GPRS چیست؟

هياهو

عضو جدید
GPRS (جی پی آر اس) مخفف General Packet Radio Service یا خدمات رادیویی بسته‌های اطلاعاتی است




که با به کارگیری این تکنولوژی در شبکه تلفن همراه ، امکان خدماتی نظیر مرور در اینترنت ، ایمیل، ارتباطات تصویری، پیام های چند رسانه‌ای و خدمات مبتنی بر مبدا را فراهم می کند این سرویس به شبکه‌ها این امکان را می دهد که خدمات اینترنتی پر ظرفیت را به صورت دائمی و بدون وققه، به مشترکان خود ارائه دهند.
برای استفاده از این تکنولوژی، شما باید PDA یا موبایلی داشته باشید که GPRS را پشتیبانی کند تا بتوانید به شرکتی که سرویس GPRS را ارائه می کند، دسترسی پیدا کنید GPRS به صورت کلی سه مزیت برای مشترک خود به ارمغان می آورد:
1. امکان می دهد تا همواره ارتباط خود را با اینترنت حفظ نمایید و لازم نیست برای برقراری هر ارتباط، هر بار به شرکت ارائه دهنده سرویس اینترنت متصل گردید
2. GPRS به صورت ذاتی دارای سرعت به مراتب بالاتری نسبت به خطوط ارتباطی داده معمولی در موبایل می باشد ،خطوط معمولی موبایل حداکثر دارای سرعت 9.6 کیلوبیت در ثانیه می‌باشند و در صورت استفاده از سرویس High-Speed Circuit Switched Data یا همان HSCSD حداکثر می‌توانند از سرعت 1.44 کیلو‌بیت در ثانیه بهره ببرند. در صورتی که GPRS می‌تواند تا سرعت 56 کیلو بیت در ثانیه شما را به اینترنت متصل نماید.
3. سومین و اصلی ترین مزیت GSRP این است که شما مبلغ ارتباط خود را بر اساس مقدار اطلاعات ورودی و خروجی به شرکت ارائه دهنده سرویس می‌پردازید و نه بر اساس مدت زمانی که به اینترنت متصل هستید. این به آن معنا است که ممکن است شما تمامی روز به اینترنت متصل باشید اما فقط در هنگام ارسال یک پیغام، مبلغی را پرداخت کنید.
سیستم GPRS چه تفاوتی با GSM دارد؟
در سیستم GPRS یک لایه Packet-Switched به شبکه GSM موجود موبایل اضافه می شود. در واقع GPRS یا نسل 2.5 تلفن های همراه، یک سرویس رادیویی بی‌سیم، جهت ارسال دیتا است که به نوعی یک مرحله میانی بین GSM نسل دوم و UMTS نسل سوم شبکه های مخابرات سیار است که امکان ارسال دیتا را با سرعت 171.2 کیلو بیت بر ثانیه، امکان پذیر می‌سازند بدین ترتیب سیستم GPRS، پهنای باند وسیع تر و امکانات رادیویی بیشتری را در اختیار مشترکین قرار می‌دهد تا ارسال دیتا با سرعت بیشتری انجام شود، که این مقدار 3 برابر حداکثر سرعتی است که کاربران می‌توانند از شبکه های تلفن ثابت، اطلاعات دریافت کنند و تقریبا بیش از 10 برابر سرعت ارسال دیتا در شبکه فعلی GSM است.
استاندارد اصلی GSM در سال 1991 به وجود آمد که به نسل دوم یا G2 شهرت یافت. بعدا استانداردسازی GPRS ابتدا در سال 1994 توسط ETST/SMG انجام شد و سپس در سال 1997 مجموعه مشخصات آن مورد تایید قرار گرفت و سرانجام در سال 1999 تکمیل گردید. خدمات GPRS از این تاریخ به بعد رو به گسترش بوده است.

منبع:
Yi-Bing Lin, Department of Computer science and information engineering National Chiao Tung university, Taiwan
 

هياهو

عضو جدید
کاربردهاي GPRS

کاربردهاي GPRS

از کاربردهاي GPRS مي‌توان به موارد زير اشاره کرد:



1. پست الکترونيکي

با توجه به ارتباط دائمي با اينترنت در سيستم GPRS و پرداخت هزينه به ازاي اطلاعات ارسالي و دريافتي، شما مي‌توانيد نامه هاي الکترونيکي خود را در هر زمان با حداقل هزينه و حداکثر سرعت دريافت و يا به آنها پاسخ دهيد.
2. پيغام هاي لحظه اي

ارتباط دائمي به اينترنت به شما امکان مي دهد تا همواره پيغام هاي فوري خود را که توسط نرم افزار هاي Chat فرستاده مي‌شوند، در هر لحظه دريافت و به آنها پاسخ دهيد. يعني شما مي‌توانيد با هرکدام از برنامه هاي IRC/ICQ/Yahoo Messenger/MSN Messenger/AOL Messenger و... در تمامي مدت روز بهره ببريد.
3. MMS

