زمین از دید کاسینی

puorya1368

اخراجی موقت
در سپتامبر(مهر) گذشته سیلی از تصاویر بی نظیر فضاپیمای کاسینی به سوی زمین روانه شد و متعاقب آن دانش ما پیرامون ارباب حلقه های منظومه شمسی،سیاره زحل افزایش یافت، از تعداد اقمار و حلقه های آن گرفته تا نوع ترکیب و مواد سازنده آنها ، بررسی ستارگان در پس زمینه حلقه ها به هنگام اختفا و ده ها داده با ارزش دیگر.
در هفته های اخیر ، شمار زیادی از دانشمندان و زیست اخترشناسان ایالات متحده و سایر کشور های جهان در سومین کارگاه نقطه آبی کم رنگ (Pale Blue Dot)در سالن افلاک نمای آلدر شیکاگو گرد هم آمدند تا به بررسی تصاویر ارسالی فضاپیمای کاسینی از زمین و جستجوی حیات در سیارات فرا خورشیدی بپردازند.یکی از مهم ترین اهداف این نشست، تهیه تصویر(نقاط آبی کم رنگ) از سیارات فرا خورشیدی است که در آنها حیات وجود دارد، درست مانند تصاویر فضاپیمای کاسینی از زمین.
اما در این بین پرسشی اساسی مطرح است؛ "اگر دانشمندان موفق شدند چنین تصاویری تهیه کنند، چگونه می توان تشخیص داد که آیا در این سیارات حیاتی وجود دارد یا خیر؟"
دکتر وس تروب از آزمایشگاه موتور های پیشران سازمان فضایی ناسا در این باره می گوید: اگر ما بتوانیم چنین تصویری از سیاره ای در فراسوی خورشید بدست آوریم، رنگ آبی علاوه بر این که بیان گر وجود جو است می تواند نشانی از وجود حیات در این سیاره نیز باشد.
در منظومه شمسی زمین تنها سیاره ای است که همچون نقطه آبی کم رنگ در پهنه بی کران فضا می درخشد.دلیل آبی بودن زمین نیز ، پخش شدن این رنگ توسط جو سیاره است.



زمین همچون نقطه ای آبی از دید فضاپیمای کاسینی(برای مشاهده تصویر با وضوح بالا کلیک کنید
http://www.nasa.gov/images/content/162056main_PIA08329.jpg)

در این بین رنگ ها فقط به عنوان یک راهنما عمل می کنند.به بیان دیگر یک سیاره می تواند جو داشته باشد بدون اینکه آبی باشد.برای نمونه مریخ هم دارای جوی نسبتا نازک قرمز رنگ است.در این بین زیست اخترشناسان برای تصمیم گیری نهایی پیرامون احتمال وجود حیات در یک سیاره و یا قابل سکونت بودن آن نیازمند اطلاعات بیشتری هستند.آنها امیدوارند با بهره گیری از داده های تصویری و طیفی( هر مولکول در طیف طول موج خاصی تابش می کند)، نسل آتی کاوشگر های سیارات زمین مانند، اطلاعات لازم را بدست آورند.یکی دیگر از روش های تعیین احتمال وجود و یا عدم وجود حیات در یک سیاره بررسی و سنجش میزان دی اکسید کربن و بخار آب و متعاقب آن یافتن پاسخی برای این سوال که " آیا در این سیاره جو و یا اقیانوسی وجود دارد؟" وجود جو علاوه بر تولید هوا ، هم چون پوششی سیاره را گرم نگاه داشته و آن را در مقابل امواج مضر فرابنفش و پرتو های کیهانی محافظت می کند.این در حالی است که اقیانوس ها در متعادل نگاه داشتن دمای سیاره و همچنین تولید آب مایع (به عنوان عاملی حیاتی)، نقشی اساسی دارند.وجود سایر مولکول ها مانند اکسیژن متان و ازن، گویای این حقیقت اند که حیات هم اکنون در سیاره شکل گرفته است.در زمین اکسیژن و متان به ترتیب توسط گیاهان و موجودات میکرونی تولید می شوند.این گاز ها به خودی خود مدت زیادی دوام نمی آورند و همواره باید توسط موجودات زنده تولید گردند.این امر خود دال بر وجود عامل حیات در سیاراتی است که این گونه گاز ها در آنها یافت می شود.البته این عامل نسبی است؛ برای نمونه در جو تیتان، قمر سیاره زحل میزان زیادی گاز متان وجود دارد در حالی که تا کنون اثری از حیات در آن یافت نشده است.



