*** آرشیو اخبار تاریخ گذشته ***

*** آرشیو اخبار تاریخ گذشته ***


  • مجموع رای دهندگان
    71

اخبار

ربات
فوران سه‌گانه دیروز خورشید که زمین را تهدید کرد

فوران سه‌گانه دیروز خورشید که زمین را تهدید کرد

روز گذشته، رشته‌ای از فوران‌های فیلامان‌های مغناطیسی در لبه خورشید، فورانی در تاج خورشیدی ایجاد کرد که فقط یکی از آنها رو به زمین قرار دارد و از بامداد فردا با زمین برخورد می‌کند.

بيشتر...
 

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
ایستگاه فضایی را با دریافت پیامک ببینید

ایستگاه فضایی را با دریافت پیامک ببینید

[h=2] ایستگاه فضایی را با دریافت پیامک ببینید
[/h]

دانش > فضا- همشهری آنلاین: ناسا به مناسبت دوازدهمین سالگرد حضور دانشمندان در ایستگاه بین المللی فضایی، خدمات جدید پیامکی ارائه کرده است که امکان مشاهده ایستگاه بین المللی فضایی را در حال عبور از بالای خانه‌ها، بدون تلسکوپ فراهم می‌آورد
به گزارش خبرگزاری مهر، زمانی که ایستگاه بین المللی فضایی از بالای خانه‌تان می گذرد، ناسا پیامکی با عنوان "ایستگاه را ببینید" به تلفن همراهتان ارسال می‌کند.
ایستگاه بین المللی فضایی سومین جرم نورانی در آسمان پس از خورشید و ماه است با این حال اغلب مردم هنوز نمی‌دانند این آزمایشگاه در حال عبور از چه محلی در آسمان است.
ناسا به افرادی که برای این خدمات نام نویسی کرده باشند، چند ساعت پیش از آنکه بتوانند ایستگاه فضایی را در آسمان ببینند، پیامک و یا ایمیل می‌زند.
بر اساس اعلام این سازمان، مردم وقتی بدانند باید کجای آسمان را نگاه کنند می‌توانند بدون استفاده از تلسکوپ این آزمایشگاه فضایی گردان را ببینند.
ویلیام گرستنمایر - مدیر اکتشافات و عملیات انسانی ناسا می‌گوید: در حال انجام اقدامات علمی در ایستگاه فضایی هستیم که می‌تواند به بهبود زندگی بر روی زمین کمک کرده و راه را برای اکتشافات آینده در اعماق فضا هموار سازد.

وقتی که آسمان صاف است ایستگاه بین المللی مانند نقطه نورانی که با سرعت حرکت می‌کند، دیده می‌شود.
برای دریافت این خدمات به پایگاه اینترنتی http://spotthestation.Nasa.Govمراجعه کنید.
 

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
جهان از تصورات پیشین ما شلوغ تر است

جهان از تصورات پیشین ما شلوغ تر است

[h=2]
[/h]
اخترشناسان، با کمک تلسکوپ فصایی فروسرخ هرشل، وابسته به سازمان فضایی اروپا متوجه شده‌اند آنچه تا پیش‌تر همچون یک مه کیهانی فروسرخ، آسمان را دربرگرفته، در واقع انبوهی از کهکشان‌های دوردستی‌ست که تاکنون کسی تشخیص‌شان نداده بود.


این کهکشان‌ها، جزو دورترین و کم‌نورترین اجرامی هستند که هرشل آن‌ها رصد کرده و کشف‌شان پنجره‌ای تازه را رو به نحوه زایش ستاره‌ها در مراحل نخستین پیدایش هستی خواهد گشود.طبق برآورد اخترشناسان، جهان رؤیت‌پذیر* ما متشکل از میلیاردها میلیارد کهکشان و بالغ بر هفت تریلیون کهکشان کوتوله است. اگر بخواهیم فهرستی از آنچه در شعاع ۱۴ میلیارد سال نوری از ما واقع شده را دسته‌بندی کنیم، اینچنین خواهد شد:تعداد ابرخوشه‌های کهکشانی جهان رؤیت‌پذیر: ۱۰ میلیون

تعداد خوشه‌های کهکشانی جهان رؤیت‌پذیر: ۲۵ میلیارد
تعداد کهکشان‌های بزرگ جهان رؤیت‌پذیر: ۳۵۰ میلیارد
تعداد کهکشان‌های کوتوله جهان رؤیت‌پذیر: ۷ تریلیون
تعداد ستارگان جهان رؤیت‌پذیر: ۳۰ میلیارد تریلیون (۳۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰~)



طبق پژوهشی که در سال ۲۰۱۱ میلادی توسط متیو هایس (Matthew Hayes) از اخترشناسان رصدخانه دانشگاه ژنو و سرپرست نقشه‌برداری مرتبطی که با پیشرفته‌ترین تأسیسات اپتیکی جهان – یعنی رصدخانهVLT شیلی – انجام شد، آمارهای قبلی از تعداد کهکشان‌های واقع در برخی قسمت‌های جهان، فقط حدود 10 درصد مقدار واقعی‌ را شامل می‌شوند. این تیم، از طریق دو تلسکوپ ۸.۲ متری این رصدخانه، محدوده‌ای آشنا از اعماق جهان، موسوم به «میدان GOODS جنوبی» را نشانه رفتند.کهکشان‌های پیر و فوق‌العاده دور را در نور مرئی نمی‌شود دید، چراکه نورشان جذب ابرهای گازی و غبارآلود میان‌ستاره‌ای می‌شود. هایس می‌گوید: "اخترشناسان همیشه می‌دانسته‌اند که بخشی از کهکشان‌ها را [در نقشه‌برداری]شان نمی‌بینند ... اما ما برای نخستین بار مشخص کردیم که چقدرشان را نمی‌بینند. در واقع تعداد کهکشان‌های نادیدنی، فوق‌العاده زیاد است".این تیم به‌منظور شکار نور کهکشان‌هایی که ده میلیارد سال پیش ایجاد شده بودند، از یک نقطه خاص آسمان، دو رصد را صورت داد. اولی، نقشه‌برداری از نوری موسوم به لیمان-آلفا بود، که شاخصه‌ای برای ترسیم نقشه‌های کیهانی به شمار می‌رود و نام‌اش برگرفته از نام کاشف آمریکایی آن، یعنی تئودور لیمان (Theodore Lyman) است. این نور، در واقع همان انرژی منتشره از اتم‌های برانگیخته هیدروژن را شامل می‌شود. رصد دوم، از طریق دوربین ویژه‌ای به نام HAWK-1 انجام شد، که به طول موج دیگری از گستره‌ انرژی‌های گسیلی از اتم‌های هیدروژن تعلق دارد و اچ-آلفا نامیده می‌شود.رصد دوم، تمام آن منابع درخشانی که تا پیش‌تر از طریق روش لیمان-آلفا پیدا نشده بودند را آشکار ساخت. این منابع، شامل بعضی از کم‌نورترین کهکشان‌های جهان می‌شدند که دوران تولدشان، تقریباً هم‌عصر نوباوگی هستی بود. اخترشناسان از همین رصدها متوجه شدند که نقشه‌برداری‌های لیمان-آلفا، تنها کسر کوچکی از کل نور کهکشان‌های دور را شامل می‌شوند و بالغ بر ۹۰ درصدشان را در این نقشه‌برداری‌ها نمی‌شود دید. هایس می‌گوید: "اگر ۱۰ کهکشان دیده شد، در واقع شاید حدود صد کهکشان پنهان وجود داشته باشد".عکس اصلی این صفحه، کهکشان کوتوله‌ای را نشان می‌دهد که توسط دکتر سیمونا وگتی (Simona Vegetti) و همکارانش از دانشگاه MIT پیدا شده و از قمرهای یک کهکشان بیضوی در فاصله ۱۰ میلیارد سال نوری از ما محسوب می‌شود. تیم مزبور، این کهکشان را حین بررسی نحوه تأثیرگذاری گرانشی کهکشانی موسوم به JVAS B1938+666 بر تغییر شکل کهکشان اصلی که از دید ما دقیقاً در پشت‌اش واقع شده، پیدا کردند. این کشف، در نسخه آنلاین شماره ۱۸ ژانویه نشریه Nature انعکاس یافته است.




 

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
سیاره سکونتگاه «سوپرمن» کشف شد!

سیاره سکونتگاه «سوپرمن» کشف شد!

[h=1] سیاره سکونتگاه «سوپرمن» کشف شد!

[/h]

» سرویس: علمي و فناوري - علمي
کد خبر: 91081710742
چهارشنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۱ - ۱۱:۵۶




یک فیزیک‌اخترشناس ممتاز یک موقعیت واقعی را به عنوان سیاره کریپتون، محل زندگی شخصیت خیالی سوپرمن معرفی کرده است.


به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، نیل دیگراس تایسون، رییس افلاک‌نمای هایدن موزه تاریخ ملی آمریکا، سیاره کریپتون را در فاصله 27.1 سال نوری از زمین در صورت فلکی کلاغ معرفی کرده است.


این سیاره در اطراف ستاره کوتوله قرمز LHS 2520 می‌چرخد که از خورشید سردتر و کوچکتر است.