تنها بستري که شما مي‌توانيد از امکانات صدا، تصوير و ويدئو در سيستم MMS يا Multimedia) Messaging Service که نسخه پيشرفته SMS مي‌باشد) به طور کامل بهره مند شويد.
4. مرور سايت هاي وب

همچون ديگر خدمات، شما توسط GPRS مي توانيد تقريبا با سرعتي معادل خطوط تلفن معمولي، يعني 56 کيلوبيت در ثانيه، صفحات مورد علاقه خود را مرور کنيد.
5. WAP (کارهاي گروهي)

GPRS به شما امکان مي‌دهد تا همواره به تقويم کاري و يا اطلاعات اشتراکي همکاران خود دسترسي داشته باشيد.

کارائي و عملکرد GPRS

شبکه هايي که داراي هسته GPRS مي‌باشند به وسيله سيستم هاي IS-136TDMA-3G توسعه يافته اند و پيش‌بيني مي‌شود که براي سيستمهاي نسل سوم (3G) به صورت شبکه مرکزي درآيند. براي اين که شبکه هاي موجود با سرويس GPRS سازگاري داشته باشند کانال هاي راديويي به شکل جديدي تعريف شده و عمل تخصيص اين کانال ها از انعطاف پذيري بالايي برخوردار مي‌باشند به اين معني که از يک تا هشت تايم اسلات را مي‌توان به يک کاربر تخصيص داد و يا چندين کاربر فعال را به صورت اشتراکي به يک تايم اسلات اختصاص داد.
در کنار انعطاف پذيري اختصاص کانال ها عمل تخصيص Downlink و Uplink نيز به صورت جداگانه انجام مي شود. منابع راديويي به طور ديناميکي بين سرويس هاي مکالمه و ديتا مي‌تواند به اشتراک گذاشته شود و به عنوان تابعي از بار ترافيکي، علايق و ترجيحات اپراتور عمل نمايد.
در سرويس GPRS براي اين که بتوان به ازاي هر کاربر ميزان bit rate را به جاي 9 kb/s تا بيش از 150kb/s ارائه نمود روشهاي کدينگ گوناگوني ارائه شده و همچنين ذخيره سازي GPRS به صورت سريع (GPRS fast reservation) به شکلي طراحي شده که بتوان انتقال بسته ها را در فاصله زماني 0.5 تا 1 ثانيه شروع نمود.
عمليات امنيتي در مورد GPRS معادل امنيت سازي در شبکه GSM مي باشد به شکلي که عمليات تصديق اطلاعات مشترکين و الگوريتم‌هاي رمز نگاري يا Ciphering Algorithms براي انتقال بسته‌هاي داده به شکل بهينه مشابه با GSM انجام مي‌شود.
با توجه به سرعت و کارايي بالاي GPRS در تحويل اطلاعات در مقصد بايد اذعان نمود که اين سرويس نسبتأ ارزانتر از Circuit Switched data يا همان SMS يا CSD تمام مي‌شود.
کارايي GPRS



GRPSدر تئوري بايد بتواند سرعت انتقال اطلاعات را بالاي 115 کيلوبيت در ثانيه برساند، در حالي که در عمل اين سرعت به 40 کيلوبيت در ثانيه مي‌رسد حال آنکه سرعت ارتباط در دستگاه‌هاي متفاوت GPRSبه مراتب با يکديگر فرق مي‌کنند براي محاسبه سرعت ارتباطات در دستگاههاي GPRS بهتر است طرح کدها و ساختمان کلاس هاي مربوط به آن را بررسي کنيم:
GPRS در کل داراي چهار نوع کد CS3، CS2، CS1 و CS4 مي باشد ولي هر کدام از اين کدها قابليت انتقال اطلاعات با حداکثر سرعت 21.4 کيلوبيت در ثانيه را دارند و در هر يک از آنها نيز بخشي براي تصحيح خطا در انتقال اطلاعات در نظر گرفته شده است.
CS1 داراي بيشترين سهم براي تصحيح اطلاعات مي‌باشد و فقط در حدود 9 کيلوبيت در ثانيه از 21.4 کيلوبيت در ثانيه جهت انتقال اطلاعات باقي مي‌ماند CS2 و CS3 داراي سرعت بيشتري مي‌باشند و سرعت انتقال اطلاعات در آنها به حدود 13.4 و 15.6 کيلوبيت در ثانيه مي‌رسد و در CS4 سرعت انتقال به حداکثر مقدار خود مي‌رسد و هيچ نوع تصحيح اطلاعاتي در آن انجام نمي‌گردد.
دستگاههاي موجود GPRS ، تنها CS2 و CS1 را با سرعتي پايين تر ارائه مي‌دهند و در مواقع لازم اين دو به جاي يکديگر مورد استفاده قرار مي‌گيرند.
شبکه هاي GSM و GPRS هر دو امکان دادن 8 انشعاب داده اي در هر لحظه از زمان را دارا مي‌باشند که به هر يک از آنها يک timeslot مي‌گوييم. لذا سرعت انتقال اطلاعات را مي توان با کنار هم قرار دادن timeslot ها بيشتر و بيشتر کرد. در عمل سرعت انتقال به علت محدوديت ايجاد شده توسط شرکت ارائه دهنده خدمات و همين طور محدوديت موجود در دستگاهها کاهش مي‌يابد.

