در صورت شكسته شدن انحصار مخابرات، 10 ميليون پورت پرسرعت خواهيم داشت

saeedhashemee

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
اگر ورود شرکت مخابرات ایران با امکانات انحصاری که در اختیار دارد به بازار اینترنت پرسرعت تحت کنترل درآید و رگولاتوری اشراف کامل به کلیه فعالیت‌های این شرکت داشته باشد، بخش خصوصی می‌تواند در یک بازار رقابتی سالم به 10 ميليون پورت پرسرعتي كه در برنامه پنجم توسعه پيش‌بيني شده است، برسد.

به گزارش ستاد خبري نمايشگاه الكامپ شانزدهم، رييس كميسيون اينترنت سازمان نظام صنفي رايانه‌اي استان تهران با بيان اين مطلب گفت: عمده مشكلات شركت‌هاي ارائه دهنده خدمات اينترنتي بعد از خصوصي سازي مخابرات بروز كرد. در واقع مخابراتي كه قبلا بسترهاي لازم را در اختيار شركت‌هاي اينترنتي مي‌گذاشت، به يكباره به عنوان رقيبي كه بسترهاي مخابراتي را به طور انحصاري در اختيار دارد، جلوي شركت‌هاي اينترنتي ظاهر شد.

محمودرضا خادمي افزود : با ورود مخابرات به عرصه اينترنت پرسرعت با پروانه‌اي بدون محدوديت، انحصار سیم مسی همچنان در اختیار مخابرات باقی مانده است.

وي همچنين از گراني اينترنت به عنوان مشكل ديگر شركت‌هاي ارائه دهنده خدمات اينترنتي نام برد و گفت: هم اكنون قيمت خدمات اينترنت در كشور به دلیل انحصار تامين پهناي باند توسط شركت زيرساخت بین 10 تا صد برابر گران‌تر از ساير كشورهاي دنيا است كه براي رقابتی شدن بازار اين خدمات، بايد به متقاضيان تامين كننده پهناي باند از خارج به داخل كشور پروانه فعاليت داده شود.

وي گفت: با صدور پروانه براي فعاليت سه يا چهار شركت خصوصي، انحصار تامين پهناي باند توسط شركت زيرساخت شكسته مي‌شود و قيمت خدمات اينترنتي خود به خود كاهش پيدا مي‌كند.
وي افزود: صدور پروانه تامین پهنای باند از خارج به داخل کشور و مشارکت بخش خصوصی در این امر هیچگونه منافاتی با نظارت کامل دولت بر دروازه‌های بین‌المللی ندارد.

عضو شوراي مركزي سازمان نظام صنفي رايانه‌اي كشور گفت: سازمان نظام صنفی بارها در قالب مذاكرات، سمينارها، مكاتبات، مصاحبه‌ها، ملاقات‌هاي حضوري و... اعلام كرده است كه اگر بخش خصوصي نماينده‌اي در كميسيون تنظيم مقررات رگولاتوري نداشته باشد مشكلات شركت‌هاي اينترنتي كماكان پا برجا خواهد ماند.

خادمي افزود : هر چند در برخي موارد مشكلات شركت‌هاي اينترنتي به شوراي رقابت ارتباط پيدا مي‌كند ولي عمده مسائل آنها به سازمان رگولاتوري مربوط مي‌شود زيرا به لحاظ قانوني اين سازمان صادر كننده پروانه شركت‌هاست.

وي در ادامه با بيان اين مطلب كه اينترنت در كشور بازار رو به رشدي دارد، گفت : با وجودي كه بازار اينترنت رشدي روزافزون دارد ولي امكان ارائه خدمات توسط شركت‌هاي اينترنتي با توجه به محدودیت‌های ایجاد شده با مشکلاتی روبروست.

وي افزود: در حال حاضر نياز به پورت پرسرعت در كشور بيش از 2 ميليون است، در صورتی که تنها 650 هزار پورت پرسرعت در حال بهره‌برداری داریم.

رييس كميسيون اينترنت سازمان نظام صنفي رايانه‌اي استان تهران ادامه داد: متاسفانه اكثر كاربران اينترنت كشور از سرويس Dial up استفاده مي‌كنند در صورتي كه ارائه اين سرويس در ديگر كشورهاي دنيا منسوخ شده و ضريب نفوذ اينترنت از طريق پورت پرسرعت نسبت به خانوار محاسبه مي‌شود.