تایسون این ردگیری آسمانی را به درخواست شرکت دی‌سی کامیکس انجام داده که قصد دارد یک داستان در مورد جست‌وجوی سوپرمن برای سیاره سکونتگاهش بسازد.


این کتاب جدید موسوم به «نور ستاره، درخشش ستاره» امروز(چهارشنبه) منتشر خواهد شد و تایسون در آن به کمک به مرد فولادی برای خواسته‌اش می‌پردازد.


سوپرمن در سیاره کریپتون متولد شده اما با پدرش در زمان کودکی پیش از تخریب سیاره به زمین آمده است. اکنون وی می‌تواند محل زندگی خود را کشف کند.


نیل دیگراس تایسون در داستان جدید سوپرمن در حال کمک به شناسایی سیاره سکونتگاه وی
 

Amirali_31

عضو جدید
کاربر ممتاز
تقویم نجومی

تقویم نجومی


شايد براي شما هم اين سوال پيش آمده باشد که از کجا مي توان از تاريخ و زمان رويدادهاي نجومي و وقايع آسمان شب مطلع گرديد؟ پاسخ شما در ادامه اين مقاله قرار دارد. بدون شک يکي از مهمترين چيزهايي که هر منجم و علاقه مند به علم نجوم بايستي بداند زمان رويدادهاي نجومي است و ما کليه اين رويدادها از جمله زمان هاي کسوف، خسوف، ماه نو، ماه کامل، بارش هاي شهابي، بهترين زمان رويت سيارات و ... را تا پايان سال 2013 براي شما گردآوري و تنظيم نموده ايم.لذا در ادامه اين مقاله ليست کاملي از شرايط آسمان و رويدادهاي نجومي به همراه تاريخ و زمان دقيق هر رويداد بر اساس تقويم و ساعت ايران و همچنين بر اساس تاريخ و زمان بين المللي ارائه شده است. پس به راحتي و تنها با مراجعه به اين مقاله قادر خواهيد بود تا از تاريخ و زمان دقيق وقوع هر يک از پديده هاي نجومي، پيش از وقوع آنها مطلع گرديد. اميدواريم تا اين مقاله براي شما سودمند و مفيد واقع شود.


تقويم رويدادهاي سماوي


دوشنبه 16 مرداد 1391 / (6 آگوست)
ورود فضاپيماي کنجکاوي به مريخ. آزمايشگاه علمي مريخ (MSL) يا همان کنجکاوي، در سياره سرخ فرود آمده و ماموريت خود را آغاز خواهد نمود. اين آزمايشگاه که بطور رسمي با نام Curiosityخوانده مي شود، يکي از گشت هاي خودگردان شبيه گشتهاي Spiritو Opportunityمي باشد که اخيراً از مريخ بازديد کرده اند. اين فضاپيما ابزارآلات و تجهيزات بيشتري نسبت به خويشاوندان قبلي اش حمل نموده و از آنها بزرگتر است. دوربين هاي رنگي Curiosityبا کيفيت عالي از سطح مريخ عکسبرداري خواهند کرد در حاليکه گروهي از ابزارآلات از خاک و هوا نمونه برداري ميکنند و در جستجوي ترکيبات آلي هستند.

شنبه 21 مرداد و يکشنبه 22 مرداد 1391 / (11 و 12 آگوست)
بارش شهابي برساووشي. اين شهاب باران يکي از بهترين بارش هاي شهابي براي رصد است که در نقطه اوج آن تا حدود 60 شهاب در ساعت قابل رويت مي باشد.اوج بارش شهابي معمولاً در روزهاي 11 و 12 آگوست رخ خواهد داد اما با اين حال شما ممکن است قادر به ديدن برخي از اين شهاب ها در فاصله روزهاي 23 جولاي تا 22 اگوست باشيد. نقطه تشعشع براي اين بارش شهابي در صورت فلکي Perseusخواهد بود. مکاني دور از چراغهاي شهر پيدا کنيد و بعد از نيمه شب به سمت شمال شرقي نگاه کنيد.

جمعه 27 مرداد 1391 / (17 آگوست)
ماه نو. ماه مستقيماً بين زمين و خورشيد بوده و از زمين قابل رويت نخواهد بود. اين وضعيت در ساعت 20:24 دقيقه به وقت ايران (UTC 15:54) رخ مي دهد.

جمعه 3 شهريور 1391 / (24 آگوست)
سياره نپتون درمقابله. سياره آبي در نزديکترين فاصله اش به زمين بوده و سطح آن توسط خورشيد کاملا روشن خواهد شد. اين بهترين زمان براي مشاهده نپتون مي باشد. اگرچه با توجه به فاصله بسيار زياد سياره نپتون، حتي در تلسکوپ هاي بسيار قوي هم مانند يک نقطه ريز آبي رنگ به نظر خواهد رسيد.



جمعه 10 شهريور 1391 / (31 آگوست) قرص کامل ماه. ماه مستقيماً روبروي زمين قرار گرفته (ازسمت خورشيد) و از روي زمين کاملاً روشن و درخشان ديده مي شود. اين وضعيت در ساعت 20:28 به وقت ايران ((UTC 13:58رخ مي دهد. از آنجاييکه اين دومين قرص کامل ماه در همين ماه مي باشد، بنام ماه آبي شناخته مي شود. اين رويداد تقويمي نادر تنها يکبار در هر چند سال اتفاق مي افتد.

يکشنبه 26 شهريور 1391 / (16 سپتامبر)
ماه نو. ماه مستقيماً بين زمين و خورشيد بوده و از زمين قابل رويت نخواهد بود. اين وضعيت در ساعت 6:41 به وقت ايران (UTC 02: 11) رخ مي دهد.


شنبه 1 مهر 1391 / (22 سپتامبر)
اعتدال شب و روز سپتامبر. اعتدال شب و روز سپتامبردر ساعت 18:19 به وقت ايران (14:49 (UTCرخ خواهد داد. خورشيد مستقيماً روي خط استوا خواهد درخشيد و در سراسر دنيا روز و شب تقريباً يکسان خواهد بود. اين همچنين اولين روز پاييزي (اعتدالين پاييزي) در نيمکره شمالي و اولين روز بهاري (اعتدالين بهاري) در نيمکره جنوبي مي باشد.

شنبه 8 مهر 1391 / (29 سپتامبر)
اورانوس در مقابله. اين سياره سبز-آبي در نزديکترين فاصله اش به زمين بوده و سطح آن توسط خورشيد کاملا روشن خواهد شد. اين بهترين زمان براي مشاهده سياره اورانوس مي باشد. اورانوس در کل به خاطر فاصله زيادش حتي توسط قويترين تلسکوپها هم درست همانند يک نقطه ريزسبز-آبي رنگ به نظر خواهد رسيد.

يکشنبه 9 مهر 1391 / (30 سپتامبر)
قرص کامل ماه. ماه مستقيماً روبروي زمين قرار گرفته (ازسمت خورشيد) و از روي زمين کاملاً روشن و درخشان ديده مي شود. اين وضعيت در ساعت 6:49 به وقت ايران (UTC 03:19) رخ مي دهد.

دوشنبه 24 مهر 1391 / (15 اکتبر)
ماه نو. ماه مستقيماً بين زمين و خورشيد بوده و از زمين قابل رويت نخواهد بود. اين وضعيت در ساعت 15:32 به وقت ايران ( UTC 02: 12) رخ مي دهد.


شنبه 29 مهر 1391 / (20 اکتبر)
روز نجوم (بخش دوم). روز نجوم رويداد سالانه اي است که هدف آن فراهم آوردن بستري براي ايجاد روابط متقابل بين مردم عادي، گروه ها، متخصصان و علاقه مندان به علم نجوم مي باشد. در اين روز مراکز و کلوپهاي نجومي مختلف و ساير سازمانهاي دور دنيا وقايع خاصي را برنامه ريزي خواهند کرد. شما مي توانيد از وقايع ويژه محلي از طريق تماس با مراکز نجومي و رصدخانه هاي واقع در محل زندگي خود باخبر شويد.


شنبه 29 مهر و يکشنبه 30 مهر 1391/ (20 و 21 اکتبر)
بارش شهابي جباريها. بارش ميانگيني است که در نقطه اوج آن تا حدود 20 شهاب در هر ساعت نيز مي رسد. اين بارش معمولاً در روز 21 ام اکتبر به اوج خود مي رسد اما بسيار بي نطم مي باشد. صبح روزهاي 20 تا 24 اکتبر زمان خوبي براي رصد اين بارش هاي شهابي مي باشد اگرچه ممکن است در فاصله زماني 17 تا 25 اکتبر نيز قادر به ديدن شهاب ها به صورت پراکنده باشيد.



دوشنبه 8 آبان 1391/ (29 اکتبر)
قرص کامل ماه. ماه مستقيماً روبروي زمين قرار گرفته (ازسمت خورشيد) و از روي زمين کاملاً روشن و درخشان ديده مي شود. اين وضعيت در ساعت 23:19 به وقت ايران (UTC 19:49) رخ مي دهد.


سه شنبه 23 آبان 1391 / (13 نوامبر)
خورشيدگرفتگي کامل. مسير کلي تنها در شمالي ترين قسمت استراليا و جنوبي ترين قسمت اقيانوس آرام قابل مشاهده مي باشد. يک گرفتگي جزئي نيز در اکثر نقاط شرق استراليا و نيوزيلند قابل رويت خواهد بود.


