 گرم و اندازه ای به درازای 80 میلی متر قادر است تا 10 سال عمر کند. جالب است بدانیم این عضو گردن کلفت سوسک ها در حالی از چنین وزن و قواره ای برخوردار است که اندازه معمول گونه سوسری ها تنها بین 10 تا 40 میلی متر است.
از جمله مشخصات ظاهری این گونه می توان به پیش قفسه سینه خیلی بزرگ، پاهای دراز و مودار و سر متمایل به سمت پایین و عقب بدن که در بعضی گونه ها زیر پیش قفسه سینه پنهان است، اشاره کرد. سوسری ها ممکن است بالدار یا بدون بال باشند به همین خاطر است که شاهدیم سوسک کرگدنی غول پیکر مورد نظر ما فاقد بال است و خبر بهتر این که به عنوان آفت نیز شناخته نمی شود. این سوسک عظیم الجثه با مصرف برگ های مرده ـ بویژه برگ اکالیپتوس ـ و اصولاواچرخانی و بازیافت پسماند نباتی نقش مهم و حیاتی را در زیست بوم منطقه به عهده دارد. لقب نقب زن بی جهت به این سوسک ها داده نشده چرا که آنها قادرند زمین را تا عمق حدود یک متری حفر کرده و پایین بروند. البته این کندوکاو بیهوده نیست و تلاشی است برای ایجاد راهی به مقصدی زیرزمینی که حکم خانه دائمی آنها را خواهد داشت. مشخصه بارز این سوسک ها که از قضا وجه تمایز جنس نر و ماده نیز به شمار می رود، وجود نوعی تزئینات جلدی قاشقک مانند شبیه فرورفتگی روی سر حشره است که ماده ها از آن بی بهره اند.
این سوسک ها از طریق پوست اندازی جلد خارجی شان رشد می‌یابند و این عمل را تا پیش از رسیدن به اندازه کامل، بین 12 تا 13 مرتبه انجام می دهند. ظاهر یک سوسری پس از فرآیند پوست انداختن نیز جالب است چرا که به جز چشم هایش بقیه بدن او به رنگ سفید یکدستی خودنمایی می کنند. یک توپ سفید متحرک با 2 چشم سیاه نگران که با توجه به وزن 35 گرمی اش می تواند وعده غذایی مناسبی برای یک پرنده گرسنه باشد.

منبع

 

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
غول چوبخوار دنیای حشرات

غول چوبخوار دنیای حشرات

سوسک تایتان با نام علمی (Titanus giganteus) به عنوان درازترین سوسک شناخته شده جنگل‌های بارانی آمازون و همچنین یکی از درازترین گونه‌ها در دنیای حشرات به حساب می‌آید. این سوسک بزرگ جثه با طولی که تا حدود 167 میلی‌متر نیز اندازه‌گیری شده است، به خانواده سوسک‌های شاخک دراز Cerambycidae تعلق دارد.
سوسک‌های این خانواده با طولی بین 10 تا 80میلی‌متر دارای بدنی استوانه‌ای شکل و شاخک‌های بلندی با بندهای مشخص هستند که بعضا طول شاخک از طول بدن نیز تجاوز می‌کند.
خانواده بزرگ سوسک‌های شاخک دراز که چنین تایتانیک چوبخواری را در خود جای داده است به راسته سخت بالپ‌وشان( قاب بالان) تعلق دارد که به لحاظ تعداد گونه، بزرگ‌ترین راسته حشرات هستند و با 276 هزار و 700 گونه، معادل 10 درصد کل گونه‌های حشرات دنیا را شامل می‌شوند.
شایع است که سوسک تایتان با آرواره‌هایش می‌تواند مدادی را به دو نیم کند و گوشت تن انسان را نیز ببرد، اما جای نگرانی نیست، چون این حشره خطری برای انسان ندارد. سوسک‌های بالغ برای دفاع از خودشان هنگام خطر صدای فش فش در می‌آورند.
بیشتر عمر این حشره از سن لاروی تا شفیرگی در میان چوب درختان و تغذیه از آن می‌گذرد و هنگامی که بالغ شد، دیگر تغذیه نمی‌کند و صرفا برای یافتن جفت به چرخ زدن می‌پردازد.

سوسک تایتان یکی از ستارگان محبوب و مورد توجه کلکسیونرهای حشرات و گردشگران طبیعت به حساب می‌آید که به واسطه حضور در جنگل‌های بارانی کشورهایی نظیر ونزوئلا، کلمبیا، اکوادور، پرو، گینه‌ها و شمال مرکزی برزیل به عنوان یک صنعت روستایی و منبع درآمد محلی مطرح است.
روش کار روستاییان به این ترتیب است که با روشن کردن لامپ‌های فلوئورسنت در کنار یک تور، سوسک‌های نر بخت برگشته‌ای را که جذب نور می‌شوند، به دام می‌اندازند. دیده شده است که برخی سوسک‌های بزرگ و زیبا به توریست ‌هایی که به کار جمع‌آوری این قبیل سوسک‌ها اشتغال دارند، تا مبلغ 500 دلار نیز فروخته می‌شوند. آژانس‌های گردشگری از این سوسک به عنوان جاذبه زیست گردشگری و تبلیغ در آگهی‌های خود استفاده می‌کنند.

منبع

 

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
چند راهکار طبیعی علیه نیش پشه

چند راهکار طبیعی علیه نیش پشه

اگر از نیش حشرات کلافه شده اید یا واقعا نمی خواهید به آشپزخانه ای برای پشه های حریص و گرسنه تبدیل شوید، می توانید با چند راهکار طبیعی سلاح این موجودات موذی و نامرئی را بی اثر کنید.
به گزارش ایسنا، اگر از خودتان پرسیده اید که چرا طبیعت این خون آشام های مزاحم را در خود پرورش می دهد باید بدانید که همین طبیعت راه های مقابله با آنان را نیز در خود دارد.
پایگاه اینترنتی «کامن سنس» در مقاله جدیدی این ترفندهای طبیعی برای مقابله با کاهش خارش محل نیش حشرات را توصیح داده است که عبارتند از:
-پس از نیشن زدن پشه به محضی که توانستید روی محل گزیدگی را سرکه سیب بمالید. اگر گزیدگی در بیشتر قسمت های بدن شما ایجاد شده می توانید داخل وان حمام را از آب گرم پر کنید و داخل آن دو تا سه فنجان سرکه سیب بریزید و درون وان مدتی قرار بگیرید.
-می توانید قسمت داخلی پوست موز را روی محل نیش پشه قرار دهید تا به سرعت خارش پوست متوقف شود.
-برای بهبود گزیدگی های بزرگ که موجب تورم و خارش شدید پوست مثل کهیر می شوند خمیری از جوش شیرین و آب تهیه کنید و سپس این خمیر را به آرامی روی محل گزیدگی قرار دهید.
-قرار دادن یک برش تازه از پیاز روی محل گزیدگی به مدت چند دقیقه می تواند خارش پوست را برطرف کند البته پس از بهبودی، پوست خود را آب بکشید.
-گاهی اوقات خمیر دندان با طعم نعناع هم می تواند مفید باشد و قرار دادن آن روی محل گزیدگی تورم و خارش محل گزیدگی را کاهش می دهد.
-اگر بر اثر گزیدگی یا خارش زیاد پوست شما خراشیده شده مقدار کمی لیمو یا آب لیمو را روی محل خراشیدگی قرار دهید تا زخم ایجاد شده بهبود یابد و عفونت نکند. شاید این کار اندکی موجب سوزش شود اما تاثیر زیادی دارد.

