خواص اعجاب انگیز این سبزی ها؟! یکی از سالمترین و مهمترین بخش تغذیه سبزیها هستند و میتوانند خوراک شما را از یک غذای عادی به یک غذای فوقالعاده تبدیل کنند؛ مضاف بر اینکه خاصیت فراوانی دارند و از زمانی که بشر به یاد دارد، به عنوان دارو نیز مصرف شدهاند.
هر سبک آشپزی سبزیهای مخصوص خود را دارد که به نوعی امضای آن سبک است، بهعنوان مثال در آشپزی مکزیکی و هندی گشنیز یکی از عناصر مهم است. در آشپزی ایتالیایی رزماری، آویشن، جعفری و اورگانو پرمصرفترین بوده و خوشبختانه در آشپزی ایرانی هم انواع سبزیها مورد استفاده قرار میگیرند و به عنوان مخلفات در کنار غذا نیز خودنمایی میکنند.
مقدار سبزی در غذا بسته به طعم، عطر و نوع آن دارد؛ سبزیهایی مانند برگبو، آویشن، اورگانو و رزماری که عطر و طعم قوی دارند به مقدار کمتری مصرف میشوند.سبزیها را همیشه در آخرین لحظه و هنگام اضافه کردن به غذا ساطوری کنید تا طعم و عطر آن از بین نرود. گروهی از سبزیها مانند ریحان، گشنیز، شوید، اورگانو و ترخون برای افرادی که از مصرف نمک منع شدهاند طعمدهنده مناسبی در غذاست. ممکن است بعضی از سبزیها به صورت تازه در بازار موجود نباشد اما تمامی آنها را میتوانید به راحتی در گلدان و پشت پنجره آشپزخانه پرورش دهید.
اگر از سبزی خشک استفاده میکنید، مقدار آن را به یکسوم سبزی تازه تقلیل دهید زیرا سبزی خشک عطر قویتری دارد.
*مرزنجوش: گیاهی بسیار معطر از خانواده اورگانو که تا 70 سانتیمتر رشد میکند. برگهای بیضی شکل آن در آشپزی و پزشکی سنتی کاربرد دارد. معمولا گیاه تازه آن در دسترس نیست و باید خشک آن را از عطاریها تهیه کنید.
موارد مصرف: این سبزی در ایران به عنوان طعمدهنده غذا مصرف چندانی ندارد اما در آشپزی ایتالیایی و همراه گوجهفرنگی، انواع کلم و لوبیا سبز، سوپ، خوراک تخممرغی و گوشتی کاربرد دارد. اضافه کردن مرزنجوش به انواع سس سالاد خالی از لطف نیست.
*آویشن: گیاهی بسیار معطر به ارتفاع حدود 45 سانتیمتر که انواع بسیار متنوعی دارد، آویشن شیرازی در ایران طرفداران بسیاری دارد و به جز مناطق اندکی در کشورمان گیاه تازه آن در دسترس نیست.
موارد مصرف: جدا از خواص دارویی آویشن، مدتی است این سبزی خوشبو در بسیاری از رستورانهای غالبا ایتالیایی در کنار نمک و فلفل روی میزها قرار میگیرد و در پخت انواع غذاها و سسها استفاده میشود، در تهیه ماهی و سبزیهای کبابی توصیه نمیشود. آویشن را همراه ادویه یا سبزیهای معطر دیگر استفاده نکنید و در آخر پخت به خوراک خود اضافه کنید تا عطر آن از بین نرود.
هر سبک آشپزی سبزیهای مخصوص خود را دارد که به نوعی امضای آن سبک است، بهعنوان مثال در آشپزی مکزیکی و هندی گشنیز یکی از عناصر مهم است. در آشپزی ایتالیایی رزماری، آویشن، جعفری و اورگانو پرمصرفترین بوده و خوشبختانه در آشپزی ایرانی هم انواع سبزیها مورد استفاده قرار میگیرند و به عنوان مخلفات در کنار غذا نیز خودنمایی میکنند.
مقدار سبزی در غذا بسته به طعم، عطر و نوع آن دارد؛ سبزیهایی مانند برگبو، آویشن، اورگانو و رزماری که عطر و طعم قوی دارند به مقدار کمتری مصرف میشوند.سبزیها را همیشه در آخرین لحظه و هنگام اضافه کردن به غذا ساطوری کنید تا طعم و عطر آن از بین نرود. گروهی از سبزیها مانند ریحان، گشنیز، شوید، اورگانو و ترخون برای افرادی که از مصرف نمک منع شدهاند طعمدهنده مناسبی در غذاست. ممکن است بعضی از سبزیها به صورت تازه در بازار موجود نباشد اما تمامی آنها را میتوانید به راحتی در گلدان و پشت پنجره آشپزخانه پرورش دهید.
اگر از سبزی خشک استفاده میکنید، مقدار آن را به یکسوم سبزی تازه تقلیل دهید زیرا سبزی خشک عطر قویتری دارد.
*مرزنجوش: گیاهی بسیار معطر از خانواده اورگانو که تا 70 سانتیمتر رشد میکند. برگهای بیضی شکل آن در آشپزی و پزشکی سنتی کاربرد دارد. معمولا گیاه تازه آن در دسترس نیست و باید خشک آن را از عطاریها تهیه کنید.
موارد مصرف: این سبزی در ایران به عنوان طعمدهنده غذا مصرف چندانی ندارد اما در آشپزی ایتالیایی و همراه گوجهفرنگی، انواع کلم و لوبیا سبز، سوپ، خوراک تخممرغی و گوشتی کاربرد دارد. اضافه کردن مرزنجوش به انواع سس سالاد خالی از لطف نیست.
*آویشن: گیاهی بسیار معطر به ارتفاع حدود 45 سانتیمتر که انواع بسیار متنوعی دارد، آویشن شیرازی در ایران طرفداران بسیاری دارد و به جز مناطق اندکی در کشورمان گیاه تازه آن در دسترس نیست.
موارد مصرف: جدا از خواص دارویی آویشن، مدتی است این سبزی خوشبو در بسیاری از رستورانهای غالبا ایتالیایی در کنار نمک و فلفل روی میزها قرار میگیرد و در پخت انواع غذاها و سسها استفاده میشود، در تهیه ماهی و سبزیهای کبابی توصیه نمیشود. آویشن را همراه ادویه یا سبزیهای معطر دیگر استفاده نکنید و در آخر پخت به خوراک خود اضافه کنید تا عطر آن از بین نرود.