چهارشنبه 24 آبان 1391 / (14 نوامبر)
ماه نو. ماه مستقيماً بين زمين و خورشيد بوده و از زمين قابل رويت نخواهد بود. اين وضعيت در ساعت 1:38 به وقت ايران ( (UTC 22:08رخ مي دهد.


شنبه 27 آبان و يکشنبه 28 آبان 1391 / (17 و 18 نوامبر)
بارش شهابي اسدي. اين يکي از بهترين شهاب بارانها مي باشد که در نقطه اوج آن، به طور ميانگين تا 40 شهاب در ساعت قابل رصد است. خود بارش شهابي اسدي نيز داراي يک چرخه 33 ساله بوده، که در آن بارش به اوج مي رسد و در هر ساعت صدها شهاب قابل رويت است. آخرين بار اين اتفاق در سال 2001 رخ داد. بارش معمولاً در روزهاي 17 و 18 نوامبر به اوج خود مي رسد اما شايد شما از 13 تا 20 نوامبر نيز بتوانيد برخي از شهاب ها را مشاهده کنيد. در اين روزها هلال ماه زود غروب مي کند و آسماني تاريک و شرايط عالي براي مشاهده بارش شهابي فراهم است.

سه شنبه 7 آذر 1391 / (27 نوامبر)
مقارنه سياره زهره و زحل. اين دو سياره درخشان در آسمان صبحگاهي روز سه شنبه، با اختلاف يک درجه از يکديگر قرار خواهند داشت. جهت مشاهده اين رويداد در هنگام طلوع آفتاب به سمت مشرق نگاه کنيد.

چهارشنبه 8 آذر 1391 / (28 نوامبر)
قرص کامل ماه. ماه مستقيماً روبروي زمين قرار گرفته (ازسمت خورشيد) و از روي زمين کاملاً روشن و درخشان ديده مي شود. اين وضعيت در ساعت 18:16 به وقت ايران (UTC 14:46) رخ مي دهد.

چهارشنبه 8 آذر 1391 / (28 نوامبر)
خسوف يا ماه گرفتگي نيمسايه. اين گرفتگي در سراسر اروپا، شرق آفريقا، آسيا، اقيانوس آرام و آمريکاي شمالي قابل رويت خواهد بود.

دوشنبه 13 آذر 1391 / (3 دسامبر)
مشتري در مقابله. سياره غول پيکر مشتري در نزديکترين فاصله اش به زمين بوده و سطح آن توسط خورشيد کاملا روشن خواهد شد. اين بهترين زمان براي مشاهده مشتري و عکسبرداري از آن و قمرهايش مي باشد.


پنجشنبه 23 آذر 1391 / (13 دسامبر)
ماه نو. ماه مستقيماً بين زمين و خورشيد بوده و از زمين قابل رويت نخواهد بود. اين وضعيت در ساعت 12:12 به وقت ايران ( UTC 08:42) رخ مي دهد.

پنجشنبه 23 آذر - جمعه 24 آذر 1391 / (13 و 14 دسامبر)
شهاب باران جوزائيها. اين بارش شهابي، براساس نظر بسياري افراد، بهترين شهاب باران در آسمان در نظر گرفته مي شود. جوزائيها به خاطر توليد بيش از 60 شهاب رنگارنگ در هر يک ساعت در نقطه اوجشان معروف هستند . نقطه اوج بارش معمولاً در روزهاي 13 و14 دسامبر رخ خواهد داد، با اين وجود برخي از اين شهاب ها از 6 تا 19 دسامبر قابل رويت خواهند بود. نقطه تشعشع براي اين بارش در صورت فلکي جوزا خواهد بود. امسال، با توجه به وضعيت 'ماه نو' در 23 آذر، آسماني تيره و تاريک خواهيم داشت که نمايش بسيار ديدني و تماشايي از شهاب باران را تضمين مي کند. بهترين ديد معمولاً از سمت شرق بعد از نيمه شب در يک مکان تاريک مي باشد.

جمعه 1 دي 1391 / (21 دسامبر)
تحول دسامبر. تحول دسامبر در ساعت 14:42 به وقت ايران ((UTC 11:12رخ مي دهد. قطب جنوبي زمين به سمت خورشيد کج شده و به جنوبي ترين نقطه خود در آسمان مي رسد. در اين وضعيت مستقيماً روي راس الجدي در 23:44 درجه عرض جغرافيائي جنوبي خواهد بود. ايناولين روز از فصل زمستان (انقلاب زمستاني) در نيمکره شمالي و اولين روز تابستان (انقلاب تابستاني) در نيمکره جنوبي است.


جمعه 8 دي 1391 / (28 دسامبر)
قرص کامل ماه. ماه مستقيماً روبروي زمين قرار گرفته (ازسمت خورشيد) و در درخشان ترين وضعيت خود براي مشاهده از روي زمين قرار مي گيرد. اين وضعيت در ساعت 13:51 به وقت ايران (UTC 10:21) رخ مي دهد.


پنجشنبه 14 دي و جمعه 15 دي 1391 / (3 و 4 ژانويه)
بارش شهابي ربعي. شهاب باران ربعي از جمله بارشهاي شهابي است که که در نقطه اوج تا بيش از40 شهاب در ساعت مي رسد. بارش معمولاً در روزهاي 3 و 4 ژانويه به اوج خود مي رسد اما برخي از شهاب ها از1 تا 5 ژانويه مي توانند مشاهده شوند. بهترين ديد معمولاً بعد از نيمه شب در يک مکان تاريک خواهد بود. تشعشع شهاب ها را در صورت فلکي گاوران ((Bootesتماشا کنيد.
 

Amirali_31

عضو جدید
کاربر ممتاز
جمعه 22 دي 1391 / (11 ژانويه)
ماه نو. ماه مستقيماً بين زمين و خورشيد بوده و از زمين قابل رويت نخواهد بود. اين وضعيت در ساعت 23:14 به وقت ايران ( (UTC 19:44رخ مي دهد.

يکشنبه 8 بهمن 1391 / (27 ژانويه)
قرص کامل ماه. ماه مستقيماً روبروي زمين قرار گرفته (ازسمت خورشيد) و از روي زمين کاملاً روشن و درخشان ديده مي شود. اين وضعيت در ساعت 8:08 به وقت ايران (UTC 04:38) رخ مي دهد.





يکشنبه 22 بهمن 1391 / (10 فوريه)
ماه نو. ماه مستقيماً بين زمين و خورشيد بوده و از زمين قابل رويت نخواهد بود. اين وضعيت در ساعت 10:50 به وقت ايران ( (UTC 07:20رخ مي دهد.


دوشنبه 7 اسفند 1391 / (25 فوريه)
قرص کامل ماه. ماه مستقيماً روبروي زمين قرار گرفته (ازسمت خورشيد) و از روي زمين کاملاً روشن و درخشان ديده مي شود. اين وضعيت در ساعت 23:56 به وقت ايران (UTC 20:26) رخ مي دهد.



دوشنبه 21 اسفند 1391 / (11 مارس)
ماه نو. ماه مستقيماً بين زمين و خورشيد بوده و از زمين قابل رويت نخواهد بود. اين وضعيت در ساعت 23:21 به وقت ايران ((UTC 19:51رخ مي دهد.


چهارشنبه 30 اسفند 1391 / (20 مارس)
اعتدال شب و روز ماه مارس. اعتدال شب و روز مارس ساعت 14:32 به وقت ايران (11:02 ( UTCرخ خواهد داد. خورشيد مستقيماً روي خط استوا خواهد درخشيد و در سراسر دنيا روز و شب تقريباً يکسان خواهد بود. اين همچنين اولين روز بهاري (اعتدالين بهاري) در نيمکره شمالي و اولين روز پاييزي (اعتدالين پاييزي) در نيمکره جنوبي مي باشد.


چهارشنبه 7 فروردين 1392 / (27 مارس)
قرص کامل ماه. ماه مستقيماً روبروي زمين قرار گرفته (ازسمت خورشيد) و از روي زمين کاملاً روشن و درخشان ديده مي شود. اين وضعيت در ساعت 13:57 به وقت ايران (UTC 9:27) رخ مي دهد.


چهارشنبه 21 فروردين 1392 / (10 آوريل)
ماه نو. ماه مستقيماً بين زمين و خورشيد بوده و از زمين قابل رويت نخواهد بود. اين وضعيت در ساعت 14:05 به وقت ايران ( (UTC 09:35رخ مي دهد.




شنبه 31 فروردين 1392 / (20 آوريل)
روز نجوم (بخش اول ). روز نجوم رويداد سالانه اي است که قصد دارد زمينه اي براي روابط متقابل بين مردم عادي، گروه ها، متخصصان و مشتاقان مختلف نجوم فراهم آورد. اصطلاح روز نجوم به ارمغان آوردن نجوم براي مردم بوده و در اين روز انجمن هاي نجومي و ساير سازمانهاي دور دنيا وقايع خاصي را برنامه ريزي خواهند کرد. شما مي توانيد از وقايع ويژه محلي بوسيله تماس گرفتن با رصدخانه يا انجمن نجوم محلي تان باخبر شويد.همچنين مي توانيد با چک کردن وبسايت نجوم ايران در مورد روز نجوم اطلاعات بيشتري کسب کنيد.