منبع

 

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
مورچه سرباز گونه Eciton hamatum

مورچه سرباز گونه Eciton hamatum




مورچه سرباز گونه Eciton hamatum با آرواره های بسیار بزرگ و قوی که در اکوادور زندگی میکند.
 

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
مراحل تصویری نیش زدن پشه معمولی

مراحل تصویری نیش زدن پشه معمولی













 

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
نقش بوی بدن در جذب پشه ها

نقش بوی بدن در جذب پشه ها

پشه های ماده ناقل بیماریهای تب زرد، تب دانگ و مالاریا تحت تاثیر CO[SUB]2[/SUB]و بوی متصاعد شده از بدن میزبان انسانی به سمت آن جلب می شوند. آزمایشات انجام گرفته توسط دو حشره شناس در دانشگاه کالیفرنیا (ریورساید) نشان داده است که چگونه پشه ماده آئدس اجیپتی ناقل تب زرد و تب دانگ به بوی بدن انسان و دی اکسید کربن ناشی از بازدم تنفسی واکنش نشان می دهد.
براساس مقاله منتشره در مجله زیست شناسی تجربی دی اکسید کربن بازدم بدواً موجب می گردد که پشه ها جذب میزبان شوند و سپس با دنبال کردن بوی بدن روی بدن میزبان بنشینند. بیانیه دانشگاه تصریح می کند که یافته های دکتر رینگ کارد استاد حشره شناسی دانشگاه کالیفرنیا(ریورساید) و تیون دکر دانشجوی سابق تحصیلات تکمیلی در آزمایشگاه Carde می تواند دانشمندان را به چگونگی استفاده از این محرکها برای به دام انداختن پشه ها رهنمون گردد.
تب زرد یک بیماری ویروسی است که همه ساله در ساسر دنیا 30 هزار نفر را به کشتن می دهد. تب دانگ نیز همه ساله 100-50 میلیون نفر را آلوده می کند که از این میان موجب بستری شدن 500 هزار نفر و کشته شدن یک میلیون و دویست و پنجاه هزار نفر می گردد.کارده می گوید: " رسپتورهای دی اکسید کربن در پشه ها این امکان را به وجود می آورند که به کمترین مقدار گاز موجود نیز واکنش نشان دهند. کربن دی اکسید به تنهایی می تواند موجب جلب پشه ها شود و در این خصوص نیازی به حضور سایر محرکها نیست اما بوی یدن زمانی اهمیت می یابد که پشه نزدیک میزبان است و قصد دارد محل گزش را انتخاب کند. افزون بر این میزان حساسیت پشه ها به بوی بدن میزبان با احساس CO[SUB]2[/SUB]حاصل از بازدم بین 5 تا 25 برابر افزایش می یابد."

منبع

 

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
ایران زیستگاه کوهستانی پروانه ها

ایران زیستگاه کوهستانی پروانه ها

کشور ایران با بیش از 400 گونه پروانه دارای جایگاه ویژه‌یی در میان کشورهای منطقه پالئوآرکتیک است. با توجه به مساحت، شاید بتوان گفت ایران در این منطقه مقام قابل توجهی را داراست و این باعث می شود جایگاه پروانه نگری که از زیرشاخه های جذاب اکوتوریسم است، حایز اهمیت باشد و برگزاری تورهای پروانه نگری (Butterfly watching) جزو دغدغه های فعالان اکوتوریسم و راهنمایان گردشگری آینده نگر به شمار می رود. تنوع رنگ، بال ها و زیبایی پرواز پروانه ها به گونه یی است که توجه هر علاقه مند به طبیعتی را از آن خود می کند و کمتر کسی طاقت آن را دارد که پس از دیدن پروانه به دنبالش ندود و برای بازی کردن و گرفتنش تلاش نکند ولی با پرواز زیبا و خاص، پروانه زیبا همه را سر کار می گذارد و از دستشان می رهد و دوباره به دنبال گل زیبایی می گردد تا به همزیستی خود با طبیعت ادامه دهد.
در ایران بیش از 85درصد از پروانه ها به زیستگاه های کوهستانی وابسته اند که متاسفانه امروز به علت چرای بی رویه دام های محلی و عشایر (که در برخی مناطق به بیش از سه برابر ظرفیت می رسد) به شدت در معرض تخریب و نابودی هستند. با شناسایی دقیق فون پروانه ها و عوامل تهدید آنها و آشنایی با روش های حفاظت از اکوسیستم های طبیعی شاید بتوان اقدامی هرچند ناچیز در راه حفظ این سرمایه های طبیعی انجام داد. شاید جالب باشد که بدانیم در کشور روسیه به همراه همه کشورهای تازه استقلال یافته در حدود 950 گونه پروانه شناسایی شده یا در کشور ترکیه در همسایگی ایران حدود 350 گونه پروانه وجود دارد. اگر این ارقام را با توجه به مساحت مناطق ذکرشده مورد توجه قرار دهیم، به جایگاه بالای ایران در منطقه پالئوآرکتیک از منظر نسبت تعداد گونه ها به وسعت پی خواهیم برد. اما پرسشی که در اینجا مطرح می شود این است که با توجه به تعدد گونه های حشرات در ایران و نیز وجود گونه های اندمیک، آیا ایران می تواند به عنوان قطبی برای تورهای حشره شناسی و بویژه پروانه نگری مطرح باشد؟ لازم به توضیح است که برخلاف منطقه حاره یی در منطقه پالئوآرکتیک به استثنای منطقه آرارات در ترکیه و قفقاز تورهای حرفه یی و با مخاطب بین المللی در زمینه حشرات برگزار نمی شود. چراکه بطور کلی گونه های حشرات این منطقه- از جمله گونه های پروانه های موجود- در زمره گونه های با جذابیت هایی که مورد توجه خاص باشند، قرار نمی گیرند. از این رو بیش از آنکه انگیزه یی برای تورهای خاص باشند، مرجعی برای تورهای علمی- تحقیقاتی هستند. ایران نیز با وجود تعدد گونه های اندمیک، از همین شرایط برخوردار است، البته جایگاه تورهای علمی- تحقیقاتی بویژه با توجه به تعداد گونه های اندمیک، در ایران همچنان معتبر است. به علاوه مشاهده حشراتی که در طبیعت وجود دارند و توجه به نحوه زندگی آنها می تواند بسیار جالب و بخشی از جذابیت های هر تور طبیعت گردی باشد. مشاهده نظم و زیبایی موجود در این اعضای کوچک طبیعت، حس احترام ما را نسبت به طبیعت و به دنبال آن حساسیت های ما را برای حفظ آن دوچندان می کند.


