تأثير منفي «چاي سبز» در تشخيص دوپينگ ورزشكاران

mastane20

عضو جدید
کاربر ممتاز



محققان انگليسي معتقدند، چاي سبز حاوي تركيباتي است كه باعث توقف فعاليت آنزيم شناسايي تستوسترون در آزمايش‌هاي دوپينگ مي شود.
به گزارش سرويس پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، نتايج آزمايش صورت گرفته توسط محققان دانشگاه كينگستون نشان مي دهد، چاي سبز مي تواند مانع از تشخيص ميزان دقيق سطح تستوسترون در نمونه خون افراد شود.
اين تحقيق بصورت جامع صورت نگرفته است و محققان در خصوص اثرگذاري مشابه چاي سبز بر روي همه افراد ترديد دارند، با اين وجود نتايج اين آزمايش با واكنش مقامات ضد دوپينگ المپيك لندن مواجه شده است و مسوولان خواستار در نظر گرفتن اين نكته در انجام آزمايشات شده اند.
«دكلان ناگتون» از محققان دانشگاه كينگستون كه نتايج تحقيقات آنها در مجله Steroids به چاپ رسيده است، تأكيد مي كند: چاي سبز مانند چاي سفيد حاوي پلي فنول «كاتچين» است كه به نظر مي رسد باعث توقف فعاليت آنزيم تشخيص سطح تستوسترون مي شود؛ با اين وجود هيچ دليلي وجود ندارد كه فكر كنيم چاي سبز تنها ماده غذايي در دنياست كه داراي اين خاصيت است.
محققان در جريان اين تحقيق «كاتچين» چاي سبز و سفيد را به تستوسترون افزودند و سطح تستوسترون در بدن را مورد بررسي قرار دادند. نتايج آزمايش نشان مي دهد، چاي سبز باعث كاهش 30 درصدي غلظت سطح تستوسترون در خون مي شود.
«اوليور رابين» مدير علمي آژانس جهاني ضد دوپينگ (WADA) تأكيد مي كند: بسيار جاي شگفتي دارد كه ماده متداولي مانند چاي مي تواند بر سطح استروئيد اثر بگذارد، اما براي اثبات اين مساله بايد آزمايش‌هاي دقيقي انجام شود.
محققان تأكيد مي كنند، براي مشخص شدن اثرات چاي سبز در آزمايش‌هاي دوپينگ به تحقيقات دقيق تري نياز بوده و ممكن است كه ساير نوشيدني ها و غذاها نيز داراي اثري مشابه چاي سبز در مخفي كردن سطح تستوسترون باشند.
ميزان سطح تستوسترون در بدن ورزشكاران دوپينگي 200 تا 300 درصد بيشتر از حالت عادي است.



 
Similar threads
Thread starter عنوان تالار پاسخ ها تاریخ
mastane20 چاي سبز؛ اكسير جواني علوم گیاهی 1

Similar threads

بالا