يکشنبه 1 ارديبهشت و دوشنبه 2 ارديبهشت 1392 / (21 و 22 آوريل)
بارش شهابي شلياقي. بارش ميانگيني است که حدود 20 شهاب در ساعت در نقطه اوجش توليد مي کند. اين شهاب ها مي توانند غبار هاي روشن دنباله داري را ايجاد نموده که به مدت چند ثانيه بطول انجامد. اين بارش معمولاً در روزهاي 21 و 22 آوريل به اوج خود مي رسد، با اين وجود برخي از شهاب ها مي توانند از 16 تا 25 آوريل قابل مشاهده باشند. ماه تثليث مي تواند امسال مشکل ساز باشد و اکثر شهاب هاي کم نور را در تشعشع خود پنهان نمايد. اين واقعه قبل از طلوع آفتاب به وقوع مي پيوندد. نقطه تشعشع شهاب ها را در صورت فلکي بربط بعد از نيمه شب تماشا کنيد.

پنجشنبه 5 ارديبهشت 1392 / (25 آوريل)
خسوف يا ماه گرفتگي جزئي. اين گرفتگي در سراسر آفريقا، اروپا، آسيا و استراليا قابل رويت خواهد بود.


جمعه 6 ارديبهشت 1392 / (26 آوريل)
قرص کامل ماه. ماه مستقيماً روبروي زمين قرار گرفته (ازسمت خورشيد) و از روي زمين کاملاً روشن و درخشان ديده مي شود. اين وضعيت در ساعت 00:27 به وقت ايران (UTC 19:57) رخ مي دهد.

يکشنبه 8 ارديبهشت 1392 / (28 آوريل)
زحل در مقابله. سياره حلقوي زحل (کيوان) در نزديکترين فاصله اش به زمين بوده و سطح آن توسط خورشيد کاملا روشن خواهد شد. اين بهترين زمان براي مشاهده کيوان و عکسبرداري از اين سياره و قمرهايش مي باشد.

يکشنبه 15 ارديبهشت و دوشنبه 16 ارديبهشت 1392 / (5 و 6 مي)
بارش شهابي دلويها. بارش سبکي است که معمولاً حدود 10 شهاب در ساعت در نقطه اوج آن قابل مشاهده است. اوج بارش معمولاً در روزهاي 5 و6 ماه مي رخ خواهد داد، با اين وجود در صبحگاه 4 تا 7 مي نيز شهاب هايي قابل رويت است. هلال ماه در آسمان خواهد بود اما با اين حال نبايد باعث بروز مشکلات زيادي شود. نقطه تشعشع براي اين بارش در صورت فلکي برج دلو خواهد بود. بهترين ديد معمولاً به سمت شرق، بعد از نيمه شب و دور از چراغهاي شهر مي باشد.

جمعه 20 ارديبهشت 1392 / (10 مي)
ماه نو. ماه مستقيماً بين زمين و خورشيد بوده و از زمين قابل رويت نخواهد بود. اين وضعيت در ساعت 4:58 به وقت ايران ( (UTC 00:28رخ مي دهد.

جمعه 20 ارديبهشت 1392 / (10 مي)
کسوف يا خورشيد گرفتگي حلقوي. مسير حلقوي از غرب استراليا شروع شده و از مرکز اقيانوس آرام به سمت شرق حرکت مي کند.

شنبه 4 خرداد 1392 / (25 مي )
قرص کامل ماه. ماه مستقيماً روبروي زمين قرار گرفته (ازسمت خورشيد) و از روي زمين کاملاً روشن و درخشان ديده مي شود. اين وضعيت در ساعت 8:55 به وقت ايران (UTC 04:25) رخ مي دهد.



شنبه 4 خرداد 1392 / (25 مي)
خسوف يا ماه گرفتگي نيمسايه. اين گرفتگي در سراسر آمريکاي شمالي و جنوبي ، غرب اروپا و شرق آفريقا قابل رويت خواهد بود.

سه شنبه 7 خرداد 1392 / (28 مي)
مقارنه سياره ونوس و مشتري. اين دو سياره روشن با زاويه يک درجه از يکديگر در آسمان غروب قابل مشاهده خواهند بود. همچنين سياره عطارد هم در آن نزديکي قابل رويت خواهد بود. جهت مشاهده به سمت مغرب بهنگام غروب آفتاب نگاه کنيد.

شنبه 18 خرداد 1392 / (8 ژوئن)
ماه نو. ماه مستقيماً بين زمين و خورشيد بوده و از زمين قابل رويت نخواهد بود. اين وضعيت در ساعت 20:26 به وقت ايران ( (UTC 15:56رخ مي دهد.
 

Amirali_31

عضو جدید
کاربر ممتاز
جمعه 31 خرداد / (21 ژوئن)
تحول ژوئن. تحول ژوئن در ساعت 9:34 به وقت ايران ((UTC 05:04رخ مي دهد. قطب شمالي زمين به سمت خورشيد کج شده و به شمالي ترين نقطه خود در آسمان خواهد رسيد، در اين حالت مستقيماً روي راس السرطان در 23:44 درجه عرض جغرافيائي شمالي خواهد بود. اين اولين روز تابستان ( انقلاب تابستاني) در نيمکره شمالي و اولين روز زمستان ( انقلاب زمستاني) در نيمکره جنوبي مي باشد.

يکشنبه 2 تير 1392 / (23 ژوئن)
قرص کامل ماه. ماه مستقيماً روبروي زمين قرار گرفته (ازسمت خورشيد) و از روي زمين کاملاً روشن و درخشان ديده مي شود. اين وضعيت در ساعت 16:02 به وقت ايران (UTC 11:32) رخ مي دهد.


دوشنبه 17 تير 1392 / (8 جولاي)
ماه نو. ماه مستقيماً بين زمين و خورشيد بوده و از زمين قابل رويت نخواهد بود. اين وضعيت در ساعت 11:44 به وقت ايران ( (UTC 07:14رخ مي دهد.


دوشنبه 31 تير 1392 / (22 جولاي)
قرص کامل ماه. ماه مستقيماً روبروي زمين قرار گرفته (ازسمت خورشيد) و از روي زمين کاملاً روشن و درخشان ديده مي شود. اين وضعيت در ساعت 22:45 به وقت ايران (UTC 18:15) رخ مي دهد.


يکشنبه 6 مرداد و دوشنبه 7 مرداد 1392 / (28 و 29 جولاي)
بارش شهابي دلتا-دلوي جنوبي. در نقطه اوج اين شهاب باران، تا حدود 20 شهاب در هر ساعت قابل رويت است. اوج بارش معمولاً در روزهاي 28 و 29 جولاي رخ خواهد داد اما شايد شما قادر به ديدن برخي از اين شهاب ها در روزهاي 18 جولاي تا 18 آگوست نيز باشيد. نقطه تشعشع براي اين بارش در صورت فلکيبرساووشخواهد بود.

سه شنبه 15 مرداد 1392 / (6 آگوست)
ماه نو. ماه مستقيماً بين زمين و خورشيد بوده و از زمين قابل رويت نخواهد بود. اين وضعيت در ساعت 2:21 به وقت ايران ( UTC 21:51) رخ مي دهد.

دوشنبه 21 مرداد - سه شنبه 22 مرداد 1392 / (12 و 13 آگوست)
بارش شهابي برساووشي. اين شهاب باران را مي توان يکي از بهترين بارش هاي شهابي براي تماشا دانست که در نقطه اوج آن تا حدود 60 شهاب در ساعت قابل رويت مي باشد. اوج بارش شهابي معمولاً در روزهاي 13و 14 آگوست رخ خواهد داد اما با اين حال شما ممکن است قادر به ديدن برخي از اين شهاب ها در فاصله روزهاي 23 جولاي تا 22 اگوست باشيد. مکاني دور از چراغهاي شهر پيدا کنيد و بعد از نيمه شب به سمت شمال شرقي نگاه کنيد.


چهارشنبه 30 مرداد 1392 / (21 آگوست)
قرص کامل ماه. ماه مستقيماً روبروي زمين قرار گرفته (ازسمت خورشيد) و از روي زمين کاملاً روشن و درخشان ديده مي شود. اين وضعيت در ساعت 6:15 به وقت ايران (UTC 01:45) رخ مي دهد.




سه شنبه 5 شهريور 1392 / (27 آگوست)
نپتون درمقابله. سياره آبي رنگ نپتون در نزديکترين فاصله اش به زمين بوده و سطح آن توسط خورشيد کاملا روشن خواهد شد. اين بهترين زمان براي مشاهده سياره نپتون مي باشد. البته با توجه به فاصله بسيار زياد سياره نپتون، حتي در تلسکوپ هاي بسيار قوي هم مانند يک نقطه ريز آبي رنگ به نظر خواهد رسيد.

پنجشنبه 14 شهريور 1392 / (5 سپتامبر)
ماه نو. ماه مستقيماً بين زمين و خورشيد بوده و از زمين قابل رويت نخواهد بود. اين وضعيت در ساعت 16:06 به وقت ايران ( UTC 11:36) رخ مي دهد.