همانطور که گفتیم در ایران بیش از 400 گونه پروانه تا به امروز شناسایی شده است که از این تعداد حدود 60 گونه و زیرگونه اندمیک یا بومی کشور ما بوده و در هیچ جای دیگری از جهان مشاهده نمی شوند. کشور ایران روی نوار بیابانی نیمکره شمالی واقع شده است و به همین لحاظ انتظار می رود دارای آب و هوای بیابانی و گرم و خشک باشد ولی به دلیل پیدایش کوه های زاگرس در غرب کشور و همچنین البرز در شمال آن تنوع آب و هوایی بی نظیری در آن ایجاد شد که این تنوع خود باعث به وجود آمدن گونه های مختلفی از گیاهان و جانوران مخصوص به خود در این مناطق شده است.
 

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
ادامه پست و خبر قبلی

ادامه پست و خبر قبلی

توده های هوای گرم و مرطوب برخاسته از دریاهای سرخ و مدیترانه پس از ورود به مرزهای غربی کشور با برخورد به دیواره بلند و نفوذناپذیر زاگرس، (در بسیاری از مناطق در حدود چهار هزار متر ارتفاع دارد.) موجب تولید بارندگی های خوبی در این ناحیه شده که منجر به تولید جنگل های بلوط غرب کشور و مراتع وسیع و سرسبز کوهستانی آن شده است.
به دلیل ساختار ویژه رشته کوه های زاگرس که شامل قلل بسیار مرتفع و نیز دره های بسیار عمیق است و نیز اینکه این کوه ها از رشته های بسیار متعدد موازی تشکیل شده اند، نفوذ و تاثیر توده هوای گرم و مرطوب غرب و جنوب غربی به این مناطق یکسان نبوده و در هر منطقه یی با ویژگی های خاص توپوگرافی موجب تولید خرده اقلیم هایی می شود و هر یک به نوبه خود روی جریانات گونه زایی در گیاهان و حشرات و دیگر جانوران بسیار موثرند. قلل مرتفع زاگرس مانند جزایری ناپیوسته عمل می کنند که دره های عمیق با آب و هوای گرم و خشک آنها را از هم جدا می کند و لذا جمعیت های مختلف حشرات از جمله پروانه ها در این مناطق روند گونه زایی مخصوص به خود را دنبال کرده و موجب پیدایش بسیاری از گونه های اندمیک شده اند. پس ارتفاعات رشته کوه های زاگرس را می توان یکی از زیستگاه های عمده و منحصر به فرد پروانه های ایران دانست. در مناطق واقع روی نوار بیابانی، کوه ها به منزله واحدهای آباد و سرسبزی عمل می کنند که بسیاری از گونه ها را به سوی خود جلب می کنند. در مقام مقایسه تعداد بسیار کمی از گونه ها در مناطق کویری و بیابانی قادر به ادامه حیات هستند چراکه دسترسی به منابع آب و غذایی در این گونه مناطق همواره با مشکلاتی روبروست.
کوه های اشترانکوه، زردکوه، قالی کوه و دنا را می توان از بهترین زیستگاه های پروانه های ایران برشمرد. زمان مناسب برای مشاهده پروانه های این منطقه برحسب ارتفاع و عرض جغرافیایی اوایل اردیبهشت تا اوایل شهریور است.
رشته کوه های البرز نیز که مانند سدی از نفوذ جریانات مرطوب شمالی به عرض های جنوبی تر کشور جلوگیری می کنند باعث پیدایش اقلیم های بسیار متنوعی در طول و عرض خود شده است. وجود جنگل های هیرکانی در دامنه های شمالی مراتع آلپی و سرسبز و برف گیر در قسمت میانی و دامنه های استپی و نیمه خشک در بخش جنوبی، امکان پیدایش بسیاری از گونه های اندمیک و خاص این ناحیه را به وجود آورده است.
از دیگر زیستگاه های مهم پروانه ها در ایران مناطق واقع در شمال غرب کشور هستند. این مناطق به دلیل همجوار بودن با کوه های قفقاز و فلات آناتولی دارای وجوه مشترک بسیاری با آنها هستند ولی در عین حال با تاثیر گرفتن از آب و هوای داخلی فلات ایران دارای ویژگی های خاص خود نیز هستند. ناحیه رشته کوه های طالش نیز از جمله مناطقی است که تنوع جانوری آن به خصوص از منظر گونه های پروانه های آن قابل توجه است. این ناحیه با آنکه از لحاظ زمین شناسی بخشی از البرز محسوب می شود ولی به لحاظ فون حشرات قرابت بیشتری با منطقه قفقاز و ترکیه نشان می دهد. از شاخص ترین مناطق موجود در رشته کوه های البرز می توان از سماموس، علم کوه، وروشت، توچال، دماوند، پالان گردن و شاه کوه نام برد که در این میان علم کوه و شاه کوه با طبیعتی بی نظیر و دیدنی دارای فون و فلوری درخور توجه هستند. زمان مناسب برای مشاهده پروانه های این منطقه اردیبهشت ماه تا اوایل شهریور است. از جالب ترین نقاط پروانه نگری در شمال غرب کشور می توان از منطقه ارسباران نام برد که با تنوع آب و هوایی بی نظیر خود به قفقاز کوچک ایران مشهور است.