زمین از دید فضاپیمای ویجر 1 در فاصله ای نزدیک به 6.5 میلیارد کیلومتر(برای مشاهده تصویر با وضوح بالا کلیک کنید )



به عقیده دانشمندان اکسیژن در مقایسه با متان،عاملی مطمئن تر است.دکتر ویکتوریا میدوز از مرکز علمی اسپیتزر ناسا در این باره می افزاید: اگر میزان زیادی از هر دو گاز با هم کشف گردند،بهتر از یافتن یکی از آنها است.برای نمونه وقتی ما کربن دی اکسید، اکسیژن،بخار آب و متان را به یک باره در سیاره ای بیابیم، بدون شک به زمینی دیگر نگریسته ایم. لازم به ذکر است که وجود هر مولکول نشانه خوبی برای حیات نیست، مثلا مقدار زیاد ايندريد سولفورو (گاز سنگينی‌ به فرمول‌SO2) نشان گر سیاره ای خشک و مرده است.این ماده شیمیایی در آب های اقیانوس حل می شود، پس اگر در سیاره ای مقدار زیادی از این ماده یافت شد،به آسانی در می یابیم که آب به میزان کافی در سیاره وجود ندارد. زهره با جو بسیار ضخیم خود( متشکل از کربن دی اکسید و سولفور ) نمونه ای از این سیارات است. زیست اخترشناسان بر این باورند که با برسی تغییرات رنگ یک سیاره در طیف فرو سرخ در بازه زمانی نسبتا طولانی ، می توان به وجود حیات در سیاره پی برد.در زمین اغلب این دگرگونی ها حاصل تغییرات آب و هوایی، تمدن، اقلیم و... می باشد.میدوز در پایان خاطر نشان کرد که وقتی به جستجوی حیات در سیارات فرا خورشیدی می پردازیم ،باید منتظر پدیده های پیش بینی نشده ای باشیم، زیرا سیارات در گذر از مراحل پیچیده تکامل، تغییرات فراوانی یافته اند.تحقیقات اخیر حاکی از آنند که سیارات بسیار با هم متفاوتند.این موضوع زمانی اهمیت می یابد که ما در راستای کاوش های خود برای سیارات گوناگون روبرو هستیم و شاید این شانس را داشته باشیم تا به جستجوی دنیا های بیگانه نیز بپردازیم. زمين ما كه روزی مركز عالم تصور می شده امروزه همچون جواهر آبی رنگ كوچکی در فضای بيكران قوطه ور است
 

puorya1368

اخراجی موقت
خدا وکیلی یه چی دارم
اسکنر بیاد دمه دستم اسکنو فیییییییییییییییییییییییییشت تبدبل به تاپیک شده

خداییییییییی خیلی حال کردما

زیاده فقط باید وخت بذارین بخونین

اگه میخوایین دو خط بخونینو هی ورجه وورجه کنین,,, خودتونو بخارونین ,,,انگشت بچاپونین تو دماغتونو خلاصه همه جور جنگولک بازیو در بیارینو آخرشم مطلبو نگیرین

از همون اول نخونین
جون داداش بذارین کاسبیمونو بکنیم

ولی خداییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییی خیلی بوحاله
میخونین میگیرین
 

sed ali

کاربر فعال تالار مهندسی صنایع
کاربر ممتاز
چقدر ما دانشمون کمه !!
چقدر ما انسانها علممون کوچیکه !
داشتم به این فکر میکردم حالا ما فکر میکنیم همه چی بلدیم !! یعنی میتونیم 10 ها بار کره زمین رو نابود کنیم ولی نمیتونیم حتی یکی از سیستم هاشو بسازیم !!
چقدر علم ما در برابر خدا کوچک هست !!!
 

puorya1368

اخراجی موقت
این عکسی است که فضاپیمای ویجر از زمین گرفته است. عکسی که زمین را در فضای بیکران نشان می دهد.