منبع:
Yi-Bing Lin, Department of Computer science and information engineering National Chiao Tung university, Taiwan
 

هياهو

عضو جدید
آینده GPRS

آینده GPRS

خطوط داده ای در موبایل ها بیانگر این واقعیت هستند که سرعت داده ها در دستگاه GPRSروز به روز افزایش خواهد یافت


چنانکه بتوانید بخش های ویدئویی خبرهای ورزشی را هم در موبایل خود داشته باشید یعنی یک تلفن تصویری کامل را همواره با خود همراه دارید.
استاندارد اصلی GSM در سال 1991 به وجود آمد که به نسل دوم یا G2 شهرت یافت. در چند سال گذشته HSCSD و GPRS ویژگی های داده در GSM را بهبود داده اند. در حالی که تکنولوژی EDGE یا Enhanced Data rates for GSM Evolution آن را بهتر می‌کند و در آینده سرعت آن را به حدود 60 کیلوبیت در ثانیه خواهد رساند. در این نوع سیستم ها چهار timeslot در کنار یکدیگر می‌تواند خطوط با سرعت بالا را در موبایل به شما عرضه کند.
شاخه های اصلی GSM استاندارد یعنی GPRS، HSCSD،EDGE همگی از نوع سرویس های G2.5 محسوب می‌شوند. در حال حاضر همه منتظر G3 هستند اما شاید لزومی نداشته باشد که به این زودیها نسل سوم شبکه ها یعنی (G3) در همه جا گسترش یابد و شاید تنها در شهرهایی به کار گرفته شود که به علت حجم بالای اطلاعات، به کار گیری در آنها ضروری به نظر می‌آید

منبع:
Yi-Bing Lin, Department of Computer science and information engineering National Chiao Tung university, Taiwan
 

هياهو

عضو جدید
نحوه استفاده از سرویس GPRS همراه اول

نحوه استفاده از سرویس GPRS همراه اول


در صورتی كه گوشی مشترك قابلیت اتصال به شبكه GPRS را داشته باشد، می‌تواند با استفاده از درخواست از portal "همراه اول" با آدرس http://www.mci.ir برای ارسال تنظیمات به گوشی خود اقدام كند كه تنظیمات به صورت خودکار توسط سیستم با استفاده از یك ‌پیامك برای گوشی مشترك ارسال خواهد شد. پس از دریافت ‌پیامك و وارد كردن PIN 1234 تنظیمات را در گوشی باید ذخیره شود.
در صورتیكه گوشی تلفن همراه مشترك قابلیت انجام تنظیمات خودكار (OTA) را نداشته باشد، می‌توانید به صورت دستی با استفاده از تنظیمات زیر گوشی خود را برای اتصال به شبكه GPRS تنظیم كند.
تنظیمات:


connection name گزینه اجرایی برای این آیتم : mci/gprs
bearer گزینه اجرایی برای این آیتم : gsm-gprs
apn گزینه اجرایی برای این آیتم : mcinet
home page گزینه اجرایی برای این آیتم: htt://mci.ir
wap proxy گزینه اجرایی برای این آیتم: 192.168.194.73
port گزینه اجرایی برای این آیتم: 9201
http proxy گزینه اجرایی برای این آیتم: 192.168.194.73
port گزینه اجرایی برای این آیتم: 8080

راهنمای تنظیم گوشی‌های با سیستم‌عامل ویندوز


در صورتی كه سیستم عامل گوشی مشترك ویندوز است، می‌تواند با استفاده از روش زیر گوشی را برای استفاده از سرویس‌های GPRS و MMS تنظیم كند.
تنظیم اتصال به GPRS
به منوی "start" بروید
گزینه "setting" را انتخاب كنید
در گزینه "connection"، "GPRS Setting" را انتخاب كنید
در گزینه "Manage existing connections"، نام این اتصال را MCI-GPRS قرار دهید
گزینه next را بزنید
برای Access point name مقدار mcinet را قرار دهید
به connection برگردید
گزینه "edit proxy server " را انتخاب كنید
در گزینه advanced مقادیر زیر تعریف نمایید
HTTP Proxy: 192.168.194.73
oport: 8080
WAP Proxy: 192.168.194.73
port: 9201