این ناحیه مانند جزیره یی در شمال استان آذربایجان شرقی، پناهگاهی برای بسیاری از گونه های گیاهی و جانوری کمیاب و زیبا است. زمان مناسب برای مشاهده پروانه های این منطقه از اواسط اردیبهشت تا اواسط شهریور است. ارتفاعات ماسال داغ در جنوب رشته کوه تالش و صلوات داغ در شمال آن دارای تنوع بی نظیری از موجودات زنده و بویژه پروانه هاست که می تواند در کنار دیگر جاذبه های طبیعی منطقه، به جذابیت تورهای طبیعت گردی و اکوتوریسم کمک شایان توجهی کند. زمان مناسب برای مشاهده پروانه های منطقه اواخر اردیبهشت تا اواخر مرداد است. یکی دیگر از مناطق پراهمیت از منظر فون پروانه ها در ایران ناحیه کوهستانی شمال شرقی است. این ناحیه که بخشی از چین خوردگی های البرز محسوب می شود از کوه های شاه کوه در شمال شهرستان شاهرود آغاز و به رشته کوه های هزارمسجد و بینالود در مرزهای شمال شرقی ختم می شود. از معروف ترین و جالب ترین این مناطق رشته کوه کپه داغ در مرز ایران و ترکمنستان است. این منطقه کوهستانی با داشتن جنگل های سرو کوهی (ارس) و صخره های بلند و مراتع وسیع دارای پوشش گیاهی بسیار غنی و بالطبع فون حشرات متنوعی است. زمان مناسب برای مشاهده حشرات بویژه پروانه ها در این منطقه اوایل پاییز تا اواخر تابستان است. بسیاری از گونه های موجود شمال شرق ایران به دلیل نزدیکی به زیستگاه های کوهستانی آسیای میانه تشابهات فراوانی با گونه های موجود در این مناطق نشان می دهند. نواحی کوهستانی شرق و مرکزی ایران به دلیل محصور شدن به وسیله دشت ها و صحاری وسیعی که نقش مراتع جغرافیایی باز دارند، در راه توسعه جمعیت های یک گونه نقش تعیین کننده یی ایفا می کنند و دارای گونه های بومی فراوانی هستند. بر اساس یک اصل کلی هر چه از مرزهای خارجی کشور به سوی مناطق داخلی تر پیش می رویم به نواحی ای که با موانع جغرافیایی بزرگی مانند دشت کویر یا کویر لوت و دریای خزر محصور شده اند به تعداد بیشتری از نمونه های اندمیک برمی خوریم که گونه زایی آنها به احتمال بسیار قوی در همین مکان ها اتفاق افتاده است. فون و فلور در مناطق غربی با مناطق شمالی آفریقا و عربستان تشابهات فراوانی دارند و این در حالی است که هر چه به سمت شرق پیش می رویم عناصر آفریقایی جای خود را به انواع هندی و آسیای جنوب شرقی می دهند تا جایی که در جنوب شرقی ایران در نواحی بندرهای چابهار و گواتر این احساس تداعی می شود که در بخشی از کشور هندوستان هستیم. مناطق ساحلی جنوب ایران از جلگه خوزستان در غرب آغاز می شود و با عبور از مناطق ساحلی بوشهر و هرمزگان در بندر گواتر استان سیستان و بلوچستان پایان می گیرد. بارش ها در نواحی غربی به صورت باران های سیل آسا در فصول سرد است ولی در نواحی شرقی به صورت موسمی و با تناوب مشخص تری است. تابستان های گرم و مرطوب از ویژگی های اصلی این مناطق است. در این نواحی به گونه های اندمیک کمتری برخورد می کنید ولی بسیاری از گونه های زیبا و چشمگیر نواحی گرمسیری آن قابل رویت هستند. به دلیل ارتفاع کم و عرض جغرافیایی زیادتر، فصل بهار در این مناطق بسیار زود و از اواسط بهمن فرا می رسد و تا اواسط اردیبهشت ماه ادامه می یابد. مناطقی مثل کوه های بشاگرد و گفو به لحاظ داشتن ترکیبی از فون و فلور مناطق شمالی تر با مناطق گرمسیری دارای ویژگی های خاص و منحصر به فرد خود هستند. برای بازدید از این مناطق بهتر است پس از اتمام دوره بارندگی سالیانه اقدام کنیم چراکه دراین زمان بلافاصله در اندک زمانی همه جا پوشیده از گل ها و گیاهان وحشی یک ساله می شود که با توجه به گرمای شدید هوا در زمان کوتاهی از بین می روند. پروانه ها و حشرات این مناطق معمولابه این گیاهان وابسته اند و با ظهور آنها به پرواز درآمده و با مرگ آنها می میرند.

منبع

 

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
مگس های درمانگر پایان کابوس قطع پای بیماران دیابتی

