بمب جیوه بر سقف خانه های ایران

forough gh

عضو جدید
بمب جیوه بر سقف خانه های ایران پس از مدت ها تبلیغ درمورد استفاده از لامپ های کم مصرف و تلاش برای گسترش آن در جامعه مدتی است که هشدارها درمورد روش نادرست استفاده از آنها در ایران جدی تر شده؛ به قول کارشناس بهداشت تشعشات وزارت بهداشت، بمب جیوه را به خانه ها آوردیم و درمورد آن آموزشی به مردم ندادیم.همه ما حتی شده یک بار تبلیغات مربوط به استفاده از لامپ های کم مصرف به جای لامپ های قدیمی را دیده یا شنیده ایم. صرفه جویی در مصرف انرژی و به دنبال آن کاهش بهای قبض برق، مهم ترین مزیت استفاده از این لامپ هاست.

خطر در بالای سر
جیوه یک فلز سمی است که روی سیستم اعصاب انسان اثر می گذارد و می تواند به بروز سرطان هم منجر شود. درون حباب لامپ های کم مصرف از گاز جیوه استفاده شده است. علی گورانی، کارشناس بهداشت تشعشات وزارت بهداشت، یکی از کارشناسانی است که در مورد استفاده نادرست از یک تکنولوژی خوب هشدار می دهد؛ او در گفت و گو با خبرگزاری ایلنا گفته است در تمام دنیا تکنولوژی هایی مانند لامپ های کم مصرف همراه با بسته های آموزشی به مردم ارائه شد ولی در ایران این وسیله بدون آموزش و فرهنگسازی مناسب به جامعه راه یافت؛ به همین دلیل حالا «در خانه ها، کوچه ها و خیابان ها شاهدیم که به راحتی لامپ های کم مصرف و فلورسنت خرد و مانند زباله های دیگر حمل می شوند؛ درحالی که این لامپ ها باید با دستورالعمل ویژه جمع و امحا شوند و خرده ها و خاک های آن را نباید به هیچ وجه با جاروبرقی جمع کرد.»
راهکارهایی برای کاهش خطر
اشاره به خطرهای احتمالی استفاده از لامپ های کم مصرف و مهتابی (فلورسنت) برای این نیست که بگوییم از این لامپ ها استفاده نکنید؛ راهکارهایی وجود دارند که با عمل به آنها احتمال خطر کاهش می یابد:
*پرتاب کردن و شکستن لامپ های مهتابی به سرگرمی بعضی افراد به ویژه نوجوانان در خیابان ها و کوچه تبدیل شده است؛ درمورد خطرات این کار به آنها هشدار دهید.
*درصورتی که لامپ کم مصرف یا مهتابی در یک محیط بسته و کوچک شکست، تا 15 دقیقه محل را ترک کنید. بعد از بازگشت پنجره ها را باز یا دستگاه تهویه را روشن کنید. هنگام جمع آوری تکه های لامپ دستکش بپوشید یا از دو تکه مقوا کمک بگیرید.
*از جاروبرقی یا دستی استفاده نکنید. بعد از جمع آوری خرده شیشه ها، آنها را درون یک کیسه نایلونی قرار دهید، در آن را گره بنزید و درون سطل آشغال بیندازید. برای پاک کردن زمین از جیوه هم از دستمال مرطوب استفاده کنید.
*درصورتی که این لامپ ها سوختند آنها را به ماشین بازیافت زباله تحویل دهید یا در سطل های مخصوص بازیافت بیندازید.
*بهتر است لامپ های کم مصرف را درون حباب قرار دهید و آنها را در جایی وصل کنید که بیشتر از 30 سانتی متر با افراد فاصله داشته باشد.
*بعد از 5 تا 10 هزار ساعت استفاده از این لامپ ها آنها را تعویض کنید.
منبع: هفته نامه تندرستی

***
-- .
 

Fateme_bay

عضو جدید
کاربر ممتاز
ای بابا...

خدایی چی هست که ما در این مملکت ازش استفاده کنیم و سالم باشه؟؟؟؟
بنزینمون که سمیه...میگن تویش بنزن داره و خلاصه در دراز مدت باعث سرطان و مرگ میشه...

هوایی که تنفس میکنیم که خودش انواع سموم و عناصر عجیب و غریب و خطرناک رو حمل میکنه و ما هم عین خیالمون نیست و نفس میکشیم و...
چندی پیش شنیده بودم که روغن هایی که در ایران تحت عنوان روغن گیاهی تولید میشه هم از محصولات نفتیه....( نمیدونم چند درصد راسته )

مشکل پارازیت ها هم که......
امواج موبایل....

تازگی ها میگن روغن موتور ماشین ها هم سمی بوده و ما نمیدونستیم...
و جالبه که هنوز از همه اینا استفاده میکنیم و... هزار کوفت و زهر مار دیگه که ما ازش بی خبریم

میدونی مشکل دقیقا کجاست؟؟؟

اونجاست که حقوق مصرف کننده در جامعه ما از بی اهمیت ترین چیزهاست...دقیقا وقتی سلامت مصرف کننده در تقابل با سود سرشار از فروش این محصولات بی کیفیت به اون قرار میگیره..همیشه مصرف کننده هستش که قربانی این ماجراست...

مگه میشه از اون سود سرشار گذشت؟؟؟؟؟
حالا چند نفری یا چند ده هزار نفری یا چند...هم مردن یا سرطان گرفتن یا هزار مرض عجیب دیگه....
آخرش که چی؟؟؟؟؟ در نهایت همه می میرن دیگه...

مرگ دیر یا زود داره اما سوخت و سوز نداره....

و این درد جامعه ماست!!!!!
 

hamecheedoon

عضو جدید
کاربر ممتاز
من از جیوه و همچنین از اشعه ماورای بنفش کمی که این لامپها دارند اطلاع داشتم و فعلا هم اغلب از نور LED استفاده میکنم
اشعه فرابنفش یک عدد لامپ کم مصرف هم در فاصله بیش از 50 سانتی خیلی کمتر از اونه که ضرر برسونه
قبل از LED هم زیر نور سفید لامپ هالوژن می بودم (مثل آفتاب می مونه)

اینم اطلاعات بیشتر از طرف همه چی دون:

بازدهی لامپها:

کم مصرف(نه تازش و نه خیلی کهنه): 16%
لامپ 100 واتی معمولی: 4%
هالوژن اگر زرد روشن شود: 5%
هالوژن اگر سفیدتر باشد(لامپ جلوی خودرو): تا 8%
LED سفید اگر زیاد گرما ندهد: 40%
LED زرد کمتر از سفید بازدهی دارد
LED آبی بیشتر از سفید بازدهی دارد

 
بالا