پنجشنبه 28 شهريور 1392 / (19 سپتامبر)
قرص کامل ماه. ماه مستقيماً روبروي زمين قرار گرفته و در درخشان ترين حالت خود قرار خواهد داشت. اين وضعيت در ساعت 15:43 به وقت ايران (UTC 11:13) رخ مي دهد.

دوشنبه ا مهر1392 / (22 سپتامبر)
اعتدال شب و روز ماه سپتامبر. اعتدال شب و روز سپتامبر ساعت 14:00 به وقت ايران ( UTC 20:44) رخ خواهد داد. خورشيد مستقيماً روي خط استوا خواهد درخشيد و در سراسر دنيا روز و شب تقريباً يکسان خواهد بود. اين همچنين اولين روز پاييزي (اعتدالين پاييزي) در نيمکره شمالي و اولين روز بهاري (اعتدالين بهاري) در نيمکره جنوبي مي باشد.

پنجشنبه 11 مهر 1392 / (3 اکتبر)
اورانوس در مقابله. سياره سبزآبي در نزديکترين فاصله اش به زمين بوده و سطح آن توسط خورشيد کاملا روشن خواهد شد. اين بهترين زمان براي مشاهده سياره اورانوس مي باشد. اورانوس در کل به خاطر فاصله زيادش حتي توسط تلسکوپهاي قويتر هم مانند يک نقطه ريز سبز-آبي رنگ به نظر خواهد رسيد.


شنبه 13 مهر 1392 / (5 اکتبر)
ماه نو. ماه مستقيماً بين زمين و خورشيد بوده و از زمين قابل رويت نخواهد بود. اين وضعيت در ساعت 4:04 به وقت ايران ( UTC 00:34) رخ مي دهد.


شنبه 20 مهر 1392 / (12 اکتبر)
روز نجوم (بخش دوم). روز نجوم رويداد سالانه اي است که هدف آن فراهم آوردن بستري براي ايجاد روابط متقابل بين مردم عادي، گروه ها، متخصصان و علاقه مندان به علم نجوم مي باشد. اصطلاح روز نجوم به ارمغان آوردن علم نجوم براي مردم عادي بوده و در اين روز انجمن هاي نجومي و ساير سازمانهاي دور دنيا وقايع خاصي را برنامه ريزي خواهند کرد. شما مي توانيد از وقايع ويژه محلي از طريق تماس با مراکز نجومي و رصدخانه هاي واقع در محل زندگي خود باخبر شويد. همچنين مي تواند اطلاعات بيشتر در مورد اين روز را در سايت نجوم ايران بيابيد.


جمعه 26 مهر 1392 / (18 اکتبر)
خسوف يا ماه گرفتگي. اين گرفتگي در سراسر دنيا بجز استراليا و دورترين نقطه شرق سيبري قابل رويت خواهد بود.


شنبه 27 مهر 1392 (19 اکتبر)
قرص کامل ماه. ماه مستقيماً روبروي زمين قرار گرفته (ازسمت خورشيد) و از روي زمين کاملاً روشن و درخشان ديده مي شود. اين وضعيت در ساعت 3:08 به وقت ايران (UTC 23:38) رخ مي دهد.




دوشنبه 29 مهر و سه شنبه 30 مهر 1392 / (21 و 22 اکتبر)
بارش شهابي جباريها. بارش ميانگيني است که در نقطه اوج آن تا حدود 20 شهاب در ساعت قابل رويت مي باشد. اين بارش معمولاً در روز 21 ام اکتبر به اوج خود مي رسد اما بسيار بي نظم مي باشد. صبح روزهاي 20 تا 24 اکتبر زمان خوبي براي رصد اين بارش شهابي مي باشد اگرچه ممکن است در فاصله زماني 17 تا 25 اکتبر نيز قادر به ديدن شهاب ها به صورت پراکنده باشيد. امسال ماه تثليث مشکلاتي را براي مشاهده به وجود خواهد آورد و نور آن اغلب شهاب ها (به جز درخشنده ترين شهاب ها) را پنهان خواهد نمود. بهترين ديد به سمت شرق و بعد از نيمه شب مي باشد. پس مطمئن باشيد که يک مکان تاريک و به دور از چراغهاي شهر پيدا مي کنيد.


يکشنبه 12 آبان 1392 / (3 نوامبر)
ماه نو. ماه مستقيماً بين زمين و خورشيد بوده و از زمين قابل رويت نخواهد بود. اين وضعيت در ساعت 16:20 به وقت ايران ( (UTC 12:50رخ مي دهد.

يکشنبه 12 آبان 1392 / (3 نوامبر)
کسوف يا خورشيد گرفتگي پيوندي. مسير گرفتگي از اقيانوس آرام دور از ساحل شرقي ايالات متحده شروع شده و از آتلانتيک و مرکز آفريقا به سمت شرق حرکت ميکند.


يکشنبه 26 آبان 1392 / (17 نوامبر)
قرص کامل ماه. ماه مستقيماً روبروي زمين قرار گرفته و از روي زمين کاملاً روشن و درخشان ديده مي شود. اين وضعيت در ساعت 18:46 به وقت ايران (UTC 15:16) رخ مي دهد.


يکشنبه 26 آبان و دوشنبه 27 آبان 1392 / (17 و 18 نوامبر)
بارش شهابي اسدي. اين يکي از بهترين شهاب بارانها مي باشد که در نقطه اوج آن، به طور ميانگين تا 40 شهاب در ساعت قابل رصد است. خود بارش شهابي اسدي نيز داراي يک چرخه 33 ساله بوده، که در آن بارش به اوج مي رسد و در هر ساعت صدها شهاب قابل رويت است. آخرين بار اين اتفاق در سال 2001 روي داد. بارش معمولاً در روزهاي 17 و 18 نوامبر به اوج خود مي رسد اما شايد شما از 13 تا 20 نوامبر نيز بتوانيد برخي از شهاب ها را مشاهده کنيد. امسال ماه کامل مانع از رخداد نمايشي خوب خواهد شد اما با اين حال هنوز هم وجود بيش از 40 شهاب در ساعت مي تواند بسيار ديدني باشد. بعد از نيمه شب به صورت فلکي برج اسد نگاه کنيد.


سه شنبه 12 آذر 1392 / (3 دسامبر)
ماه نو. ماه مستقيماً بين زمين و خورشيد بوده و از زمين قابل رويت نخواهد بود. اين وضعيت در ساعت 3:52 به وقت ايران ( (UTC 00:28رخ مي دهد.

جمعه 22 آذر و يکشنبه 24 آذر 1392 / (13 و 15 دسامبر)
شهاب باران جوزائيها. اين بارش توسط خيلي ها بهترين شهاب باران در آسمان در نظر گرفته مي شود. جوزائيها به خاطر توليد بيش از 60 شهاب رنگارنگ در هر يک ساعت در نقطه اوجشان معروف هستند . نقطه اوج بارش معمولاً در روزهاي 13 و 14 دسامبر رخ خواهد داد، با اين وجود برخي از اين شهاب ها از 6 تا 19 دسامبر قابل رويت خواهند بود. نقطه تشعشع براي اين بارش در صورت فلکي جوزا خواهد بود.امسال ماه تثليث ميتواند مشکل ساز باشد و برخي از شهاب هاي کم نور را پنهان کند اما ديدن بيش از 60 شهاب در هر ساعت نيز مي تواند يک نمايش عالي باشد. بهترين ديد معمولاً به سمت شرق، بعد از نيمه شب و در يک مکان تاريک است.

سه شنبه 26 آذر 1392 / (17 دسامبر)
قرص کامل ماه. ماه مستقيماً روبروي زمين قرار گرفته (ازسمت خورشيد) و از روي زمين کاملاً روشن و درخشان ديده مي شود. اين وضعيت در ساعت 12:58 به وقت ايران (UTC 09:28) رخ مي دهد.


شنبه 30 آذر 1392 / (21 دسامبر)
تحول دسامبر. تحول دسامبر در ساعت 20:41 به وقت ايران (UTC 17:11) رخ مي دهد. قطب جنوبي زمين به سمت خورشيد متمايل شده و به جنوبي ترين نقطه خود در آسمان خواهد رسيد، در اين حالت مستقيماً روي راس الجدي در 23:44 درجه عرض جغرافيائي جنوبي خواهد بود. اين اولين روز زمستان (نقطه انقلاب زمستاني) در نيمکره شمالي و اولين روز تابستان ( نقطه انقلاب تابستاني) در نيمکره جنوبي مي باشد.


(هرگونه استفاده از اين مطلب بدون ذکر "سايت نجوم ايران" و لينک به اين مقاله غيرمجاز بوده و از لحاظ شرعي و اخلاقي نادرست مي باشد.)

منبع : سايت نجوم ايران
ترجمه و تاليف از نعيمه افشار
 

اخبار

ربات
تصویر صورتک خندان روی عطارد

تصویر صورتک خندان روی عطارد

ناسا تصویر جدیدی از سطح سیاره عطارد را منتشر کرده است که نشان می دهد یک دهانه بر روی آن به طرز عجیبی مانند تصویر صورتک خندان است.

بيشتر...
 

اخبار

ربات
کشف ابرزمینی با نشانه‌های احتمالی سکونت

کشف ابرزمینی با نشانه‌های احتمالی سکونت

محققان انگلیسی موفق به کشف سیاره بیگانه‌ای با احتمال قابل سکونت بودن در فاصله ۴۲ سال نوری با زمین شدند.