مگس های درمانگر پایان کابوس قطع پای بیماران دیابتی

استفاده از لارو مگس، زمینه درمانی مشترکی بین پزشکی و حشره شناسی است که تاکنون جان هزاران زخمی را در کشورهای مختلف نجات داده است، بدون این که این افراد نیاز به بستری شدن در بیمارستان با اعمال جراحی داشته باشند. «لارو درمانی» (Maggot Therapy) که با استفاده از لارو نوعی حشره به نام «Lucilia sercata» انجام می شود، برای درمان زخم های دیابتی، زخم های بستر، سوختگی، عفونت استخوان (اسنومیلیت)، عفونت های بعد از عمل جراحی و carbuncle کاربرد کاملاموثری دارد. لاروهای L.sericata که گویی برای درمان زخم ها خلق شده اند، تنها از قسمت های یکروزه و عفونی زخم تغذیه می کنند و هرگز به قسمت های زنده آسیب نمی رساند.
نیمی از محققان کشورمان شامل یک پزشک ارتوپد، دو نفر حشره شناس و یک زیست شناس پس از سه سال مطالعه و تحقیق و بررسی این تکنیک در حیوانات، مرحله بالینی این روش را از دی ماه 1383 در بیمارستان بقیه الله الاعظم(عج) تهران آغاز کردند و تا کنون 92 مورد «لارو درمانی» با موفقیت کامل انجام داده اند. دکتر عباس میراب زاده، عضو هیئت علمی سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران و متخصص حشره شناس این تیم در گفت وگو با خبرنگار پژوهشی ایسنا، در تشریح این روش درمانی و مزیت های آن نسبت به سایر روش های درمان زخم های عفونی گفت: لارو درمانی (Maggot Therapy) که با استفاده از لارو گونه ای مگس به نام «Lucilia Sericata« انجام می شود در درمان زخم پای دیابتی، زخم بستر، سوختگی، عفوت استخوان (استئومیلیت) و عفونت های بعد از عمل جراحی، زخم Meningomyelocell، زخم Venous Stasis، قانقاریا، زخم Buerger، آبسه های عفونی پوستی، عفونت ناشی از زخم های سرطانی و سایر زخم ها کاربرد دارد. وی افزود: نکته ظریقی که در این روش وجود دارد این است که این لاروها گویا تنها برای درمان چنین زخم هایی خلق شده اند؛ چرا که به قسمت های زنده حمله نمی کنند.هزینه کمتر و درمان سریع؛ مزایای لارو درمانی دکتر میراب زاده درباره مزایای این درمان گفت: در این روش نیازی به استفاده از آنتی بیوتیک، جراحی، بستری شدن در بیمارستان، بیهوشی و صرفه هزینه های گزاف نیست و تمام مراحل تحت نظر پزشک به راحتی در میزان قابل انجام است. وی تصریح کرد: در این روش، ابتدا تخم مگس ها به وسیله مواد ضدعفونی کننده، ضدعفونی شده و پس از ارزیابی کیفی برای اطمینان از استریل بودن به روی زخم عفونی بیمار قرار داده می شود. عضو هیئت علمی سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران ادامه داد: افرادی که به زخم پای دیابتی مبتلامی شوند در بیمارستان بستری شده و تحت اعمال جراحی مختلف برای پاک سازی زخم ها از عفونت و آلودگی، قرار می گیرند و لذا هزینه زیادی را چه از لحاظ بستری شدن و چه اتاق عمل، متحمل می شوند و در بعضی موارد جراح به علت عدم بهبودی زخم مجبور به قطع پا از زیر زانو می شود؛ در حالی که با استفاده از این روش درمان، بیماران دیابتی طی یک ماه تا حداکثر چهار ماه و در بیماران غیردیابتی از سه روز تا حداکثر 02 روز، زخم مزمن بطور قطعی درمان می شود. میر آب زاده درباره خصوصیات این لاروها که باعث درمان سریع زخم های مزمن می شوند، گفت: در بزاق لاروها آنتی بیوتیک Allantoin وجود دارد که روی طیف وسیعی از باکتری ها موثر است. لاروها همچنین آمونیاک و بیکربنات کلسیم ترشح می کنند که خاصیت میکروب کشی بالایی دارند و ضمناً PH زخم را به حدود 8 تا 8/5 می رسانند که در این PH کلونیزه شدن باکتری ها به حداقل می رسد. پژوهشگر این طرح افزود: در قسمت سر لاروها نیز موهای نوک تیز و فراوانی وجود دارد که برخورد فیزیکی آنها با میکروب ها سبب نابودی قسمت قابل توجهی از آنها می شود، لاروها موادی شبیه به اینترلوکین 6 و 01 ترشح می کنند که سبب تسریع در بهبودی زخم و بوجود آوردن فیبروبلاست ها می شوند. وی در تشریح عملکرد این مگس های درمانگر گفت: فعالیت لاروها سبب بالارفتن حرارت زخم و تسریع خون رسانی می شود، همچنین لاروها جنب و جوش و حرکات فراوانی در محل زخم دارند که سبب ماساژ و خون رسانی بیشتر به زخم می شوند. میراب زاده تصریح کرد: لاروها با قلاب های دهانی، قسمت های نکروزه زخم را خراش داده و با ترشح آنزیم Proteolytic بافت های مرده را به حالت نیمه مایع درآورده و سپس آن را می مکند و به این ترتیب سبب پاکسازی و از بین رفتن قسمت های مرده زخم می شوند. عضو هیئت علمی سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران ادامه داد: ترشح مداوم و زیاد بزاق لاروها از یک سو سبب شست وشوی زخم شده و از سوی دیگر قسمت اعظم باکتری هایی که مورد تغذیه لارو قرار گرفته، در قسمت اسیدی دستگاه گوارش لارو (PH=3) از بین می رود. میراب زاده با بیان این که بسیاری از پزشکان و کادر درمانی کشور از وجود این روش درمانی بی اطلاع هستند، گفت: در صورت حمایت موسسات مسئول به راحتی می توان با هزینه ای بسیار کم، لاروی مورد نیاز برای درمان بیماران در سراسر کشور را تولید کرد. وی با اشاره به برخی افرادی که این روش بر روی آنها اجرا شده است، گفت: دو تن از جانبازان جنگ تحمیلی یکی با زخم 72 ساله و کاندیدای قطع پا از زیر زانو و دیگری با زخمی 22 ساله و کاندیدای قطع پا از مچ پا استفاده از لارو درمانی طی 71 روز به طور قطعی درمان شدند. میراب زاده با اشاره به قدمت استفاده از لارو درمانی در بهبود زخم های عفونی رواج این روش از قرن ها قبل در برخی قبایل استرالیا، برمه و قوم مایا در آمریکای مرکزی خاطر نشان کرد: از قرن 61 میلادی به بعد تاثیر لارومگس ها در درمان زخم های مجروحان در جبهه های جنگ گزارش شده و اولین بار در سال 1556، Pare Ambroiso پزشک مخصوص هنری سوم در فرانسه اهمیت و اعجاز لارو مگس ها در درمان زخم را در جریان جنگ Saint Quentin گزارش کرد. وی گفت: در سال 1920 در جریان جنگ جهانی اول، زخم های دو سرباز که بیهوش به مدت یک هفته در پشت جبهه مانده بودند، نظر دکتر بائر، افسر پزشک ارتش آمریکا که برای مداوای زخمی های جنگ به جبهه های فرانسه اعزام شده بود را جلب کرد. وی در زخم های این سربازان تعداد زیادی لاروی مگس مشاهده کرد و دید که در بدن آنها اثری از تب و زخم های عفونی نیست. نتایج مطالعات این پزشک آمریکایی پس از مرگش منتشر شد و بیش از 900 پزشک و جراح در 300 بیمارستان و مرکز درمانی از این روش برای معالجه 7500 زخم استفاده کردند.تاییدیه FDA، پشتوانه جهانی لارو درمانی دکتر میراب زاده ادامه داد: در سال 1989، دکتر شرمن، کارشناس حشره شناسی و پزشک با دو تخصص طب گرمسیری و بیماری های عفونی، این روش درمانی را در آمریکا مجدداً احیا و در سال 2004 میلادی سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) این روش را تائید کرد. نظر به این که استفاده از این روش، یقیناً از قطع عضو و مرگ بیمارانی که دچار زخم های مزمن هستند، جلوگیری می کند امید است که در آینده نزدیک، شاهد ترویج و تفهیم این موضوع در مجامع پزشکی کشور باشیم.

منبع
 

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
یک نمونه زیبا از “عکاسیِ پس از باران” که بر روی رنگ سبز، قالبی از برگ ها و مگس براق فوکوس کرده است.