وي همچنين با بيان اين مطلب كه نمايشگاه‌هاي بين المللي مانند الكامپ مي‌تواند به توسعه بازار اينترنت كمك كند، گفت : شركت‌هاي ارائه دهنده خدمات اينترنتي در الكامپ مي‌توانند از نزديك با كاربران خود آشنا شوند و رقابتي سالم را تجربه كنند. بنابراین شایسته است شرکت‌ها از این فرصت بی‌نظیر برای توسعه بازارشان کمال استفاده را ببرند.

به گفته وی، بهره‌گیری از شیوه‌های متنوع تبلیغاتی و نمایشگاهی و نوآوری در خدمات می‌تواند بازاری 200 هزار نفری را در جریان الکامپ در اختیار شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنت قرار دهد.

وی افزود: در عین حال نمایش آخرین تکنولوژی در خصوص ارائه اینترنت پرسرعت از دیگر مزایای نمایشگاه الکامپ به شمار می‌رود.

شانزدهمين نمايشگاه بين‌المللي الکامپ از تاریخ 17 لغایت 20 آبان ماه سال جاری در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار خواهد شد و سالن 41 این نمایشگاه به شرکت‌های ارایه دهنده خدمات اینترنتی اختصاص یافته است.
 

saeedhashemee

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ارزانی 20درصدی از گرانی 1200درصدی اینترنت در ایران

ارزانی 20درصدی از گرانی 1200درصدی اینترنت در ایران

آفتاب: رئیس انجمن شركت‌های اینترنتی در مورد اعمال كاهش 20 درصدی نرخ پهنای باند اینترنت برای كابران نهایی گفت: قبل از آنكه این تخفیف از سوی شركت ارتباطات زیرساخت اجرایی شود، شركت‌های اینترنتی این تخفیف را برای مشتریان خود اعمال كردند.

به نوشته «جهان صنعت»، مسعود ریاضیات در گفت‌وگو با مهر ضمن تاكید بر اینكه نرخ اینترنت در كشور ما بسیار بالاتر از دیگر كشورهاست، گفت: شركت ارتباطات زیرساخت باید اینترنت را به قیمت تمام شده به مصرف‌كننده نهایی عرضه كند تا ضریب نفوذ اینترنت در كشور افزایش یابد.

وی با اشاره به مصوبه كاهش 20 درصدی نرخ پهنای باند اینترنت در كشور كه پیش‌بینی شده بود حدود 8 درصد قیمت اینترنت را برای كاربران نهایی كاهش دهد، گفت: شركت ارتباطات زیرساخت به عنوان تامین‌كننده پهنای باند در كشور در صورتی این تخفیف را برای شركت‌های اینترنتی اعمال می‌كند كه این شركت‌ها مدارک و مستنداتی را برای تضمین آنكه این كاهش قیمت برای كاربران نهایی محسوس باشد ارایه دهند كه البته بسیاری از شركت‌ها این مدارك را ارایه كرده‌اند.

ریاضیات با تاكید بر اینكه اینترنت در كشور ما بسیار گران‌تر از كشورهایی مانند تركیه و مالزی به كاربران ارایه می‌شود، گفت: برای مثال قیمت اینترنت در ایران 12 برابر كشور تركیه است و تخفیف 8 درصدی این اختلاف قیمت را پاسخ‌گو نیست.

وی با بیان اینكه مصوبه تخفیف 20 درصدی پهنای باند اینترنت قبل از آنكه از سوی شركت ارتباطات زیرساخت اجرا شود توسط شركت‌های اینترنتی برای مشتریان اعمال شد، ادامه داد: اما با این حال و با ارایه این تخفیف‌ها هنوز هم نرخ اینترنت در ایران بسیار بالاست.

به گفته ریاضیات، امروزه اینترنت به عنوان یك ابزار لوكس مورد استفاده قرار نمی‌گیرد بلكه تسهیل‌كننده امور اقتصادی یك كشور است پس باید قیمت آن نیز متناسب با سبد خرید خانوار باشد كه در غیر این صورت بر وضعیت اقتصادی كشور تاثیر منفی خواهد داشت.

هم‌اكنون و براساس تعرفه جدید اعلام شده از سوی سازمان تنظیم مقررات، نرخ پهنای باند 64 كیلو بیت بر ثانیه مبلغ 868 هزار ریال، 128 كیلو بیت بر ثانیه یک میلیون و 736 هزار ریال، 256 كیلو بیت بر ثانیه رقم دو میلیون و 604 هزار ریال، 512 كیلو بیت بر ثانیه مبلغ چهار میلیون و 340 هزار ریال، برای 1034 كیلو بیت رقم هفت میلیون و 812 هزار ریال و برای 2048 كیلو بیت رقم 13 میلیون و888 هزار ریال است.
 
بالا