بيشتر...
 

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
شمارش معکوس برای خورشید گرفتگی کامل 23 آبان

شمارش معکوس برای خورشید گرفتگی کامل 23 آبان

[h=1] شمارش معکوس برای خورشید گرفتگی کامل 23 آبان

[/h]

» سرویس: علمي و فناوري - علمي
کد خبر: 91082012248

شنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۱ - ۱۱:۴۷



تنها خورشید گرفتگی کامل سال 2012 میلادی در روزهای 13 و 14 نوامبر (23 و 24 آبان) در بخش هایی از نیمکره جنوبی زمین شامل استرالیا و نیوزیلند قابل مشاهده است.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آخرین خورشید گرفتگی کامل در 11 جولای 2010 میلادی به وقوع پیوست. طی روزهای اخیر ایالت کوئینزلند در شمال استرالیا به عنوان بهترین منطقه رصد خورشید گرفتگی کامل سال جاری میلادی، شاهد حضور شمار زیادی از محققان نجوم است که پس از دو سال انتظار قصد دارند این پدیده زیبا را به صورت مستقیم مشاهده کنند.

این پدیده با توجه به اختلاف زمانی و محاسبه وقت محلی در استرالیا و نیوزیلند روز چهارشنبه و در مناطق دیگر در ساعات پایانی روز سه شنبه روی می دهد.

خورشید گرفتگی روز سه شنبه 13 نوامبر (23 آبان) ساعت 20:35 به وقت گرینویچ (00:05 بامداد چهارشنبه به وقت تهران) همزمان با طلوع آفتاب در پارک ملی Garig Ganak Barlu استرالیا آغاز شده و با غروب خورشید در حدود 800 کیلومتری غرب شیلی پایان می یابد.

اوج گرفت کامل خورشید یک دقیقه و 41 ثانیه به طول می انجامد.

تنها خورشید گرفتگی سال 2012 در نیمکره جنوبی شامل استرالیا، نیوزیلند، گینه نو، قطب جنوب و بخش های جنوبی آمریکایی جنوبی قابل مشاهده است.

امکان مشاهده آنلاین این رویداد از طریق تارنمای eclipse2012.org.au فراهم است.

انتهای پیام


مشاهده خورشیدگرفتگی کامل سال 2012 در نیمکره جنوبی


 

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
تصاویر تماشایی از کسوف کامل

تصاویر تماشایی از کسوف کامل

[h=1]

[/h] » سرویس: علمي و فناوري - علمي

کد خبر: 91082415515
چهارشنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۱ - ۱۱:۲۹



آخرین خورشید گرفتگی کامل در جولای سال 2010 روی داد و پس از کسوف کامل نوامبر 2012 میلادی، محققان و علاقه‌مندان نجوم باید تا مارس سال 2015 برای مشاهده این پدیده نجومی منتظر بمانند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خورشید گرفتگی روز سه شنبه 13 نوامبر (23 آبان) ساعت 20:35 به وقت گرینویچ (00:05 بامداد چهارشنبه به وقت تهران) همزمان با طلوع آفتاب در شمال شرق استرالیا آغاز شد.

آغاز تا اتمام خورشید گرفتگی کامل حدود سه ساعت به طول انجامید و ساکنان مناطق ساحلی ایالت کوئینزلند به مدت دو دقیقه شاهد گرفت کامل خورشید بودند.

ساکنان بخش هایی از نیمکره جنوبی شامل استرالیا، نیوزیلند، گینه نو، قطب جنوب و بخش های جنوبی آمریکایی جنوبی شاهد تنها خورشید گرفتگی سال 2012 بودند که تا سه سال آینده روی نخواهد داد.

انتهای پیام


خورشید گرفتگی کامل 2012



خورشید گرفتگی کامل 2012



خورشید گرفتگی کامل 2012



خورشید گرفتگی کامل 2012



خورشید گرفتگی کامل 2012



خورشید گرفتگی کامل 2012



خورشید گرفتگی کامل 2012


 

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
وضعیت فضانوردان در فضا، روی زمین شبیه‌سازی شد

وضعیت فضانوردان در فضا، روی زمین شبیه‌سازی شد

[h=1] وضعیت فضانوردان در فضا، روی زمین شبیه‌سازی شد

[/h]
» سرویس: علمي و فناوري - علمي
کد خبر: 91082415163
چهارشنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۱ - ۰۸:۵۴



گروهی از داوطلبان قصد دارند در برنامه آژانس فضایی اروپا برای شبیه‌سازی وضعیت بدن فضانوردان در فضا حضور یافته و به مدت سه هفته بصورت خوابیده بر روی تخت قرار گیرند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با افزایش سن میزان تراکم استخوان افراد کاهش پیدا می کند و روند کاهش تراکم استخوانی در حالت بی وزنی در فضا سریعتر از زمین است.
آژانس فضایی اروپا (ESA) دور جدید آزمایش شبیه سازی وضعیت بدن فضانوردان در حالت بی وزنی را بزودی در مرکز تحقیقاتی در پاریس آغاز می کند.
در این برنامه گروهی از داوطلبان بمدت 21 روز بر روی تخت هایی با زاویه شش درجه افقی (در قسمت سر) قرار می گیرند که شرایطی مشابه وضعیت بدن در حالت بی وزنی را ایجاد می کند.
داوطلبان در مدت انجام این آزمایش باید کارهای روزانه از جمله تمرینات و آزمایشات مدنظر محققان را بصورت خوابیده انجام دهند.
این برنامه یکی از چندین برنامه بین المللی شبیه سازی وضعیت بدن فضانوردان در حالت بی وزنی است که از هزینه و خطرات کمتری به نسبت آزمایش در فضا برخوردار است.
در آزمایش دیگری که چند سال قبل توسط محققان ناسا و دانشگاه واشنگتن انجام شد، گروهی از داوطلبان بمدت سه ماه بر روی تخت هایی زوایه دار قرار گرفته و وضعیت استخوانی در حالتی مشابه بی وزنی مورد بررسی قرار گرفت.
 

اخبار

ربات
تماشای شهاب باران در شب بی مهتاب

تماشای شهاب باران در شب بی مهتاب

جمعه شب و بامداد شنبه، نبودن ماه در آسمان شرایط مناسبی را برای یک نمایش آسمانی ویژه فراهم کرده است: نمایشی که اوج بارش شهابی اسدی آن را رقم می‌زند.

بيشتر...
 

اخبار

ربات
اقامت در مریخ به پشتوانه میکروب‌ها

اقامت در مریخ به پشتوانه میکروب‌ها

شاید دفعه دیگری که انسان قصد دارد قدم در جای دیگری غیر از زمین بگذارد، بهتر باشد قبل از خود لشکری از میکروب‌ها را برای آماده‌سازی محیط به آنجا اعزام کند. در واقع جعبه‌های کوچکی پر از میکروب‌های ساخته بشر می‌تواند به فراهم شدن ملزومات اولیه زندگی فضانوردان کمک شایانی نماید.

بيشتر...
 

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
تولید اولین نقشه از بلوغ جهان در 11 میلیارد سال قبل

تولید اولین نقشه از بلوغ جهان در 11 میلیارد سال قبل


یک تیم بین‌المللی از ستاره‌شناسان موفق به ایجاد اولین نقشه از جهان در 11 میلیارد سال قبل شده‌اند که شکاف میان انفجار بزرگ و انبساط جهانی سریع پس از آن را پر کرده است.


به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این پژوهش که در مجله Astronomy & Astrophysics منتشر شده، به نمایش رویدادهای موجود در جهان در حدود سه میلیارد سال پس از انفجار بزرگ پرداخته که در آن فرآیند انبساط آهسته‌تر شده و هنوز نیروی ماده تاریک کهکشانها را از یکدیگر دور نکرده است.


اطلاعات زیادی از انفجار بزرگ در پژوهش‌های کیهانی وجود داشته و انبساط فزاینده آن در طی چند میلیارد سال با بررسی چگونگی حرکت کهکشانهای دور قابل مشاهده است.


اما این نقشه برای اولین بار زمان بلوغ کیهان را به نمایش درآورده، پیش از آنکه وارد یک جهش ناگهانی در رشد شود.


دانسته‌های دانشمندان در مورد ماده تاریک و انرژی تاریک بسیار کم بوده اما ستاره‌شناسان بر این باورند که نیرو باید به عنوان مسئول سرعت انبساط جهان وجود داشته باشد. تصور می‌شود که این دو نیرو در کنار هم 96 درصد جهان را تشکیل می‌دهند.


این پژوهش جدید با بررسی دقیق دوره‌ای که گرانش پیروز شده و انبساط را کنتر کرده، از این نظریه پشتیبانی می کند که انرژی تاریک به طریقی در زمان انبساط جهان بوجود آمده است.


به گفته دانشمندان، اگر به جهان به شکل یک قطار هوایی بنگریم، اکنون در دوره سرازیری قرار داشته و در مسیر بر سرعت آن اضافه می‌شود. این سنجشهای جدید از زمانی پرده برداشته که جهان در سربالایی قرار داشته و هنوز در اثر نیروی گرانش از سرعت بسیار کمی برخوردار بوده است.