منبع
 

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
ساخت روبات حشره‏خوار با الهام از گیاهان حشره خوار

ساخت روبات حشره‏خوار با الهام از گیاهان حشره خوار

یک دانشمند ایرانی با استفاده از ماده ای که سال ها پیش اختراع کرده بود، مدلی روباتیک از گیاه «ونوس حشره خوار» (venus flytrap) ساخت که می تواند حشرات را به دام بیندازد. دکتر محسن شاهین پور، استاد مهندسی مکانیک دانشگاه «مین» (Maine)، در مورد چگونگی استفاده از این نانوماده موسوم به «کامپوزیت پلیمر- فلز یونی» (IPMC) می گوید: این مدل، با تقلید طرز کار عضلات و بازسازی قابلیت های حس کردن و بسته شدن گیاه ونوس حشره خوار، ساخته شده است. دکتر شاهین پور برای ساخت این روبات، دو تکه برگ مانند از این ماده را به شکل دهان ونوس حشره خوار ساخت. وی سپس با یک نوار مسی قسمت ستونی آن را ساخت و برای ساخت موهای ریز روی حشره خوار که مانند حسگر عمل می کنند، از نوارهای بسیار ریز ماده IPMC استفاده کرد. دیگر قسمت های روبات از یک رله عادی و سیستم مولد ولتاژ ساخته شده است. ماده جدید به کار رفته در این روبات به دو روش کار می کند. اول اینکه به دلیل ویژگی های منحصر به فرد ماده IPMC، تنها با لمس کردن، ولتاژ ضعیفی در آن تولید می شود. دومین راه، خم کردن یا پیچاندن آن است. پرزهای کوچک این روبات که به عنوان حسگر عمل می کنند، در هنگام لمس، جریان کوچکی پدید می آورند. هنگامی که این جریان به برگ‏ها می رود، باعث می شود برگ ها به سمت یکدیگر تا شوند. ماده ای که این دانشمند ایرانی ابداع کرده، در زمان دریافت جریان الکتریکی و پس از توزیع مجدد یون ها، خم می شود. شاید در نگاه اول این روبات صرفا شبیه یک پروژه کوچک و جالب به نظر برسد، اما با نگاهی دقیق تر درمی یابیم این روبات، در حقیقت یک فناوری جدید است که می تواند به پیشرفت‏های بیشتر در کاربردهای بسیار از جمله پزشکی منجر شود. برای مثال یک نمونه کاربردی بهبود یافته از این دستگاه ممکن است در آینده به عنوان جانشین عضلات انسان به کار رود یا از آن در برنامه های کاربردی حسگر استفاده شود. از جمله کاربردهای دیگر آن می توان به بازسازی حالت صورت افرادی که در اثر سکته، این توانایی را از دست داده اند، اشاره کرد.

منبع
 

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
سرنخ جوانی در روده حشره میوه!

سرنخ جوانی در روده حشره میوه!

یکی از معدود راههای قابل اعتماد برای افزایش طول عمر یک موجود زنده، چه یک حشره میوه یا یک موش، محدود کردن میزان کالری مصرفی آنها بوده و اکنون دانشمندان آمریکایی در تحقیقات جدید خود به توضیح چرایی ارتباط این رژیم‌های غذایی حداقل با طول عمر و ارائه سرنخ در مورد تاثیرات پیری بر رفتار سلول های بنیادی پرداخته‌اند. به گزارش سرویس علمی‌خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دانشمندان مطالعات بیولوژیکی مؤسسه سالک و دانشگاه کالیفرنیا در لس‌آنجلس دریافته‌اند که تغییر ژن PGC-1 در سلولهای بنیادی روده حشره میوه که در دی‌ان‌ای انسان نیز وجود دارد، می‌تواند فرایند پیری روده را به تعویق انداخته و طول عمر این حشره را تا 50 درصد افزایش دهد.
نتایج این تحقیق که در مجله Cell Metabolism منتشر شده نشان می‌دهد که شباهتهای زیادی بین انسان و حشره میوه به خصوص در ناحیه روده آنها وجود دارد.
محققان از مدتها پیش می‌دانستند که محدود کردن کالری مصرفی می‌تواند طول عمر سلامت برخی از حیوانات را گسترش دهد. در برخی از مطالعات، حیواناتی که این رژیم غذایی را قرار گرفته بودند توانستند تا دو برابر آن دسته از حیواناتی که تحت این رژیم نبودند، زندگی کنند.
در حالیکه دانسته‌های کمی در مورد مکانیزم بیولوژیکی مسؤول این پدیده وجود دارد، مطالعات نشان داده‌اند که سلولهای حیوانات تحت رژیم کالری حداقل از تعداد بیشتری از ساختارهای تولید کننده انرژی موسوم به میتوکندری برخوردار هستند. در پستانداران و حشرات، ژن PGC-1 به تنظیم تعداد این نیروگاه‌های انرژی سلولی پرداخته که قند و چربی غذا را به انرژی مورد نیاز عملکرد سلولی تبدیل می‌کند.

محققان در آزمایشات خود بر روی حشره میوه دریافتند که افزایش فعالیت ژن dPGC-1 (نسخه ژن مربوط به این حشره) منجر به افزایش تعداد ساختارهای میتوکندری و تولید بیشتر انرژی در این جانداران می‌شود. با افرایش فعالیت این ژن در سلولهای بنیادی و پیشرو در روده که به دوباره‌سازی بافتهای روده‌ای می‌پردازند، این سلولها مطابق با سلامت بهتر و طول عمر تغییر کردند.
بخشی از دلیل این پدیده می‌تواند این مطلب باشد که افزایش ژنdPGC-1 در این حشره به تحریک سلولهای بنیادی مسؤول بازسازی بافتهای روده‌ای شده و روده این حشره را سالم‌تر نگه می‌دارد. دانشمندان امیدوارند بتوانند از این ویژگی ژن PCG-1 برای کاهش سرعت پیری و تولید داروها و درمانهایی برای مبارزه با بیماریهای مرتبط با پیری استفاده کنند.

منبع

 

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
درمان سرطان با نیش عقرب و افعی!

درمان سرطان با نیش عقرب و افعی!