سوالات متداول در مورد سرویس gprs همراه اول


1. گوشی P1i SonyEricsson تنظیمات GPRS را از شبكه دریافت كرده اما هنوز برقراری اتصال ممكن نمی‌باشد. راه حل چیست؟

وارد منو اصلی شوید .
"Control panel" را انتخاب كنید .
انتخاب كنید "Connections" و "Internet accounts".
انتخاب كنید "Groups" و " Internet".
"Add new account" را انتخاب كنید.
به كاربر جدید بروید و checkbox را تیك بزنید . "Done" را فشار دهید.
تنظیم جدید را انتخاب كنید . فشار دهید "Priority" و انتخاب فرمائید"mcci Internet" .
فشار دهید "Done" و "save" .
تنظیمات تلفن شما انجام شده است .

2. چگونه می‌توان گوشی‌های ITMCmgq9190 را برای GPRS به طور دستی تنظیم كرد؟

وارد منوی اصلی شوید .
"services" را انتخاب كنید .
انتخاب كنید "Data Account" ، سپس به "GPRS" بروید .
گزینه "Edit" را زده و "mcinet" = "APN" و Data name=Name را وارد كنید .
سه مرتبه "back" زده و در منوی "services" زیر منوی "wap" را انتخاب كنید .
وارد "setting" شده به "Edit Profile" بروید .
پروفایل نشان داده شده را انتخاب كرده و آن را به عنوان "ActiveProfile" انتخاب كنید .

3. گوشی Motorola v3i تنظیمات GPRS را از شبكه دریافت كرده اما هنوز برقراری اتصال ممكن نمی‌باشد راه حل چیست؟

وارد منو اصلی شوید .
"webaccess" را انتخاب كنید .
به "web sessions" رفته سپس mcci internet را انتخاب كنید .
در منوی "web" به " sessions menu" رفته و گزینه "set default" را انتخاب كنید .
"exit" را انتخاب كنید . گوشی شما تنظیم شده است .

4. گوشی Motorola A1200 تنظیمات GPRS را از شبكه دریافت كرده اما هنوز برقراری اتصال ممكن نمی‌باشد راه حل چیست؟

وارد منوی اصلی شوید .
گزینه "setup" را انتخاب كنید .
به "Data Network" بروید .
از Connection پروفایل "Mcci Internet" را انتخاب كنید و گزینه Connect را فشار دهید .
back كنید. تلفن شما تنظیم شده است .

5. چگونه می توان تنظیمات GPRS را به طور دستی بر روی گوشی‌های دارای ویندوز انجام داد؟

ابتدا منوی Start را باز كنید.
گزینه Settings را انتخاب كنید.
برگه Connections را از پایین صفحه انتخاب كنید.
گزینه Connections را انتخاب كنید.
برگه Advanced را از پایین صفحه انتخاب كنید.
دكمه [select] Networks را انتخاب كنید.
دكمه New… را از بالای صفحه انتخاب كنید. (دقت كنید كه دكمه New… پایین را انتخاب نكنید.)
در كادر بالا عبارت MCI را تایپ كنید و سپس دكمه OK را از بالای صفحه كلیك كنید.
دكمه Edit… را از بالای صفحه انتخاب كنید. (دقت كنید كه دكمه Edit… پایین را انتخاب نكنید.)
دكمه New… را از پایین صفحه انتخاب كنید.
عبارت MCI-GPRS را در كادر بالا تایپ كنید و گزینه Cellular Line) GPRS) را از كادر پایین انتخاب كنید و سپس گزینه Next را از پایین صفحه كلیك كنید.
عبارت mcinet را در كادر Access point name تایپ كنید و سپس گزینه Next را از پایین صفحه كلیك كنید.
كادر های بالای صفحه را خالی رها كرده و گزینه Finish را از پایین صفحه كلیك كنید.
كیبرد را غیر فعال كرده و برگه Proxy Settings را انتخاب كنید.
دو عبارت بالای صفحه را تیك بزنید و سپس دكمه Advanced… را انتخاب كنید.
روی عبارت HTTP كلیك كرده و در كادر Server عبارت 192.168.194.73 را تایپ كرده و در كادر Port عبارت 8080 را تایپ كنید و سپس دكمه OK را از بالای صفحه كلیك كنید.
روی عبارت WAP كلیك كرده و در كادر Server عبارت 192.168.194.73 را تایپ كرده و در كادر Port عبارت 8080 را تایپ كنید و سپس دكمه OK را از بالای صفحه كلیك كنید.
تمام پنجره ها را ببندید و سپس از طریق برنامه Internet Explorer از سایت دلخواه خود بازدید كنید.


منبع: خبرگزاری فارس
 
بالا