ايمپلنت

ricardo

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ايمپلنت چيست؟


يكي از پيشرفت‌ها در بخش دندانپزشكي ايمپلنت‌ها هستند كه وارد شدن آنها در دندانپزشكي طي 20 سال گذشته باعث دگرگوني بسياري از درمان‌ها شده است. همه اين موفقيت‌ها و تغييرات مديون فلزي به نام تيتانيوم است كه جنس ايمپلنت را تشكيل مي‌دهد. اين ماده سازگارترين ماده با بافت بدن است و اين قابليت را دارد كه امكان رشد استخوان را در كنار خود فراهم كرده و در نهايت به جايي مي‌رسد كه اين دو به سختي به يكديگر مي‌چسبند، به طوري كه جدا كردنشان از يكديگر با روش‌هاي رايج آسان نيست.

ايمپلنت امكان جايگزين كردن يك دندان و حتي تمام دندان‌هاي از دست رفته را بدون اين‌كه صدمه‌اي به دندان‌هاي سالم يا بافت‌هاي دهاني بزند را دارد. ايمپلنت علاوه بر بازگرداندن كارايي دندان از دست رفته در حفظ استخوان ناحيه و پيشگيري از تحليل آن نيز كمك مي‌كند. اين مساله به صورت غير‌مستقيم در حفظ سلامت ساير بافت‌ها هم كمك مي‌كند. در گذشته در افرادي كه اغلب يا همه دندان‌ها را از دست داده بودند، امكان گذاشتن دندان ثابت وجود نداشت، ولي با كمك ايمپلنت حتي براي افرادي كه تمام دندان‌هايشان را هم از دست داده‌اند امكان گذاشتن دندان ثابت با كارايي بسيار بالا وجود دارد.

معمولا براي قرار دادن ايمپلنت در دهان ازتزريق بي‌حسي معمول دندانپزشكي استفاده مي‌شود. در موارد خاص در صورت نياز به ايمپلنت‌هاي متعدد يا وجود بيماري‌هاي خاص ممكن است نياز به بي‌هوشي وسيع‌تر باشد. قرار دادن ايمپلنت در اغلب موارد به 30 تا 40 دقيقه وقت نياز دارد. بعد از انجام جراحي با تجويز دارو و عمل به دستورات داده شده معمولا مشكل خاصي رخ نمي‌دهد، ولي مشكلات مختصر در ارتباط با جويدن غذا طبيعي است. در مرحله بعد براي ادامه درمان و بررسي پاسخ بدن به ايمپلنت بايد چند ماهي صبر كنيد.

ايمپلنت، درمان خيلي ارزان يا خيلي گراني نيست، ولي با در نظر گرفتن اين نكته كه اين درمان مي‌تواند تمام كارهايي كه يك دندان طبيعي انجام مي‌دهد را انجام بدهد و از طرفي به دندان‌هاي سالم فرد صدمه‌اي نمي‌زند هزينه آن قابل توجيه خواهد بود. در مورد درمان‌هاي پروتزي بررسي، رفع اشكال و تعويض اين پروتزها هرچند سال يكبار باعث پرداخت هزينه‌هايي مي‌شود كه دائمي بودن ايمپلنت نياز به اين اقدامات را در حد بسيار بالايي كاهش داده است. شكست ايمپلنت در حد 2 تا 8 درصد گزارش شده است كه ايجاد واكنش‌هاي حساسيتي در ابتداي درمان، جراحي نامناسب و طرح‌ريزي غلط درمان از عمده‌ترين دلايل آن است. عوارض قرار دادن ايمپلنت شامل عوارض ناشي از تزريق‌هاي دندانپزشكي، درد، صدمه رسيدن به اعصاب دنداني، شكستگي و كوفتگي استخوان و بلعيدن اجزاي آن است كه درصد شيوع آن بسيار كم است.
دكتر محمد‌امين نريماني / متخصص ارتودنسي​
 
Similar threads
Thread starter عنوان تالار پاسخ ها تاریخ
Miss doctor معجزه اي به نام ايمپلنت 2 دندانپزشکی 0
Miss doctor معجزه اي به نام ايمپلنت 1 دندانپزشکی 0

Similar threads

بالا