محققان موسسه تحقیقات رازی به ترکیب دارویی جدیدی برای مهار سلول‌های سرطانی دست یافتند که با اتمام موفقیت‌آمیز ارزییابی‌های حیوانی می‌تواند با تایید وزارت بهداشت در نمونه‌های انسانی آزمایش شود. به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عباس زارع، رئیس بخش جانوران سمی و غیرسمی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با بیان اینکه این ترکیب جدید از سم یکی از گونه‌های مار افعی و عقرب تولید شده است، اظهارکرد: این ترکیب موسوم به ICD85 ( ای سی دی 85 ) که پس از 15 سال تحقیق به دست آمده می‌تواند سلول‌های سرطانی پستان‌، خون، رحم، کلیه و ریه را مهار کند.
وی افزود: هم اکنون این ترکیب جدید با موفقیت بر روی خرگوش و موش آزمایش و همچنین عملکرد آن بر روی سلول‌های زنده انسان در شرایط آزمایشگاهی ارزیابی شده که نتایج مطلوبی داشته است.

رییس بخش جانوران سمی و غیر سمی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با اشاره به اینکه یکی از شیوه های مرسوم برای مبارزه با سلول های سرطانی، شیمی درمانی است که به سلول‌های طبیعی آسیب می رساند، تصریح کرد: نتایج آزمایش‌ها نشان می دهد که با تولید این ترکیب جدید، تنها سلول‌های سرطانی مورد هدف قرار خواهد گرفت همچنین استفاده از این ترکیب جدید، عارضه ریزش مو را برای بیماران سرطانی در پی نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه ایران جزو معدود کشورهایی است که به این دستاورد علمی دست یافته است، خاطرنشان کرد: هم اکنون مراحل آزمایشگاهی این طرح با موفقیت به پایان رسیده که با تایید نهایی وزارت بهداشت، این ترکیب می تواند بر روی انسان آزمایش شود.

منبع

 

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
کشف پاشنه آشیل انگل مالاریا؛ امید جدید برای توسعه واکسن

کشف پاشنه آشیل انگل مالاریا؛ امید جدید برای توسعه واکسن

تیمی از پژوهشگران انگلیسی با کشف پاشنه آشیل مالاریا نشان دادند که انگل این بیماری چگونه به گلبول‌های قرمز نفوذ می‌کند.
به گزارش خبرگزاری مهر، همه ساله در حدود 300 میلیون نفر به مالاریا مبتلا می‌شوند و در حدود 800 هزار نفر جان خود را در اثر این بیماری از دست می‌دهند. اکنون به نظر می‌رسد که محققان موسسه Wellcome Trust Sanger در کمبریج توانسته‌اند با کشف پاشنه آشیل این بیماری یک گام به سوی توسعه واکسن ضد مالاریا نزدیک شوند. این تیم موفق شدند با استفاده از تکنیک جدیدی روشی را کشف کنند که انگل Plasmodium falciparum بر پایه آن موفق می‌شود به درون گلبول‌های قرمز هجوم ببرد. این دانشمندان نشان دادند که انگل Plasmodium falciparum از طریق گیرنده ای که در سطح آن وجود دارد، هجوم خود را انجام می‌دهد و بنابر این می‌توان امیدوار بود که با متوقف کردن این گیرنده بتوان از توسعه بیماری جلوگیری کرد. بر اساس گزارش گاردین، تاکنون تصور می‌شد زمانی که Plasmodium falciparum با یک ورودی بسته مواجه می‌شود به سراغ ورودی بعدی می‌رود. این در حالی است که بر پایه تحقیقات جدید، تنها یک گیرنده قطعی و حتمی برای این انگل وجود دارد. این تیم تعامل میان پروتئینی به نام PfRH5را بر روی این انگل و یک گیرنده با عنوان "باسیگین" را بر روی گلبول‌های قرمز خون کشف کردند که تعامل میان این دو عنصر عامل اصلی مالاریا است.
دانشمندان از سال‌های بسیار دور به دنبال توسعه واکسنی برای توقف ورود این انگل به سلول‌های خون هستند اما تاکنون هیچ موفقیتی به دست نیاورده‌اند. مشکل در اینجا است که این انگل بسیار سازگار پذیر است. این محققان در این خصوص توضیح دادند: "نتایج یافته های ما غیرمنتظره است و کاملاً روش نگاه ما به فرایند هجوم انگل به خون را تغییر می‌دهد. به نظر می‌رسد که این نتایج، نقطه ضعف و یا پاشنه آشیل تکنیکی را نشان می‌دهد که این انگل به کمک آن به ارگانیسم حمله می‌کند." این دانشمندان افزودند: "این کشف می‌تواند پایه درمان‌های جدیدی باشد. در حقیقت، این گیرنده می‌تواند به عنوان یک هدف موثر در توسعه واکسن مورد استفاده قرار گیرد."

منبع
 

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
دوربینی برای گرفتن تصاویر بزرگ سه‌بعدی از حشرات

دوربینی برای گرفتن تصاویر بزرگ سه‌بعدی از حشرات

عکاسی به نام «فرانس فوتوپا» یک وسیله عکاسی مخصوص برای عکسبرداری از حشرات اختراع کرده است، با کمک این وسیله می‌شود از حشراتی که در حال پرواز هستند، عکس‌های سه‌بعدی گرفت.








با کمک این وسیله دیگر لازم نیست حشره‌ای را پیدا کنیم، به آهستگی روی آن فوکوس کنیم و سپس عکس بگیریم، چرا که وسلیه دو نشانگر لیزری دارد و به کمک آنها فوکوس روی سوژه به سرعت ممکن می‌شود.به علاوه اصلا لازم نیست، وقتی فوکوس انجام شد، کسی دکمه شاتر را بفشارد، چرا که این کار هم به صورت خودکار انجام می‌شود.










شاتر انتخاب‌شده در این وسیله می‌تواند در ۳٫۳ هزارم ثانیه باز و بسته شود و عکسبرداری از این موجودات کوچک را ممکن کند. دوربین‌های استفاده شده در وسیله D200 و D300‌ هستند که به دو لنز ویژه متصل شده‌اند.اگر می‌خواهید از نحوه ساخت این وسیله عکسبرداری بیشتر مطلع شوید، اینجا و اینجا را ببینید. منبع

منبع
 

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
مورچه های ابرسرباز در برابر دشمن به صف می شوند