کارل ساگان فضانورد آمریکایی کتابی با همین عنوان نوشته است. در قسمتی از این کتاب می خوانیم:
دوباره به این نقطه نگاه کنید. همین جاست. خانه اینجاست. ما اینجاییم.

تمام کسانی که دوستشان دارید٬ تمام کسانی که می شناسید٬ تمام کسانی که تابحال چیزی در موردشان شنیده اید٬ تمام کسانی که وجود داشته اند٬ زندگی شان را در اینجا سپری کرده اند.
برآیند تمام خوشی ها و رنج های ما در همین نقطه جمع شده است. هزاران مذهب٬ ایدئولوژی و دکترین اقتصادی که آفرینندگانشان از صحت آنها کاملا مطمئن بوده اند٬ تمامی شکارچیان و صیادان٬ تمامی قهرمانان و
بزدلان٬ تمامی آفرینندگان و ویران کنندگان تمدن٬ تمامی پادشاهان و رعایا٬ تمامی زوج های جوان عاشق٬ تمامی پدران و مادران٬ کودکان امیدوار٬

مخترعان و مکتشفان٬ تمامی معلمان اخلاق٬ تمامی سیاستمداران فاسد٬ تمامی «ابرستاره ها»٬ تمامی رهبران کبیر٬ تمامی قدیسان و گناهکاران در تاریخِ گونه ما٬ آنجا زیسته اند٬ در این ذره غبار که در فضای بیکران در مقابل اشعه خورشید شناور است.

زمین ذره ای خرد در مقابل عظمت جهان است. به رودهای خون که توسط امپراطوران و ژنرال ها بر زمین جاری شده٬ البته با عظمت و فاتحانه٬ بیاندیشید.


این خونریزان٬ اربابان لحظاتی از قسمت کوچکی از این نقطه بوده اند. به بی رحمی های بی پایانی که ساکنان گوشه ای از این نقطه٬ توسط ساکنان گوشه دیگر (که از این فاصله نمیتوان آنها را از هم بازشناخت) متحمل شده اند بیاندیشید٬ چقدر اینان به کشتن یکریگر مشتاقند٬ چقدر با حرارت از یکدیگر متنفرند.

تمامی شکوه و جلال ما٬ تمامی حس خود مهم بینی بی پایان ما٬ توهم اینکه ما دارای موقعیتی ممتاز در پهنه گیتی هستیم٬ به واسطه این عکس به چالش کشیده می شود. سیاره ما لکه ای گم شده در تاریکی کهکشانهاست.

در این تیرگی و عظمت بی پایان٬ هیچ نشانه ای از اینکه کمکی از جایی میرسد تا ما را از شر خودمان در امان نگاه دارد٬ دیده نمی شود.

زمین تنها جای شناخته شده است که قابلیت زیست دارد. هیچ جایی نیست٬ حداقل در آینده نزدیک که گونه بشر بتواند به آنجا مهاجرت کند. مشاهدات٬ بله٬ استقرار٬ هنوز نه. خوشتان بیاید یا نه٬ زمین تنها جایی است که می توانیم روی پای مان بایستیم.

گفته شده که فضانوردی تجربه ای است شخصیت ساز که فرد را فروتن می سازد. شاید هیچ تصویری بهتر از این٬ غرور ابلهانه و نابخردانه نوع بشر را در دنیای کوچکش به نمایش نگذارد.
برای من٬ این تصویر تاکیدی است بر مسئولیت ما در جهت برخورد مهربانانه تر ما با یکدیگر٬ و سعی در گرامی داشتن و حفظ کردن این نقطه آبی کمرنگ٬ تنها خانه ای که تاکنون شناخته ایم.