این نقشه که کار 63 دانشمند از 9 کشور جهان بوده، با استفاده از یک شیوه بدیع برای بررسی نور شدید از 50 هزار کوازار یا اختروش در مسیر آن به سوی زمین از میان ابرهای هیدروژن گردآوری شده است.


این دانشمندان یک تصویر از جهان قدیمی را به شیوه مشابه روشن کردن یک توده مه با هزاران پرتو تولید کرده‌اند.


این پژوهش اولین دستاورد از یک پروژه پنج ساله در سومین مطالعه «اسلوان» بوده که در سال 2009 آغاز شده است. این تیم انتظار دارند بتوانند تا پایان این پروژه نور حدود 160 هزار اختروش را بررسی کنند.

/ایسنا
 

اخبار

ربات
تصاویری باورنکردنی از اتمسفر زمین

تصاویری باورنکردنی از اتمسفر زمین

سازمان فضایی آمریکا تصاویر زیبا و شگفت‌انگیزی از زمین منتشر کرده است که نشان دهنده مواد داخل اتمسفر زمین است و غبار، نمک و دود را در سیاره زمین نمایش می دهد.

بيشتر...
 

اخبار

ربات
شناسایی نخستین سیاره یتیم بی‌خانمان

شناسایی نخستین سیاره یتیم بی‌خانمان

محققان نجوم، برای نخستین بار موفق به کشف سیاره بیگانه‌ای شدند که در مدار هیچ ستاره میزبانی، در گردش نیست.

بيشتر...
 

toraj1358

عضو جدید
دوستان گرامی
ناسا این خبرو تایید کرده؟
جنبش فراماسونری و نظم نوین جهانی؟
ناسا یک سازمان امریکایی است که در جهت اهداف صهیونیست ها قدم بر میداره
اگه ناسا این خبرو تایید کرده چرا اسرائیل بانزدیک شدن به 25 دسامبر حملاتشو به سرزمین های اشغالی بیشتر کرده
مگر غیر از این است که دنیا داره نابود میشه پس چرا کشتار
اینا قصد دارن در اون تاریخ کارایی بکنن برا همون افکار رو منحرف میکنن و کلی فیلم هم هالیوود در این باره میسازه
از همه اینا گذشته ما مسلمانیم و کتابی آسمانی داریم که بر خلاف اسلافش از تحریف صهیونیست ها در امان بوده
زمان نابودی و قیامت فقط در سیطره قدرت الهی است و لاغیر
ولی شاید یک سری تغییرات سیاسی در جهان رخ بده
 

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
دانشمندان آمريكايي حدود تقريبي زمان نابودي جهان را محاسبه و تخمين زدند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران و به نقل از خبرگزاري آلمان، زمين سرانجام خواهد سوخت زيرا به سمت خورشيد جذب خواهد شد.
بنابراين گزارش، محققان علوم فضايي آمريكا زمان نابودي زمين را هفت ميليارد و پانصد ميليون سال ديگر به اضافه يا منهاي پانصد سال تخمين مي زنند كه سالهاي آخر آن وضعيت زمين بسيار ناگوار خواهد بود.
اين گزارش مي افزايد، در سالهاي آخر عمر زمين نيمي از كره زمين دائما بسوي خورشيد و درجه آن 1000درجه خواهد بود و نيم ديگر آن كمي در تاريكي و درجه حرارت اش 420 درجه خواهد بود كه در آن زمان مدتهاست هيچ انساني بر روي زمين زندگي نمي كند.
بر اساس اين گزارش، نسل انسانها در كمتر از يك ميليارد سال ديگر از روي زمين منقرض خواهد شد، زيرا اوضاع جوي بيشتر از اين مدت براي انسان قابل تحمل نيست
 

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
کوچکترین موجود فضایی ایران در آرزوی پرواز!

کوچکترین موجود فضایی ایران در آرزوی پرواز!

[h=1] کوچکترین موجود فضایی ایران در آرزوی پرواز!

[/h]
» سرویس: علمي و فناوري - فناوري
کد خبر: 91082717121
شنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۱ - ۱۱:۳۸



«البرزست1» نخستین ماهواره دانش آموزی ایران دو سال پس از رونمایی نمونه اولیه آن هنوز امکان پرواز پیدا نکرده اما «علی خورشیدی بنام» که امسال از دبیرستان هم فارغ‌التحصیل شده و در رشته مهندسی هوافضا تحصیل می کند، همچنان امیدوار است پرواز رویای بزرگ خود را در مرزهای فضا تماشا کند.

به گزارش خبرنگار فناوری ایسنا با ساخت نمونه مهندسی ماهواره و تست موفقیت آمیز آن، تحقق این رویا و پرواز نخستین ماهواره دانش آموزی ایران تنها نیازمند حمایت های فنی و مالی از سوی دستگاه‌های ذی ربط است.

علی خورشیدی در پاسخ به این سوال که با توجه به ساختار نسبتا پیچیده ماهواره و دشواری‌های طراحی و ساخت آن چه طور تصمیم به ساخت ماهواره ‌گرفته است، گفت: ایده اولیه ساخت این ماهواره سال 87 و پس از پرتاب ماهواره «امید» در ذهن من شکل گرفت. در آن موقع دانش آموز سال اول دبیرستان بودم. پس از آن یکی، دو سالی صرف تحقیقات ساخت ماهواره شد که متوجه شدم امکان ساخت ماهواره و پرتاب آن به ارتفاع بالا را ندارم؛ بنابراین تحقیقات را در زمینه ساخت ماهواره با قابلیت پرتاب در نزدیکی مرزهای فضا (نزدیک به فضا) ادامه دادم و تابستان 89 موفق به ساخت نمونه مهندسی این ماهواره شدم.


وی خاطرنشان کرد: بعد از ساخت نمونه اولیه، اصلاحات متعددی روی آن انجام شد ولی به دلیل عدم حمایت‌ها، گرفتاری‌های کنکور و مشکلاتی که پیش آمد تاکنون موفق کسب مجوزها و ابزارهای لازمه جهت پرواز نشده ام.

خورشیدی درباره ماهواره دانش آموزی و تفاوت آن با ماهواره های معمول گفت: نامگذاری این ماهواره به عنوان ماهواره دانش آموزی یا نزدیک‌ به فضا بر اساس استانداردهای بین‌المللی است و ساخت چنین ماهواره‌هایی در کشورهای پیشرفته اغلب توسط دانش آموزان و دانشجویان و سایر علاقمندان انجام می‌شود. این قبیل ماهواره ها معمولا توسط بالن یا راکت تا ارتفاع زیر فضا پرتاب می شوند و پس از پایان ماموریت به زمین برمی گردند.

وی تصریح کرد: هدف اصلی از ساخت ماهواره دانش آموزی، فرهنگ سازی ورود دانش‌آموزان به عرصه فضا و تحقیقات زیر جوی بوده است. با ساخت این نوع ماهواره‌ها که اساسی تقریبا مشابه ماهواره‌های بزرگ‌تر داشته و به عنوان بسته‌ای تحقیقاتی به ارتفاع نزدیک به فضا پرتاب می‌شوند، دانش‌آموزان با هزینه‌ای نسبتا اندک کار جدی در حوزه ساخت ماهواره و تحقیقات فضایی را تجربه می‌کنند.
البته در صورت حمایت مراکز مربوطه می‌توان استفاده‌های متنوعی از این ماهواره کرد، بدین منظور قابلیت نصب بیش از 20 حسگر مختلف در «البرزست 1» وجود دارد که با استفاده از آنها می‌توان اطلاعات مختلفی از محیط پرواز ماهواره جمع‌آوری و دریافت کرد. این ماهواره امکان عکس‌برداری و فیلم‌برداری از ارتفاع 30 کیلومتری و پایین‌تر را هم دارد.

خورشیدی بنام درباره نحوه ارسال اطلاعات از این ماهواره به زمین هم گفت: «البرز ست 1» به وسیله بالن‌های هواشناسی 600 یا 1000 گرمی که با گاز هیدروژن یا هلیم پر شده‌اند تا ارتفاع 30 کیلومتری بالا می‌رود و تا ارتفاع 10 کیلومتری اطلاعات تهیه شده را از طریق سرویس پیام کوتاه به ایستگاه زمینی ارسال می‌کند. علت محدود بودن این امکان تا ارتفاع 10 کیلومتری این است که شرکت‌های خدمات تلفن همراه بیش از این ارتفاع (10 کیلومتری) را پشتیبانی نمی‌کنند.
ماهواره برای مخابره اطلاعات به ایستگاه زمینی از مودم جی اس ام استفاده می‌کند و با قرار دادن سیم کارت در ماژول ویژه طراحی شده برای مودم، ماهواره از رایانه پرواز خود دستور می‌گیرد و تمامی اطلاعات را توسط این مودم و سیم کارت درون آن به ایستگاه زمینی مخابره می‌کند که تمامی این اطلاعات توسط سیستم پیام کوتاه (sms) به اپراتور می‌رسد.

