بی توجهی مسئولین در رابطه با محیط زیست

ForoOzAn

عضو جدید
در اقدامی غیر انسانی؛
شکارچیان زبان خرس قهوه ای و توله اش را بریدند








مرگ فجیع دو قلاده خرس قهوه ای در لرستان در حالیکه روند انقراض خرسها در زاگرس به نقطه هشدار رسیده در روزهای اخیر دوستداران محیط زیست را در شوک فرو برده است.

شکار گونه های منحصر به فرد حیات وحش در زیستگاههای بی نظیر زاگرس متاسفانه با روند افزایشی رو به رو است که مقابله با این روند نیازمند همکاری همه دستگاهها با محیط زیست می باشد.

انتشار فیلم و تصاویری از قتل و کشتار دو قلاده خرس قهوه ای به طرز تاسف باری در منطقه حفاظت شده سفید کوه خرم آباد موجب جریحه دار شدن احساسات دوستدارن محیط زیست شده است.

شکارچیان زبان حیوانات بی پناه را بریدند!

در فیلم هایی که شکارچیان از عمل خشونت بار خود تهیه کرده اند پس از قتل این دو قلاده خرس آنها اقدام به بریدن زبان خرس ماده و توله آن می کنند که انتشار این فیلم ها در قالب بلوتوث در سطح جامعه موجب نگرانی دوستداران حیات وحش شده است.

مدیر کل محیط زیست استان لرستان در این رابطه اظهار داشت: ۲۰ روز پیش گزارشی در مورد قتل یک خرس ماده و توله آن توسط پنج نفر از خیانت کاران به طبیعت به این اداره کل ارسال شد که به محض دریافت گزارش مسئول گارد اجرایی محیط زیست استان برای بررسی موضوع پیگیریهای لازم را در دستور کار قرار داد.

محمد حسین بازگیر با اشاره به کشف تصاویر و فیلم هایی از چگونگی قتل این دو قلاده خرس توسط گارد محیط زیست، یادآور شد: پس از کسب اطلاعات لازم ماموران محیط زیست با تلاش شبانه روزی در منطقه سفیدکوه خرم آباد طی هفته جاری پس از چند ساعت درگیری مسلحانه موفق به دستگیری شکارچیان شدند.

متخلفان بازداشت هستند

وی با بیان اینکه در حال حاضر متخلفان در بازداشت به سر می برند، خاطر نشان کرد: از متخلفین دستگیر شده دو قبضه سلاح به همراه مقادیر زیادی مهمات کشف و ضبط شد.

مدیر کل محیط زیست استان لرستان ادامه داد: متاسفانه در جریان درگیری رخ داده دو نفر از متخلفین که دارای اسلحه "ژ۳" بودند موفق به فرار شدند.

بازگیر با بیان اینکه هم اکنون سه نفر از متخلفین بازداشت شده اند، یادآور شد: محیط زیست استان در نامه ای خواستار رسیدگی کامل به این پرونده از سوی دادستان خرم آباد شده است.

جریمه های کشتار حیوانات بسیار نادر است

وی با بیان اینکه متاسفانه جریمه های مربوط به کشتار حیوانات نادر بسیار پایین است، افزود: متاسفانه این جریمه ها بازدارنده نمی باشد.
مدیر کل محیط زیست استان لرستان از مسئولین قضایی خواست ترتیبی اتخاذ کنند که با در نظر گرفتن حبسهای طولانی مدت و جریمه های سنگین زمینه های کشتار حیوانات و گونه های نادر در جامعه از میان برود.

اسلحه یکی از شکارچیان قبلا چندین بار ضبط شده بود

بازگیر با یادآوری اینکه یکی از افراد دستگیر شده در جریان قتل این دو قلاده خرس سابقه دار است، افزود: اسلحه این فرد تاکنون چندین بار تحویل مراجع قضایی شده ولی متاسفانه پس از خاتمه کار دوباره اسلحه وی عودت داده شده است.

وی تصریح کرد: باید راهکاری برای لغو مجوز حمل اسلحه هایی که با آن تخلف صورت می گیرد توسط مراجع مسئول صورت گیرد وگرنه روند تخلفات استمرار خواهد یافت.

مدیر کل محیط زیست استان لرستان با یادآوری اینکه جریمه کشتن یک خرس در قانون تنها ۷۰۰ هزار تومان است، گفت: با این جرایم به طور قطع روند کشتار حیات وحش استمرار خواهد یافت.

بازگیر با تاکید بر ضرورت اصلاح قوانین در این حوزه و برخورد قاطع با متخلفان، خواستار رسیدگی مراجع قضایی به این موضوع شد.