 

titi1370

عضو جدید
وایییییییییییی مرسییییییی پوریا جان خیلییییییییییی ممنون خیلیییییییییی تشکر واقعا عالی بود :w27: من همشو تو یه دقیقه خوندم دست تو هیجام نکردم از جامم تکون نخوردم مطلب خوگشلی بود ما خیلی خیلی کوچیکیم کاش همیشه اینو بخاطر بیاریم;)

تشکر @--}---
 

asal_mohsenian

عضو جدید
واقعا جالب بود اقا پوریا ممنونم بابت مطلب بسیاررررررررررررررررررررر مفیدتون :w27:

 

puorya1368

اخراجی موقت
واقعا جالب بود اقا پوریا ممنونم بابت مطلب بسیاررررررررررررررررررررر مفیدتون :w27:

[/QUOTE



خواهش میکن عسل خانوم
نمیدونم پایینیو خوندی یا نه,یه چن صفه ای در باره همین مباحث دارم
منتهی چون که زیاده نمیتونم تایپش کنم اسکن شدشو میذارم تو یه تاپیکه جدید( البته پیشاپیش از همه عذر میخوام)

ولی خیلی عالیه
موضوشم اینه:
اخترشناسان فضایی چگونه زمین را پیدا میکنند
 
آخرین ویرایش:

puorya1368

اخراجی موقت
پوریا مطلبت خیلی جالب بود ممنون :gol:



اونی که بعدا میفرستمو ندیدی آخهههههههههههههههههههههههههههههه

اوففففففففففففففففففففففففففف بشر چیکار داره میکنه

اول میخواستم فقط خلاصشو بذارم دیدم نمیشه یه واوشو ور دارم مطلب زاقارت در میاد باید همشو بخونی!!!!!!!!!!!!!!!!
 

puorya1368

اخراجی موقت
بذارین مقدمه مقاله ای رو که میخوام بذارمو بگم

روز 25 بهمن سال 70 قبل از اینکه ویجر-1چشمای رباتیکشو برای همیشه ببنده نگاهی دوباره به سمت سیاره مادریش انداخت.

ولی ویجر-1 میدونست که داره به کجا نگاه میکنه!!

اما به نظر شما آیا این امکان وجود داره که تمدنی دیگه که شاید مثل ما دمبال یافتن حیاتن, زمینو پیدا کنن؟
آیا اونا میتونن فقط سیاره مارو آشکار کنن یا ممکنه به وجود انسان هم پی ببرن؟


این چکیده مقدمه اون مطالب بود

یه فکری راجبهش بکنین,خیلی جالبه!!
 

hamid_eli

کاربر بیش فعال
پوریا چقدر حرف میزنی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
نه خداییش خوندمش مشدی که دروغ نمیگه
مررررررررررررررررسی
 

puorya1368

اخراجی موقت
دوستای عزیز چون همونطور که گفته بودم قراره اسکن اون مقاله رو بذارم توسایت

دیگه دیدم باید کیفیت بالا اسکن شه و حجمم بتتب بالا میره امکان لینک گذاری تو این سایت نبود

به خاطر همین گذاشتم تو وبلاگم
برید از اونجا دانلود کنید


حتما ببینین که فوق العاده ارزشمنده
البته فوققققققققققققققققققققققققققققققققققق العاده باید به نجوم علاقه داشته باشین چون زیاده

تونستینم اطلا رسانی کنین







http://noandishaan.blogfa.com/category/3

اختر شناسان فضایی چگونه میتوانند زمین را پیدا کنند؟
 

puorya1368

اخراجی موقت

ICE-G

عضو جدید
کاربر ممتاز
میدونی از چیه وبلاگت خوشم اومد؟!!!.............اون دوتا عکسی پرتاب ......;)
 

puorya1368

اخراجی موقت
بچه ها به سیبیلام سوگند منت نمیذارم

ولی خودم اینو خونده بودم به خاطر شماها 4تومن دادم 5تا برگ کاغذ زاقارتو کیفیت عالی اسکن کردم که بذارمش تو وبلاگو ببینینو حال کنین

ببینین خوووووووووووووووووووووووووووووووووووووو

دمه دستم بودینا خدایی به درو دیوار آویزون بودین

noandishaan.blogfa.com

قسمت نجومش
برین تو""اختر شناسان فضایی چگونه زمین را پیدا میکنن""
 
آخرین ویرایش:

ZEUS83

عضو جدید
کاربر ممتاز
بسیار مطلب اموزنده و مفیدی بود

شرمنده که تنکس ندارم
 

Similar threads

بالا