مورچه های ابرسرباز در برابر دشمن به صف می شوند

دانشمندان دانشگاه مک گیل کانادا با فعال سازی ژن های قدیمی، موفق به خلق مورچه های ابرسرباز شده اند که از سر و فک بسیار بزرگی برخوردارند. به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دانشمندان بر این باورند که این مورچه های غول پیکر احتمالا یک رجعت ژنتیکی به یکی از اجداد خود در میلیونها سال قبل داشته اند.این محققان مدعی هستند که می توانند با افزودن یک هورمون خاص به لاروی مورچه عادی، آن را به یک ابرسرباز تبدیل کنند. مورچه های ابرسرباز ممکن است بطور طبیعی در حیات وحش وجود داشته باشند؛ اما این امکان به ندرت پیش می آید. در بیابانهای آمریکا و مکزیک، کار این سربازها، حفاظت از کلونی در برابر حمله مورچه های دیگر است. ابرسربازها از سرهای غول پیکر خود برای مسدود کردن دهانه لانه و جلوگیری از ورود و حمله مورچه های دشمن استفاده می کنند. دانشمندان طی پژوهشهای خود که در مجله ساینس منتشر شده، نشان دادند که مورچه های عادی گونه Pheidole morrisi از ابزارهای ژنتیکی مورد نیاز برای تبدیل به ابرسرباز برخوردار بوده و تنها به یک فشار هورمونی نیاز دارند.به گفته محققان، نتایج این پژوهش نشان داده که هدف قرار دادن ابزارهای توسعه اجدادی می تواند نقش مهمی در تکامل ویژگی های فیزیکی ایفا کند.

منبع
 

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
پارچه ضدگلوله از کرمهای ابریشم

پارچه ضدگلوله از کرمهای ابریشم

دانشمندان به تازگی و با کمک گرفتن از مهندسی ژنتیکی در رشته های ابریشم تغییراتی ایجاد کرده اند که می تواند منجر به تولید نخ ها و پارچه های مستحکم، ضدگلوله و ضدآتش شود.
به گزارش مهر، دانشمندان امیدوارند این کشف جدید بتواند منجر به تولید نخ های مستحکم تر، باندهای ویژه برای قربانیان سوختگی و جلیقه های ضدگلوله شود.
کرم های ابریشم دست ورزی شده ژنتیکی می توانند رشته های محکمی به وجود آورند که درون آنها پروتئین تار عنکبوت وجود داشته و از این رو از کش سانی و انعطاف پذیری بالاتری برخوردارند، به این شکل چنین نخ هایی در طیف گسترده ای از مصارف پزشکی کاربرد خواهند داشت.
ویژگی هایی مانند هم نوع خواری و سلطه طلبی عنکبوت ها مانع از پرورش این جانداران برای تولید انبوه ابریشم حاصل از تار عنکبوت است. از این رو محققان دانشگاه ویومینگ تصمیم گرفتند با ایجاد تغییرات ژنتیکی در کرم های ابریشم آنها را وادار به تولید تارهای ابریشمی با ویژگی های مشابه تارهای عنکبوت کنند.
برای انجام این کار محققان کرم های ابریشم تراریختی را پرورش دادند که از توالی ژنتیکی عنکبوت ها برخوردارند. پروتئین تار عنکبوت ها از گذشته در باکتری ها، مخمرها، گیاهان، حشرات و سلول های پستانداران تراریخت تولید شده با این همه تلاش های پیشین برای ترکیب آنها با تارهای ابریشمی که توسط کرم های ابریشم تولید شده اند، با شکست مواجه شده است.
اما نتایج پروژه جدید که توسط محققان در حال اجراست منجر به تولید تارهای ابریشمی شده است که به مقاومی تارهای عنکبوت و محکم تر از تارهایی است که توسط کرم های ابریشم ساخته می شوند. محققان بر این باورند که به زودی می توان از این کرم های ابریشم در کارخانه های ساخت ابریشم های حاوی پروتئین تار عنکبوت استفاده کرد. براساس گزارش میل آنلاین، تغییرات ژنتیکی ایجاد شده در کرم های ابریشم باعث می شود تا تارهای ابریشمی ایجاد شده از ویژگی های مکانیکی کاملامتفاوتی نسبت به تارهای ابریشم در کرم های معمولی برخوردار باشند.

منبع

 

MehD1979

متخصص زراعت و اگرواکولوژی
کاربر ممتاز
رمزگشایی DNA حشره ای که بر ارتش ناپلئون پیروز شد!
گروهی از دانشمندان آمریکایی موفق شدند توالی ژنتیکی شپش بدن انسان را که منجر به بروز بیماریهای زیادی می شود رمزگشایی کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، شپش بدن انسان سبب بروز بسیاری از بیماریها در انسان می شود که از میان آنها می توان به اپیدمی تیفوس (حصبه) و تب سنگر اشاره کرد. اپیدمی تب سنگر که امروزه نادر است از این جهت بسیار شهرت دارد که موجب شد ارتش ناپلئون در سال 1812 از روسیه فرار کند.

اکنون گروهی از حشره شناسان دانشگاه ایلینویز موفق شدند DNA این حشره را رمزگشایی کنند. به گفته این محققان، دستیابی به توالی ژنوم شپش بدن انسان می تواند به ارائه درمانهای جدیدی برای مبارزه با این حشره و خویشاوند نزدیک آن یعنی شپش سر کمک کند.

هر دو حشره شپش بدن و شپش سر انگلهای انسان هستند و از خون تغذیه می کنند اما شپش بدن از شپش سر بسیار خطرناک تر است و می تواند منجر به بروز بیماریهای باکتریایی متعددی شود.

این حشرات به خصوص در کشورهای محروم و کشورهایی که شرایط بهداشتی در وضعیت نامناسبی قرار دارد گسترده اند و می توانند روی بدن خارشهای شدیدی ایجاد کنند. این حشره نیش خود را داخل پوست کرده و خون میزبان را می مکد.

این محققان در این خصوص اظهار داشتند: "ژنوم شپش بدن، کوچکترین DNA شناخته شده یک حشره است به طوری که ابعاد DNA این حشره بازتابی از محیط زیست محافظت شده و رژیم غذایی قابل پیش بینی آن است."

برای مثال DNA این حشره محتوی تعداد کمی از ژنهای مسئول گیرنده های نور است و تعداد ژنهای مربوط به گیرنده هایی چشایی و بویایی آن نسبت به سایر حشرات بسیار کمتر است.

براساس گزارش Scientific American، شپش بدن انسان برای بقا کاملا به انسان وابسته است و اگر از میزبان خود برای مدت طولانی جدا شود می میرد.

این حشره تنها می تواند روی یک باکتری که در بدن آن زندگی می کند حساب کند. این محققان در ادامه تحقیقات خود موفق شدند ژنوم این باکتری که Candidatus Riesia pediculicola نام دارد را هم رمزگشایی کنند.

در ژنوم این باکتری ژنهایی برای تولید یک ماده مغذی به نام "ویتامین ب- 5" کشف شد. شپش قادر نیست این ویتامین را تولید کند و بنابراین آن را از این باکتری می گیرد.

 

Similar threads

بالا