وی تصریح کرد: با توجه به محدودیت برد این سیستم، این شیوه فقط جهت اطمینان از سلامت کارکرد ماهواره استفاده می‌شود. از ارتفاع 10 کیلومتر به بالا مودم و سامانه‌های راه‌انداز آن توسط رایانه پرواز به حالت خاموشی موقت می‌رود و تمامی اطلاعات در داخل حافظه میکرو اس دی در داخل رایانه پرواز ماهواره ذخیره شده و طبق زمان‌بندی دوربین تعبیه شده در ماهواره از محیط پیرامونی عکس و فیلم تهیه می‌کند. البته در هنگام بازگشت نیز این ماهواره (به محض آنتن دهی مجدد) می تواند دوباره اطلاعات خود را از طریق پیام کوتاه به زمین مخابره کند.
این اطلاعات و تصاویر پس از بازگشت ماهواره به زمین بازیابی می‌شوند.

خورشیدی بنام درباره نحوه بازگشت ماهواره به زمین هم به ایسنا گفت: پس از رسیدن محموله به ارتفاع حدود 30 کیلومتر یا بالن منفجر می‌شود یا سیستم جداسازی ویژه ماهواره به صورت خودکار وارد عمل می‌شود و بلافاصله چترهای نجات ماهواره باز می‌شوند و اطلاعات دریافتی توسط سامانه مکان‌یابی جهانی (GPS) را برای ارسال به مودم جی اس ام می‌فرستد. به محض رسیدن ماهواره به ارتفاع 10 کیلومتری، مودم جی اس ام به صورت خودکار روشن می‌شود. از این مرحله به بعد، بازیابی ماهواره آغاز می‌شود که با یافتن ماهواره در سطح زمین و برداشتن اطلاعات از روی حافظه و بررسی آنها ماموریت به پایان می رسد. یک نرم افزار آنلاین پیش بینی پروازی نیز برای این ماهواره در نظر گرفته شده است که مسیرهای پروازی، طول ماموریت و منطقه فرودی را با توجه به شرایط آب و هوایی پیش بینی می کند.

وی در ادامه درباره پرتاب این ماهواره گفت: پرتاب این ماهواره مستلزم حمایت‌های بخش‌های مختلف است؛ مثلا نیازمند استفاده از بالن هواشناسی هستیم که باید هماهنگی‌های لازم برای انتقال این ماهواره با بالن‌های هواشناسی که معمولا از فرودگاه‌ها به هوا فرستاده می‌شوند، انجام شود. ردیابی ماهواره هم مستلزم در اختیار داشتن یک خودرو BTS سیار از سوی اپراتورهای تلفن همراه است. تامین دوربین مورد استفاده در نمونه واقعی ماهواره هم که باید ضد لرزش، ضد ضربه و ضد آب و سرما باشد که متاسفانه قیمت آن بسیار بالاست و مستلزم حمایت مراکز ذی‌ربط است.

خورشیدی بنام در پاسخ به این سوال که آیا طرح خود را در جشنواره ها و مسابقات دانش آموزی هم ارائه کرده یا نه گفت:
طرح ماهواره دانش‌آموزی در جشنواره خوارزمی در مرحله کشوری مورد داوری قرارگرفت اما با کمال تعجب تنها موفق به کسب رتبه دوم استانی شد در حالی که چنین طرحی در صورت داوری مناسب در جشنواره می‌توانست حائز رتبه‌های برتر کشوری باشد. علت این مساله روند نامناسب داوری طرح‌ها، عدم دقت و توجه کافی و شتابزدگی در ارزیابی طرح‌ها و عدم استفاده از داوران متخصص است به طوری که ارزیابی این طرح در مجموع 10 دقیقه طول کشید و شاید پنج دقیقه هم برای دفاع از آن به من فرصت داده نشد و در آخر هم به دلیل عدم شناخت از این سیستم‌ها عنوان کردند که این طرح اصلا ماهواره نیست در حالی که این نوع ماهواره‌های نزدیک به فضا در دنیا کاملا شناخته شده هستند و قدمتی حدود 40 ساله دارند. مشکل دیگری که در جشنواره جوان خوارزمی وجود داشت تغییر گروه طرح از هوا فضا به الکترونیک بود. این طرح از لحاظ الکترونیکی در مقایسه با طرح‌های گروه الکترونیک برتری چندانی نداشت چون مساله اصلی، ایده طرح و جمع کردن سیستم‌های مختلف در قالب یک ماهواره بود.


وی در پایان خاطرنشان کرد: تقاضای من از همه متخصصان و مسوولان این است که تلاش های جوانان را دست کم نگیرند و با برخوردهای نامناسب آنها را دلسرد نکنند. در حال حاضر پرواز ماهواره البرزست مستلزم حمایت برخی سازمانها در تامین دوربین، بالن و چتر نجات و سیستم ردیابی است که امیدوارم با فراهم شدن امکان آن زمینه ای برای ورود هر چه بیشتر دانش آموزان به عرصه های جدید هوافضایی فراهم شود.
 

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
دورترین جسم جهان کشف شد

دورترین جسم جهان کشف شد

» سرویس: علمي و فناوري - علمي

کد خبر: 91082716891
شنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۱ - ۰۹:۳۱



ستاره‌شناسان ناسا در جدیدترین دستاورد خود از کشف دورترین جسم جهان توسط تلسکوپ‌های فضایی اسپیتزر و هابل خبر داده‌اند.


به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این جسم در حقیقت یک کهکشان موسوم به MACS0647-JD در فاصله 13.3 میلیارد سال نوری از زمین بوده که تنها توسط یک عدسی نسبتهای میان‌کهکشانی قابل مشاهده است.


نور این کهکشان جوان که بسیار کوچکتر از راه شیری بوده، از 420 میلیون سال پس از انفجار بزرگ باقی مانده، از این رو می‌تواند یک دیدگاه ارزشمند را از ذات جهان اولیه عرضه کند.


این کهکشان کوچک کمتر از 600 سال نوری گسترده است؛ در حالیکه کهکشان راه شیری 150 هزار سال نوری وسعت دارد.

به اعتقاد ستاره‌شناسان، احتمالا این کهکشان در طول زمان با کهکشانهای کوچک دیگر ادغام می‌شود.


MACS0647-JD بطور غیرمستقیم توسط هابل مشاهده شده، چراکه نور آن بسیار ضعیف است. بین این کهکشان و زمین در فاصله 5.6 میلیارد سال نوری یک خوشه کهکشانی موسوم به MACS J0647+7015 وجود داشته که بیشتر از ماده تاریک ساخته شده است.



این خوشه به قدری بزرگ بوده که می‌تواند نور را در اطراف خود خم کرده و مانند یک عدسی گرانشی با قطر میلیونها سال نوری عمل کند.


نور به دست آمده از این عدسی ابتدا توسط هابل مشاهده شده و سپس مشاهدات اسپیتزر نیز آنرا تائید کرد.


این عنوان پیش از این به کهکشان SXDF-NB1006-2 در فاصله 12.91 میلیارد سال نوری از زمین اختصاص داشت که توسط تلسکوپهای سوبارو و کک در هاوایی شناسایی شده بود.


جزئیات این اکتشاف در مجله Astrophysical منتشر شده است.
 

اخبار

ربات
ترس از انفجارات فاجعه‌بار، ناسا را از رؤیای «جنگ ستارگان» ناامید کرد

ترس از انفجارات فاجعه‌بار، ناسا را از رؤیای «جنگ ستارگان» ناامید کرد

دانشمندان ناسا در یک پژوهش برای علاقه‌مندان به واقعی‌شدن فناوری‌های شبیه فیلم «جنگ ستارگان»، نتایجی ناامیدکننده را اعلام و عنوان کردند که طراحی فناوری «رانش پیچ و تابدار» برای رانش فضاپیماها با سرعت فراتر از نور با رسیدن این خودروها به مقصد منجر به انفجارات فاجعه‌بار خواهد شد.

بيشتر...
 

اخبار

ربات
تصاویر فضایی از آتشفشان‌های روسیه

تصاویر فضایی از آتشفشان‌های روسیه

فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) تصویر دیدنی از آتشفشان‌های روسیه از ارتفاع ۳۸۶ کیلومتر بالای زمین تهیه کرده اند.

بيشتر...
 

فقط مادر

عضو جدید
نقشه آسمان هرشب ساعت 21

نقشه آسمان هرشب ساعت 21

دوستان اگر موافق باشین حالا هر شب یا یه شب درمیون نقشه آسمونو قبل از ساعت 9 شب بذاریم تو این تاپیکو قبل از وقوع راجبهش صحبت کنیم

بعد ساعت 21 همه یه 5 دقیقه به آسمونی که روز قبل پیش بینیش کرده بودیم نگاه کنیم

اونایی که موافقن دمشون گرم مخالفام علت مخالفتشونو بگن

چهار شنبه 1 آذر ساعت 21







 

hamid_eli

کاربر بیش فعال
پوریا منم هیچی نمیدونم یه جلسه پرسش و پاسخ بزاری بهتر وگرنه من واسه هر شب موافقم ولی هیچی راجع بش نیمیدونم:)
 

nafis...

مدیر بازنشسته
داشتم الان فکر میکردم، این قد سرگرم کارو درس شدم که حتی یک شب سرمو بالا نمیکنم این آسمون قشنگو نگاه کنم:(
یاد دو سال پیش تابستون افتادم، ماه و ستاره و .... شبای گرم تابستون و پنجره اتاقم:redface:
 

Similar threads

بالا