خرس قهوه ای جزو گونه های در معرض خطر لرستان است

وی همچنین با اشاره به اینکه در حال حاضر خرس قهوه ای جزو گونه های در معرض تهدید در استان می باشد، افزود: متاسفانه در حال حاضر آمار دقیقی در زمینه تعداد خرس های قهوه ای موجود در استان در دست نیست.

مدیر کل محیط زیست استان لرستان با بیان اینکه همه خرس های موجود در زیستگاههای حیات وحش لرستان از نوع خرس قهوه ای است، یادآور شد: سفید کوه، اشترانکوه و قالیکوه از عمده ترین زیستگاههای این گونه به شمار می رود.

به هر حال به نظر می رسد باید روند برخورد با متخلفان و شکارچیان حیات وحش به گونه ای باشد که آنها به خود جرات تعرض به این گونه های نادر به عنوان میراث طبیعی کشور را ندهند نه اینکه به راحتی از تخلف و عمل تاسف بار خود اقدام به تهیه و توزیع فیلم بکنند.
 

ForoOzAn

عضو جدید
جنگلهای منگشت همچنان در آتش می سوزد






پس از سه روز از شروع اتش سوزی در جنگل ها و مراتع منگشت، پیشروی آتش ادامه دارد.

به گزارش آژانس خبری بختیاری ( ایبنا نیوز)، برآورد فعالان محیط زیست و منابع غیردولتی شهرستان ایذه از خسارت های آتش سوزی سه روز اخیر جنگلهای منگشت، نشان می دهد که منطقه ای به وسعت بیش از یک هزار هکتار طعمه آتش شده است.

مسئولان سازمان منابع طبیعی شهرستان ایذه تاکنون اظهارنظری در این باره نکرده اند و تلاش های خبرنگار ایبنانیوز برای تماس با آنها بی نتیجه مانده است.

عده ای از فعالان محیط زیست شهرستان ایذه، ضمن ابراز نارضایتی از سرعت اندک عملیات اطفای حریق، خواستار ارتباط مستقیم و همکاری با مسئولان سازمان منابع طبیعی شهرستان ایذه تماس شدند.

این گزارش می افزاید: آتش سوزی جنگلهای منگشت در شبها از فاصله ۳۰ کیلومتری نیز قابل مشاهده بوده و با توجه به وجود دره های عمیق، بدون استفاده از بالگرد امکان اطلاع دقیق از ابعاد حادثه وجود ندارد.

کوه منگشت با بیش از ۳۶۱۳ متر ارتفاع، بلند ترین نقطه استان خوزستان است که تنوع پوشش گیاهی این رشته کوه مرتفع در گستره زاگرس کم نظیر است.
 

ForoOzAn

عضو جدید
تنفس ۵۰ ساله درهوای سیمانی شهرستان دورود

تنفس ۵۰ ساله درهوای سیمانی شهرستان دورود

در حالیکه بیش از نیم قرن از فعالیت کارخانه سیمان در قلب شهر دورود می گذرد حتی نصب الکترو*****ها نیز جوابگوی آلودگی این کارخانه نشد تا بازهم مردم دورود که تجربه تنفس ۵۰ ساله در هوای سیمانی را دارند، درگیر مشکلات ناشی از آلودگی هوا در این شهر باشند.




شرکت سیمان دورود که متشکل از سه واحد مجزا بوده از بزرگترین تولید کنندگان سیمان در کشور است که در میان مصرف کنندگان سیمان از شهرت بسیاری برخوردار است.
کارخانه سیمان دورود با وجود اینکه یکی از مهمترین صنایعی است که در استان لرستان با سابقه ۵۰ ساله در حال فعالیت است ولی متاسفانه این صنعت شهر دورود را که همواره به عنوان پایتخت طبیعت ایران معروف بوده به شهری با دودهای سیمانی تبدیل کرده است.

روند آلودگی این کارخانه که در وسط شهر دورود قرار دارد بارها از سوی محیط زیست مورد انتقاد و پیگیری قرار گرفت که در نهایت در دی ماه سال ۸۷ الکترو***** واحد شماره ۱ این کارخانه در همایشی با عنوان "همایش آسمان آبی" نصب شد تا این امیدواری در مردم شکل بگیرد که دیگر آسمان دورود تیره نخواهد بود.

این در حالیست که با توجه به اینکه استفاده از این الکترو***** بار زیادی را بر شبکه انرژی کارخانه وارد می کند در برخی ساعات شب این دستگاه از مدار خارج می شود تا دوباره دودهای سیمانی در تاریکی شب بر روی شهر دورود سایه بیفکنند.

این روند که بارها از سوی مردم مورد انتقاد قرار گرفته است در یکی از جلسات شورای سلامت استان نیز از سوی استاندار سابق لرستان مورد انتقاد قرار گرفت تا کارخانه سیمان دورود متعهد شود که در تمام ساعات فعالیت خود از الکترو***** نصب شده استفاده کند.

به هر حال به نظر می رسد حتی نصب الکترو***** نیز نتوانسته است که مردم شهرستان دورود را از دودهای سیمانی بزرگترین کارخانه سیمان کشور نجات دهد تا این بار متولیان محیط زیست به فکر چاره دیگری برای رهایی شهر دورود از این آلودگی باشند.

محمد حسین بازگیر مدیر کل حفاظت محیط زیست استان لرستان در این رابطه اظهار داشت: ۵۰ سال است که کارخانه سیمان شهرستان دورود دارد گرد و غبار به خورد مردم این شهرستان می دهد.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در طول ۵۰ سال گذشته برای جلوگیری از آلودگی این کارخانه، عنوان کرد: بیش از ده ها سال پیش اسکندر فیروزی پدر محیط زیست ایران در زمینه آلودگی این کارخانه هشدار داد و مهلت داد تا اقدامات لازم در این زمینه صورت گیرد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان لرستان افزود: این در حالیست که پیگیری های متعدد توسط مدیران در برهه های زمانی مختلف در طول ۵۰ سال گذشته جوابگو نبوده و موضوع آلودگی این کارخانه تا به امروز مرتفع نشده است.

بازگیر با بیان اینکه مسائل اقتصادی، اجتماعی و مشکل اشتغال مردم مانع از تعطیلی این کارخانه شده است، خاطر نشان کرد: آنچه قابل تامل است این است که با گذشت ۵۰ سال هنوز آلودگی این کارخانه رفع نشده است.

وی با بیان اینکه در سالهای اخیر هزینه ها و کارهای زیادی از سوی مسئولان کارخانه برای رفع آلودگی صورت گرفته است، بیان داشت: تاکنون الکترو*****های زیادی با صرف هزینه های هنگفت در این کارخانه نصب شده است ولی هنوز آلودگی کارخانه سیمان دورود مرتفع نشده است.

کارخانه سیمان دورود نیم قرن مردم شهرستان دورود را آزار داد و همچنان هم با آلودگی خود ریه های پایتخت طبیعت ایران را مسدود کرده است و حال پروژه دیگری در کنار مرکز لرستان با جمعیت نیم میلیونی در حال شکل گرفتن است تا بازهم شاید ۵۰ سال دیگر از عمق فاجعه ای که بر مردم می رود سطرها خبر بنگاریم.
 

SaSaMc2

عضو جدید

آتش سوزي در جنگلهاي مريوان در فصل زمستان
ايرن: برغم بارش مناسب برف در فصل زمستان اما همچنان وقوع پديده آتش سوزي در جنگلهاي مريوان ادامه دارد.

به گزارش خبرنگار مهر در سنندج، در حاليکه در زمستان امسال در مقايسه با چند سال اخير بارش برف در مناطق مختلف استان کردستان مناسبتر بوده است ولي روز گذشته باز هم طي دو فقره آتش سوزي بيش از سه هکتار از جنگل هاي مريوان طعمه حريق شد.
در ساعات اوليه صبح و طي يک فقره آتش سوزي در اطراف روستاي بارام آباد در 27 کيلومتري شهر مريوان بخش از جنگل هاي اين منطقه طعمه حريق شد که با حضور اعضاي انجمن سبزچياي مريوان و مشارکت دوستداران منابع طبيعي اين آتش سوزي مهار و کنترل شد.
بعد از تلاش هاي صورت گرفته در اين محل و عليرغم نامناسب بودن وضعيت جاده دسترسي و مشارکت افراد محلي، آتش سوزي مهار شد که متاسفانه طي آن بالغ بر دو هکتار از جنگل هاي بکر دامنه کوه هاي سورين در اين منطقه طعمه حريق شد.
بعد از گذشت چند ساعت از مهار اين آتش سوزي بار ديگر در اطراف روستاي نژمار در 17 کيلومتري شهر مريوان بخشي از جنگل ها و مراتع اين حوزه نيز دچار آتش سوزي شد که اين آتش سوزي هم با حضور اعضاي انجمن زيست محيطي چياي مريوان کنترل که البته يک هکتار از جنگل هاي اين منطقه نيز در آتش سوخت.
در حالي که کارشناسان دليل اصلي وقوع آتش سوزي در جنگلها و مراتع استان کردستان را عدم بارش باران، خشکسالي و اقدامات عمدي تعدادي افراد انگشت شمار اعلام مي کردند ولي متاسفانه در فصل زمستان نيز همچنان اين پديده جنگل هاي بکر استان را تهديد مي کند.
استاندار کردستان در ديدار ماه گذشته خود با جمعي از اعضاي تشکل هاي غيردولتي حوزه محيط زيست اعلام کرد که در سال آينده برنامه ريزي جامعي براي مقابله با آتش سوزي در جنگلهاي مريوان و سروآباد انجام خواهد شد.
 
بالا